גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

אתם כל כך עסוקים. אתם מנהלים שיחות ב'סלאק' (Slack), במיילים ובפגישות זום בלתי פוסקות - לפעמים הכל במקביל. האם אתם באמת עובדים? קאל ניופורט לא חושב כך. "שום דבר מזה לא חשוב", אומר הפרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת ג'ורג'טאון, ופעיל נלהב למען מיקוד בעידן של הסחות דעת.

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים 
חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות 
ראיון | המנהלת הבכירה שמאמינה: אנחנו צריכים להתכונן לתרחיש עלטה מקומי 

ניופורט, בן 41, אומר שאנחנו יכולים להשיג יותר על ידי הסרת עומס היתר. את הפתרון שלו הוא מכנה "פרודוקטיביות איטית" - דרך לבעלי הישגים גבוהים לומר "כן" לפחות דברים, לעשות אותם טוב יותר ואפילו לנוח במינונים מבוקרים. איכות ברמה הגבוהה ביותר היא המטרה, ופעילות תזזיתית היא האויב. הדרך הזאת, הוא אמר לי, היא מה שיכול להציל את העבודה שלנו מבינה מלאכותית ומפיטורים, ואפילו לשמח את בעלי המניות.

היו לי שאלות. אחרי הכל, רבים מאיתנו רוצים פתרון למניעת שחיקה ולשמירה על המעמד הגבוה שלנו, וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים הבטחות על כך שאנחנו יכולים לזכות בכל הקופה. תומכי שבוע העבודה בן ארבעת הימים מבטיחים שנוכל לוותר על יום עבודה שלם רק על ידי עבודה יעילה יותר. תומכי העבודה מרחוק מתעקשים שמדובר ב־win־win למעסיקים ולעובדים. חלומות מעטים מפתים יותר מהרעיון של להשאיר מאחור את תרבות העיסוק האינטנסיבי ועדיין להנות מהתגמולים שהיא אמורה לספק.

ניופורט מבין שסירוב למשימות כדי לשמור על הפרודוקטיביות שלנו יכול להיות מסובך. הוא מכיר בכך שליזמים יש יותר חופש, אבל אומר שגם אלו מאיתנו שיש להם מנהלים יכולים לגרום לזה לעבוד. אולי אפילו נבין שיש לנו יותר השפעה וערך למעסיקים שלנו. "כדאי לנסות את זה", הוא ממליץ, ומספק כמה טיפים.

העומס הניהולי

לדברי ניופורט, הדרך הנוכחית שבה אנחנו עובדים גורמת לבעיה גדולה לכלכלה. עובדים הפכו לפחות רווחיים לחברה ובכל זאת מרגישים יותר לחץ. הנתונים של מיקרוסופט מראים שרבים מאיתנו מבלים כשני ימי עבודה בשבוע רק על פגישות ואימיילים.

טעות אחת שאנחנו עושים, אומר ניופורט, היא לקחת על עצמנו יותר מדי פרויקטים, ואז להסתבך בעומס הניהולי שכל אחד מהם דורש. העבודה הופכת לשרשרת של פגישות תכנון, כשאנחנו מחכים למישהו ממחלקה אחרת שייתן לנו אישור להתחיל לעבוד.

ניופורט ממליץ להתמקד בכמה פרויקטים מרכזיים ולהכניס את השאר לרשימת המתנה על סמך חשיבותם. הוא ממליץ להפוך את הרשימה הזו לגלויה לכולם. "כאשר עומסי עבודה מוסתרים, זה כאילו אנשים פשוט זורקים משימות, וזה הופך להיות מסוכן לדחות אותם", מסביר ניופורט. אם מישהו מגיע אליך עם עוד עבודה - בקש ממנו לשקול היכן זה צריך להיכנס ברשימה שלך, הוא אומר.

כאשר אתם אומרים כן למשהו, תכפילו את לוחות הזמן המשוערים שהגדרתם להשלמת פרויקט. התוצאה היא כמה זמן ייקח לכם בפועל לעשות אותו טוב, הוא אומר, וממליץ לנסות את מה שהוא מכנה אסטרטגיית "אחת בשבילך, אחת בשבילי". כלומר - בכל פעם שאתם מזמינים פגישה של שעה, הקציבו שעה נוספת לעבודה עצמאית.

לאלו מאיתנו שתמיד אומרים כן לעבודה, הגישה של ניופורט עלולה להרגיש מאתגרת. הפילוסופיה שלו מדגישה את היותנו פתוחים ובטוחים בעצמנו. במקום - "תן לי לראות כמה מהר אני יכול לעשות את זה", נסו - "הבקשה הזו תיקח שש שעות. תהיה לי הפניות הזו בעוד שלושה שבועות".

גישה זו יכולה להיות בניגוד לנורמה בחברות מסוימות. המפתח, הוא אומר, הוא איך אתם מתקשרים את זה. לעולם אל תגרמו לזה להיראות כאילו משימות עבודה הן נטל שאתם לא אמורים להתמודד איתו. במקום זאת, הדגישו שאתם שואפים לעזור ככל האפשר לצוות ולחברה. שמרו על גישה חיובית והיצמדו ללוחות הזמנים שאתם מסכימים להם. כך תצטיירו כאנשים מאורגנים. אנחנו חושבים שבוסים רוצים מישהו שתמיד זמין, אומר ניופורט. אבל מה שבוסים באמת רוצים זה לדעת שפרויקט שהם מסרו לכם יתבצע.

כמו כן, לפי ניופורט, לנטוש את העבודה בשקט ולצמיתות זה לא רעיון טוב, אבל זה בסדר לעשות את זה "בקטנות". אל תרגישו אשמים, הוא מוסיף. אתם עובדים לפי מערכת חדשה ומשופרת. זה לא טבעי לעבוד במהירות הגבוהה ביותר כל יום ללא הפסקות או שינויים.

בחרו זמן - נניח חודש יולי - להאט. אל תתנדבו לעבודה נוספת. קחו על עצמכם פרויקט קל יותר. הוא גם ממליץ לצאת לסרט בקולנוע במהלך יום העבודה אחת לחודש. תגידו שזו פגישה אישית, ותיהנו מתחושת השליטה והיצירתיות שזה מביא.

אתם לא צריכים לצאת בהצהרות, הוא מוסיף, או לנסות לשנות את כל תרבות החברה. במקום זאת, צרו לעצמכם שינוי שקט.

חוקי המשחק

הקאץ' הוא שאתם צריכים להצטיין בהיבטים החיוניים של העבודה, וחייבים לבצע משימות משמעותיות. הרעיון הוא להפוך לעובדים מרוצים ופרודוקטיביים יותר. "אין מנוס מזה", אומר ניופורט.

הדבר הזה מפחיד הרבה אנשים. הם הפכו מיומנים בלהיות זמינים תמיד ולהכין סדר יום של פגישות אינסופיות. לקיחת פרויקט גדול הוא לרוב מאתגר יותר, ואין שום בטחון שתצליחו. בין אם זה מפחיד או לא, עבודה אמיתית הופכת להיות עניין חיוני.

בינה מלאכותית משתלטת על משימות שגרתיות בעבודותינו. מנהלים מזהים ומבטלים פרויקטים ותפקידים מיותרים, מסביר ניופורט. אף בוס לא רוצה להישאר עם צוות של אנשים שהם מצטיינים במתן מענה למיילים.

שליטה במיומנות בעלת ערך שמה אתכם בעמדה של כוח. ניופורט מספר על אנשים שעוזבים משרות ארגוניות מסורתיות ובוחרים לעבוד מאיפה שהם רוצים, עובדים בקבלנות וגובים מחירים גבוהים. ככל שתצמצמו במשימות לא חשובות ותנצלו את הזמן הזה כדי לשפר את מה שכן חשוב, כך תהיה לכם יותר גמישות.

"שוק העבודה לא מתחשב ברצון שלכם לעבוד בקצב איטי יותר", אומר ניופורט. "אם אתם רוצים יותר גמישות בלוח הזמנים שלכם, אתם צריכים לספק משהו בעל ערך בתמורה. אם תבינו את חוקי המשחק האלה, תוכלו להשיג גם הצלחה וגם שקט נפשי.

עוד כתבות

המטבעות הדיגיטליים זינקו בעקבות ציוץ / אילוסטרציה: shutterstock

20% בתוך 24 שעות: מה עומד מאחורי הזינוק של מטבעות הקריפטו?

שני אנליסטים בבלומברג העריכו שברשות לניירות ערך האמריקאית קרן סל מבוססת את'ריום תאושר השבוע, זאת בניגוד להערכות הקודמות ● בתגובה, המטבע קפץ בשיעור דו-ספרתי ומשך מעלה את יתר המטבעות ● עד כמה מדובר במהלך משמעותי מבחינת שוק הקריפטו, ולמה יש התנגדות לאישור הקרן? גלובס עושה סדר

העבודות על הגשר בנתיבי איילון / צילום: אסף זגריזק

למה לא בשבת? איילון ייחסם בשבוע הבא. כל הפרטים

נתיבי איילון הודיעו על חסימה הרמטית של הכבישים לצפון ולדרום, מערב יום חמישי ה-30 במאי ועד הערב שלמחרת, בשל עבודות להנפת גשר בראשון לציון ● גם תנועת הרכבות באזור תופסק ● בדיקת גלובס העלתה שלא הוגשה בקשה לקיום העבודות במהלך סוף השבוע - על אף שמדובר בכביש העמוס ביותר במדינה

רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים / צילום: ענבל מרמרי

איך הופכים 15 אלף שקל למיליון: טיפ הזהב של מנהלת ההשקעות

העצה המרכזית של רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים, למשקיעים היא לא לעשות יותר מדי שינויים בתיק: "משקיע מצליח הוא כזה שיושב על מניה לאורך שנים" ● למה האינפלציה והריבית לדעתה דווקא תומכות בהמשך עליות בשווקים, ומה הסיכוי למשבר חוב

משמאל אופיר בן יהונתן ונועם גכטמן / צילום: נירית בקשי

הסטארט-אפ שמפצח כמה מכירות מייצרים שלטי חוצות ופרסומות

בסטארט–אפ אנימו מאתגרים את השיטה המקובלת של מדידת פרסום אופליין, באמצעות כלי תכנון מדיה מבוסס AI ● "אנחנו מייצרים הפרעה בשוק שלא השתנה במשך שנים", אומרים המייסדים

לראשונה יוגרלו דירות בהנחה באכסאל, באפרתה, בבת ים, בדיר אל-אסד ובצור הדסה / צילום: Shutterstock

אחרי ארבע שנים, תוכנית "דניה החדשה" יוצאת לדרך

אחרי ששופטי ביהמ"ש המחוזי בירושלים ביטלו את תוכנית "דניה החדשה" בחיפה, שופטי העליון הפכו את החלטתם ● ההרשמה להגרלת מחיר למשתכן תיפתח בשבוע הבא, ובמסגרתה יוגרלו 4,633 דירות בהנחה ב-19 יישובים ברחבי הארץ ● וגם: הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית הכריזה על עשרה מתחמים חדשים לפינוי בינוי ● חדשות הנדל"ן 

רוני גל (מימין) וד''ר ירון דניאלי / צילום: כדיה לוי

הבכיר שמכריע אילו תרופות נוברטיס תפתח: "השאיפה היא שלפחות חצי מהמוצרים החדשניים יגיעו מבחוץ"

רוני גל, שבמשך 17 שנה היה אנליסט בכיר של תעשיית הביומד, הפתיע את השוק כשחצה את הקווים והצטרף לנוברטיס כמנהל אסטרטגיה וצמיחה ראשי וחבר הנהלת נוברטיס העולמית ● בכנס חדשנות בבריאות שערכה השבוע נוברטיס ישראל בשיתוף קרן aMoon וסטארט-אפ ניישן סנטרל, הוא סימן את התחומים שבהם החברה מחפשת שיתופי פעולה. גם תרופות נגד השמנה באג'נדה

ינון אזולאי, ש''ס וילנסקי את ברדוגו, גלי צה''ל, 25.05.21 / צילום: יח''צ

האם החינוך החרדי מפוקח יותר מכל זרם חינוך אחר בישראל?

האם החינוך החרדי מופלה בסוגיית הפיקוח? לא בכיוון עליו חשב אזולאי ● המשרוקית של גלובס

משכנתה / צילום: Shutterstock

מיתון? היקף המשכנתאות זינק ב-36% בחודש אפריל

בחודש אפריל נלקחו משכנתאות בהיקף של 5.9 מיליארד שקל - נמוך בכ-50% מהמשכנתאות שנלקחו ב-2021 וב-2022 אך גבוה מאלה שנלקחו באפריל 2023 ● מנגד, גובה המשכנתה הממוצעת באפריל 2024 נמוך מבאפריל 2023

מנהלי המשרד הממוזג גולדפרב גרוס זליגמן / צילום: דדי אליאס

מתקפת סייבר נגד פירמת עוה"ד מהגדולות במשק: מה היקף הנזק?

הפירמה הגדולה הותקפה על ידי האקרים ועודכנה על כך על ידי מערך הסייבר ● במשרד אישרו כי הועתק מידע והודיעו כי שכרו את חברת הסייבר סיגניה, מהמובילות בתחום ● החקירה מתנהלת ובין השאלות שנותרו פתוחות: מהו היקף המידע שנגנב וכיצד בוצעה התקיפה?

מרינה אשדוד (מימין) מול מרינה אשקלון / צילומים: Shutterstock

מחירי הדירות במרינות באשדוד ובאשקלון מזנקים: "קו שני לים זה מספרים אחרים לגמרי"

המחירים לדירות בבניינים שסביב המרינות של אשדוד רושמים שיאים חדשים ● באשקלון הם עדיין נמוכים יותר, אבל גבוהים מהמחירים בשאר אזורי העיר ● כך משפיעים הפרויקטים החדשים על המחירים של הדירות על קו החוף

דוח המשפחות העשירות השנתי / צילום: Shutterstock, Tyler Olson

עושר עד: כיצד משקיעות המשפחות ששוות 600 מיליארד דולר

דוח הפאמלי אופיס החדש של UBS מבוסס על תיקי השקעות של משפחות בעלות שווי נקי ממוצע של 2.6 מיליארד דולר ● גם הן לא פוסחות על השקעה בתחום הבינה המלאכותית ולמעלה מ-78% מהן מדווחות שסביר שהוא יהיה אחד מאפיקי ההשקעה הבולטים שלהן בשנים הקרובות

מוצר של חברת מיטרוניקס / צילום: שגיא מורן

הרווח של מיטרוניקס צנח ב-55%, והחברה מחקה שווי של מיליארד שקל ביום אחד

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות הציגה דוחות כספיים חלשים ומנייתה צוללת בכ-24% ●  מעבר לרווח הנקי שנחתך ב-55%, גם צבר ההזמנות התכווץ והתחזית להמשך ירדה ● החברה איבדה משוויה מעל 6 מיליארד שקל מאז השיא שרשמה בסוף 2021

סלים ראמג'י, המנכ''ל המיועד של ונגארד גרופ / איור: גיל ג'יבלי

ינהל טריליוני דולרים: האם המנכ"ל החדש יוביל מהפכה בוונגארד?

סלים ראמג'י הקנדי שצמח בחברות הענק מקינזי ובלקרוק, נבחר לאחרונה לנהל את הגוף שאחראי על נכסי הפרישה של עשרות מיליוני אמריקאים ● מה מחכה לו

סמדר ברבר צדיק / צילום: תמר מצפי

מהבינלאומי לבעלי השליטה בבנק: התפקיד החדש של ברבר-צדיק

שנה אחרי סיימה את תפקידה כמנכ"לית הבנק הבינלאומי, נמצאת סמדר ברבר-צדיק במגעים עם החברה הציבורית פיבי, בעלת השליטה בבנק, וההערכות הן כי סיכום בין הצדדים צפוי בימים הקרובים • היא תמשיך לכהן במקביל כיו"ר עופר השקעות של ליאורה עופר

ברוך שי, מנהל חטיבת התאגיד / צילום: מיכה לובטון

מנהל חטיבת החדשות ברוך שי מודיע על עזיבה טרם סיום הקדנציה

שי היה אמור לסיים את הקדנציה השנייה שלו בתפקיד בשנת 2025, אך הוא יעזוב את תפקידו באוגוסט הקרוב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, ומוחמד שיאע, ראש ממשלת עיראק / צילום: Reuters, משרד ממשלת עיראק

אף חברה אמריקאית לא זכתה: המכרז בעיראק שמוכיח - סין מהדקת אחיזה

עשר חברות סיניות זכו לאחרונה במיזמי חיפוש גז ונפט בעיראק, לעומת אפס חברות אמריקאיות, שבעבר דווקא זכו בחוזים ● הסיבות: אינטרסים של עיראק מול בייג'ינג ועוינות מושרשת לארה"ב

מפעל מיטרוניקס / צילום: שגיא מורן

זו הייתה הבוננזה של קיבוץ יזרעאל, ואז השווי שלה התכווץ בכמעט 7 מיליארד שקל

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות פרסמה השבוע דוחות שחשפו צניחה של חצי ברווחיות ובהזמנות ותחזית מאכזבת ● התוצאה הייתה צניחה של כ־30% ביום, שהפכה את הירידה במניה לנפילה של ממש ● מאז השיא, חברי הקיבוץ ששולט בחברה, הפסידו כמעט 4 מיליארד שקל על הנייר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה המקומית ננעלה בירידות; פורמולה מערכות ומג'יק ירדו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● או.פי.סי אנרגיה תקים לאינטל תחנת כח ● חוזה גדול לאלביט ממשרד הביטחון ● זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט הופך לבעל המניות הגדול בפז ● IBI: "ללא התאמות מצד הממשלה, צפוי גירעון של לפחות 8%-7.5% ● וגם, בגולדמן זאקס אומרים שהמושג "שבע המופלאות" צריך לצאת לגמלאות

ביל אקמן, וורן באפט וביל גייטס / צילומים: Richard Drew)AP), רויטרס, Shutterstock

מוורן באפט ועד ביל אקמן: השינויים בתיקי ההשקעה של השחקנים הגדולים בוול סטריט

בשבועות האחרונים המשקיעים החזקים בעולם דיווחו על השינויים בהחזקות שלהם ברבעון הראשון של השנה ● וורן באפט מכר מניות אפל וחשף השקעה סודית בחברת ביטוח נוספת, ביל ומלינדה גייטס מכרו מניות מיקרוסופט וברקשייר האת'ווי ביותר ממיליארד דולר, ביל אקמן השתדל להימנע מתזוזות גדולות ומייקל ברי בעיקר קונה מניות

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

רשות המסים יוצאת בנוהל גילוי מרצון לחשיפת העלמות מס, וזו ההזדמנות האחרונה

מדובר בנוהל גילוי מרצון האחרון שיפורסם – ומשכך ההזדמנות האחרונה של הישראלים שהסתירו הון לדווח על הונם ולקבל הקלות בקנסות והגנה מהליך פלילי ● הנוהל פונה במיוחד לקהילת הקריפטו, שעד כה התקשתה להכניס את רווחיה למערכת ההון המדווחת והממוסה ● בעקבות הנוהל, הציפייה היא לכניסתם של כ-2-3 מיליארד שקל לקופת המדינה