מוחמד סלאח / צילום: שאטרסטוק

גולסטאר | שמואל דונרשטיין, יו"ר ובעלי רב בריח

מוחמד סלאח / צילום: שאטרסטוק
שמואל דונרשטיין, יו"ר ובעלי רב בריח, מסביר איך קרה שכוכב ליברפול מוחמד סלאח המצרי הפך לאייקון כובש שמשגע את אירופה
09.07.2018 | שמואל דונרשטיין

ב תחילת השנה בעט כוכב ליברפול מוחמד סלאח את בעיטת הפתיחה לקמפיין המיתוג של חברת התקשורת הבינלאומית וודאפון במצרים. וודאפון האמינה ככל הנראה שמוקדם מדי לצאת למסע פרסום ייעודי לקראת גביע העולם, אבל בהחלט הבינה שזה הזמן האופטימלי להבלטת שיתוף הפעולה עם השחקן הטוב ביותר באפריקה ואולי באירופה. בדיוק כמו סלאח, שמתפקד כאייקון עולמי נודד שכבש תוך פרק זמן קצר את אוהדי ליברפול, את מצרים, את העולם הערבי ואת לבם של רבים בעולם, גם וודאפון היא כוכב עולמי בולט. הקמפיין בונה מסר חזק ונוגע ללב, וסלאח נושא על כתפיו את תקוות האומה המצרית כולה, ומעורר השראה עבור ספורטאים אחרים.

שר התקשורת המצרי לשעבר, חאני מחמוד, הביע את הערצתו למוחמד סלאח, ואמר כי השחקן הבולט עשה למצרים יותר מאשר קבינט שלם יכול לעשות. מצרים עם סלאח ניצחה את קונגו ושלחה את הנבחרת שלה לגביע העולם ברוסיה. זה גרם לכך ששמה של מצרים ושמו של סלאח נישאו בפי כל בעולם כולו. גם נשיא מצרים א-סיסי הודה לו ובירך אותו לאחר שהבטיח את הכרטיס למונדיאל ב-2018: "הפכת כל כך הרבה מצרים למאושרים... כולנו כאן שמחים". ועוד קודם, המסע שעשה מקבוצתו במצרים עד לליברפול, גרם לשמו של סלאח ולשמה של מצרים לעלות שוב ושוב. בליברפול נהנה סלאח מהצלחה גדולה ומתואר מבקיע השערים המוביל בפרמייר ליג. באחרונה אישר מאמן הנבחרת המצרית, הקטור קופר, כי אלופת אירופה ריאל מדריד מתעניינת בסלאח ומוכנה לשלם עבורו הרבה.

שמואל דונרשטיין / איור: גיל ג'יבלי
 שמואל דונרשטיין / איור: גיל ג'יבלי

מוחמד סלאח נולד במצרים ב-1992. במאי 2010 הוא ערך את הופעת הבכורה שלו בליגת-העל המצרית. בעקבות המהומות באצטדיון פורט סעיד ב-2012 הופסקה הליגה במצרים. הנבחרת הצעירה של מצרים התארחה למשחק ידידות בבאזל, סלאח בלט במשחק, באזל ביקשו שיישאר, והשאר - כמו שאומרים - היסטוריה. הם שילמו עבורו 1.5 מיליון אירו. ב-2014 הוא עבר לצ'לסי האנגלית, משם לפיורנטינה, לרומא ובסופו של דבר הוחתם בליברפול ביוני 2017 תמורת 37 מיליון ליש"ט - שיא כל הזמנים מבחינתה.

באפריל 2018 סלאח כבר השווה את שיא הכיבושים בפרמייר ליג לעונה אחת, השייך לאלן שירר, כריסטיאנו רונאלדו ולואיס אלברטו סוארס, ובמאי נבחר על-ידי הנהלת הליגה האנגלית לשחקן השנה בפרמייר ליג. הוא מרוויח שכר בסיס של 123 אלף פאונד לשבוע ובונוס של 2.5 מיליון פאונד על הגעה ל-35 שערים ובישולי שערים. לסלאח למעלה מ-6 מיליון עוקבים באינסטגרם וכ-4 מיליון מעריצים בטוויטר.

השערים וההופעות האחרונות של סלאח דאגו להכפיל את מחיר המניה שלו. בנוסף, הוא מרוויח גם מהיותו הפנים של חברות שונות וממכירת מוצרי מרצ'נדייז. סלאח בורר את הקמפיינים שלו בקפידה. בתחילת השנה חתמה Uber מצרים על חוזה שהפך אותו לפנים של המותג לשנת 2018.

מוחמד סלאח הוא קודם כול פטריוט, ושמו תורם לתדמיתה החיובית. הוא שם את הכדורגל המצרי על המפה, וזה בהחלט ערך חשוב בפני עצמו. הוא פשוט "מכריח" את התקשורת לדבר עליו ועל מצרים בכל מקום ובכל הזדמנות. ההוכחה האחרונה והמכרעת להפיכתו לאייקון עולמי היא תרומתן של זוג נעלי הכדורגל הירוקות שלו, מתוצרת אדידס, למוזיאון הבריטי, על-ידי החברה. הנעליים הללו יוצגו לצד סנדלים ממצרים העתיקה והן נעלי הכדורגל הראשונות שהוצגו אי-פעם במוזיאון הבריטי.

אחת האסטרטגיות שלנו כחברה יצרנית, היא חיבור לעולם הספורט ולספורטאים. זה נובע מהחיבור האישי שלי כשחקן פעיל בצעירותי וכמי שמאמין שספורט מעניק לאדם יתרונות רבים ובולטים. זה נובע גם מהעובדה שתכונותיהם של ספורטאים דומות לאלה של התעשיינים - הם הישגיים, יודעים להתמודד עם קשיים רבים לאורך הדרך, מאמינים במטרה, נאמנים לה וממשיכים גם כשקשה.

בכל הזדמנות אני קורא לחבריי התעשיינים לתמוך בספורטאים, שכן תמיכה כזו תאפשר להם לייצר גאווה ישראלית בתנאים האופטימליים ביותר עבורם. הבחירה שלי במוחמד סלאח נובעת ממה שהוא מייצג ומסמל. כולי תקווה שמה שהוא עשה למען האומה המצרית, יוכלו הספורטאים שלנו לעשות למען מדינת ישראל.

כתבות נוספות:
חנות דיוטי פרי של Dior / צילום: TY Lim, שאטרסטוק

דיור בר השגה | רויטל לוי צוברי, מייסדת ומבעלי רשת Laline

רויטל לוי צוברי

ספוטיפיי / צילום אילוסטרציה: David MG, שאטרסטוק

חגיגה לאוזניים | רוברט אנטוקול, מייסד ומנכ"ל פלייטיקה

רוברט אנטוקול