ביטחון המזון
כתנאי לחוסן לאומי

שניות
דקות
שעות
ימים

אודות

גלובס ותנובה מובילים דיון עומק שעוסק ביבטחון המזון כתנאי לחוסן לאומי.

ביטחון המזון הוא נושא משמעותי העוסק ביכולת של מדינה לספק את צרכי תושביה. כמצב שבו לכל האנשים, כל הזמן, יש נגישות סבירה, פיזית וכלכלית, לכמות מספקת של מזון בריא ומזין, אשר מתאים להעדפותיהם ולצורכיהם התזונתיים והתרבותיים ומאפשר חיים פעילים ובריאים. אירועים ומשברים כגון מגיפות ומלחמות מחדדים את הצורך בהבטחת אספקת מזון באיכות טובה ובמחיר בר השגה לכלל התושבים.

מלחמת 'חרבות ברזל' חידדה את חשיבות הדיון בביטחון המזון, בתמיכה בחקלאות המקומית ושמירה על רציפות ייצור גם בתוך אתגריים חברתיים ובטחונים. 

תוכנית הכנס

דברי פתיחה: הגברת יציבות מערכת המזון בזמן מלחמה; ענת גרוס שון, המשנה למנכ"ל, תנובה


ביטחון המזון מהו, ואיך הוא משפיע על חיינו?

• אורן לביא, מנכ"ל משרד החקלאות
• גלית כהן, חוקרת בכירה במכון למחקרי בטחון לאומי; לשעבר מנכלית המשרד להגנת הסביבה
• טליה לנקרי, לשעבר בכירה במל"ל
• שירה ספיר, גלובס 

פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי:
• רונית אשל, מנהלת אגף ייצור מתקדם ומוביל תחום פודטק, רשות החדשנות
• לירון ישראלי, מייסד אדמה חיה, דוקטורנט בחקלאות ואקולוגיה באוני' ת"א,
המתמחה בפיתוח אגרו-אקולוגי עבור משקים חקלאיים והקשרים בין חקלאות לקהילתיות
• שי כהן, Chief Innovation Officer, תנובה
• גלית חתן, גלובס 

כתבות

ענת גרוס שון, המשנה למנכ''ל תנובה / צילום: כדיה לוי

ענת גרוס שון, המשנה למנכ"ל תנובה: המלחמה חידדה את הצורך בשמירת ביטחון המזון

|
אורן לביא, גלית כהן וטליה לנקרי בשיחה עם שירה ספיר, גלובס / צילום: כדיה לוי

מומחים: ישראל צריכה להגדיר אסטרטגיה לביטחון המזון, כמו שאר העולם

|
רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

|

בשיתוף


יש לכם שאלות?
צרו איתנו קשר בטלפון 5988* או כאן

שתפו אירוע