שיתוף פרויקט
בשיתוף:

הזדמנות פז למינוף ולצמיחה

שיתוף

שי עמירה / צילום: באדיבות שי עמירה שי עמירה / צילום: באדיבות שי עמירה

שי עמירה

מנכ"ל נזיד אימפקט פוד

נשוי + 4 מאשקלון | תחביבים: כדורגל

ארגון בתקופת שינויים

'נזיד איפקט פוד' כוללת כיום שלושה מפעלי הסעדה וייצור מזון, אך לפני הקורונה רוב פעילות החברה התבסס על מפעל הסעדה אחד באזור התעשייה 'עידן הנגב', שעסק בייצור מנות לתלמידים וילדי גן בעיקר באזור הדרום. עבור ארגון שעיקר פעילותו היה הסעדת מוסדות חינוך, תקופת הקורונה איימה על קיומנו, אך דווקא צומת זה הפך עבורנו לנקודת מפנה משמעותית. באותם ימים הפנה משרד העבודה והרווחה את תקציב פרויקט ההזנה של משרד החינוך לטובת חלוקת ארוחות לאזרחים ותיקים המרותקים לבתיהם. עבורנו הדבר התגלה כהזדמנות פז למינוף ולצמיחה אך זה חייב אותנו לשנות את ה-DNA המפעלי שלנו. בעשרה ימים בלבד עברנו מייצור אוכל קווי בתפריטים קבועים לייצור מנות מורכבות בתפריט מגוון, הדורשות תהליכי ייצור שונים ושינוע המנות לאלפי
קשישים בביתם. וכך, מתוך המשבר הצלחנו לבנות פלטפורמה לצמיחה שאנו חווים היום: עלייה של כ-30% במספר המנות שאנו מספקים, התרחבות לתחום הסעדת חברות וארגונים, הקמת מפעל נוסף בטייבה וכניסה לקטגוריה חדשה עם השקת מפעל 'שורשים', לייצור ירקות שורש בוואקום לשוק הקמעונאי והמוסדי בישראל.

הון אנושי

חברת נזיד אימפקט-פוד היא חלק מקבוצת 'תמאם', שהוקמה במטרה לחולל שינוי כלכלי-חברתי בחברה הבדואית בנגב. אנחנו מקדמים העסקת נשים מהקהילה הבדואית ומעסיקים מאות עובדות מהקהילה במטה החברה ובשלושת המפעלים. אנחנו מחלקים באופן שוטף מלגות לאוניברסיטה ומקפידים על פיתוח מקצועי ואישי עבורן, דרך קורסים שונים כמו ניהול משק בית, קרוא וכתוב בעברית ועוד. ככלל, העבודה המשותפת מייצרת
מארג מדהים של עשייה וחיבור אישי ומגדילה את תחושת המחויבות והמצוינות בארגון.

פרגון

אברהים נסאסרה, יזם עסקי ופעיל חברתי, המייסד והבעלים של קבוצת 'תמאם', החל את דרכו עם חברת הסעות שכללה שלושה טנדרים בדרום. היום הוא חולש על קבוצה של מאות עובדים ומספר חברות בתחומי נדל"ן, מזון ואנרגיה. 85% מעובדי הקבוצה הם מהחברה הבדואית, ומחציתן נשים. נסאסרה סחף את כולנו להיות חלק מהשינוי שחולל בנגב, המשלב צמיחה עסקית־כלכלית והשפעה משמעותית על עתיד הנגב.