רקע אישי מקצועי
מ-2017 אני עוסק בעולמות האשראי, נדל"ן ומשפט במסגרת החברה שלי, המרכז להבראה פיננסית - מהחלוצות בכל מה שקשור למשכנתאות שמטרתם איחוד הלוואות ושיקום כלכלי למשקי בית. ייעוץ משכנתאות הוא חלק מהכלים שלנו לגיבוש פתרון בר קיימא המאפשר ללקוחותינו לפתוח דף חדש.
מגיל צעיר הבנתי את התפקיד של כסף בחיינו, ההורים שלי התגרשו כשהייתי בן שש, וראיתי איך משפחה שהגיעה מרקע סוציו-אקונומי חזק, יורדת מעמד. זה השפיע עלי.
התמחות
אני קורא לנו 'סיירת מטכ"ל של המשכנתאות'. אנחנו יודעים לסייע במצבים מורכבים שבהם אנשים נופלים בין הכיסאות של המערכת הבנקאית ואפילו החוץ בנקאית. הכלל שמנחה אותנו הוא שכל עוד המשכנתא תשפר את מצבו הכלכלי של הלקוח, אנחנו נדאג לאשר לו את הפתרון שהוא צריך.
תהליך העבודה - הלקוח ואני
כמו שהולכים לרופא ועושים דיאגנוזה, ואז מבינים מה צריך לבדוק ומה צריך לשפר, אז אנחנו מבצעים דיאגנוזה פיננסית, ולפיה נגבש פתרון מתאים שמיטיב עם משק הבית.
חשוב להבין שלא מדובר בפתרון קסם; כלומר, זה כמו עם בן אדם שרוצה לרדת במשקל. גם אם יהיה לו את המאמן הכי טוב ואת התפריט הכי יצירתי, בסופו של יום המשוואה היא פשוטה, ומתחילה בהתנהלות שלו. אחרי ששמנו את זה על השולחן, אנחנו מסבירים ללקוחות בצורה מאוד ברורה כמה זה עולה להם, את ההשלכות, הסיכונים-סיכויים, את המצב שהם נמצאים בו ואיך נדרש להסתנכרן בהינתן כל אלה עם החיים עצמם.
חשוב לי גם לומר שיש הבדל בין לגייס כסף כדי לדחות את הקץ לעומת פתרון אמיתי המותאם ליכולת של משק הבית. לצערי, הרבה אנשים מבצעים איחוד הלוואות ובתוך שנתיים מוצאים את עצמם באותו מצב ואפילו עם גיבנת גדולה יותר. אנחנו מלווים את הלקוחות שלנו גם לאחר העמדת האשראי ומקפידים שהפתרון יהיה כזה שניתן להתמיד בו ושימנע ממשק הבית לצבור התחייבויות נוספות בשנית.
מגמות וטרנדים בתחום
השוק החוץ-בנקאי בארץ עדיין בחיתוליו, בהשוואה לארה"ב ומדינות מפותחות באירופה, שם יש יותר אלטרנטיבות ושוק תחרותי. אנחנו ממש בראשית הדרך ואין לי ספק שבקרוב נראה יותר ויותר גופים חוץ בנקאיים תופסים חלק גדול יותר מסך המשכנתאות במשק.
משהו לסיום
כסף זה לא הכל בחיים, אבל אני מאמין שבריאות פיננסית משפיעה על כל תחומי החיים ולכן אם הייתי יכול לתת טיפ קטן ממני, זה לא להרים ידיים. גם אם נראה שהמצב אבוד, חשוב לקחת אחריות ולדעת שעם טיפול נכון, יש פתרון לכל אתגר. לשם כך 'המרכז להבראה פיננסית' קמה, הזכות לאפשר לכל אחד לפתוח דף כלכלי חדש גם אם טעה, גם אם הסתבך וגם אם פשוט נתקל בחוסר מזל.