{25} {26} {29} {30} {27} {28}
משקיעים: קרן אלף, אינסייט פרטנרס, קומרה
שנת הקמה: 2019 עובדים: 160-170 גיוס הון: 64 מיליון דולר
שוק הנדל"ן העולמי אמנם מגלגל מיליארדי דולרים בכל שנה, אך התהליכים מאחורי הקלעים נותרו מיושנים. את המציאות הזו ביקשו לשנות שלושה בוגרי 8200 שהקימו את אגורה - פלטפורמה שמנהלת היום למעלה כ־280 מיליארד דולר בנכסים, זאת עבור כ־70 אלף משקיעים.
בר מור, מנכ"ל ומייסד אגורה ובנו של יזם הנדל"ן חנן מור, צמח בתוך עולם העסקים המשפחתי, אך בחר לפלס לעצמו דרך עצמאית. יחד עם חבריו מהשירות הצבאי, נועם קאהן (מנהל פיתוח) וליאור דולינסקי (מנהל מוצר), הוא זיהה פער טכנולוגי משמעותי בתעשייה מסורתית זו.
החברה, שהוקמה בסוף 2019, צמחה במהירות והגיעה לדבריה לקרוב לאלף לקוחות. על פי הערכות בשוק, ה־ARR (הכנסה שנתית חוזרת) של החברה עומד כיום על כ־15־20 מיליון דולר, עם צמיחה שנתית של יותר מ־100%.
המודל העסקי של אגורה מבוסס על מנוי שנתי הנגזר מהיקף הכספים המנוהלים. "המנוי יכול להתחיל מ־9,000 דולר בשנה ולהגיע עד חצי מיליון דולר", מסביר מור. שירותים נוספים, כמו העברות תשלומים למשל, מתומחרים לפי מודל עמלות על הטרנזקציות.
בעוד שבישראל מודל ההשקעה המקובל בנדל"ן הוא רכישת דירות ספציפיות, בארה"ב ובשווקים בינלאומיים המודל שונה. חברות נדל"ן גדולות מגייסות קבוצות משקיעים, כשכל אחד מחזיק באחוז מסוים מהנכס ולא בדירה ספציפית. החברות משכירות את הדירות ואחראיות להעביר לכל משקיע את חלקו היחסי מההכנסות, לשלוח דוחות ולטפל בהיבטי המס. המורכבות מתעצמת כאשר מדובר בעשרות נכסים ומאות משקיעים, מה שיוצר אתגרים לוגיסטיים משמעותיים.
המערכת שפיתחה אגורה בנויה משני חלקים משלימים - פורטל משקיעים ומערכת ניהול. הפורטל מספק למשקיעים ממשק דמוי אפליקציית בנק, המציג את כל הנכסים שבבעלותם, ביצועים פיננסיים, עדכוני פרויקטים וניתוחי תשואה באופן שקוף וברור. במקביל, חברות הנדל"ן מקבלות מערכת שמאפשרת להן לנהל באופן מסודר את הפעילות הפיננסית מול אלפי משקיעים.
כמו כן, הטכנולוגיה שפיתחה אגורה מאפשרת אוטומציה של תהליכים שבעבר היו ידניים לחלוטין. בלחיצת כפתור, המערכת מחשבת את הסכומים המגיעים לכל משקיע בהתאם לאחוז האחזקה, הסעיפים בחוזה, היבטי מיסוי ופרמטרים נוספים. מעבר לפתרון הבסיסי, החברה מפתחת שכבה נוספת של שירותים פיננסיים משלימים. נכון להיום אגורה מספקת גם שירותי תשלומים והמרות מט"ח, המאפשרים העברות אוטומטיות למשקיעים ממדינות שונות. כמו כן, היא מסייעת בהנפקת דוחות מס תקניים.
אמנם שוק הפתרונות לניהול השקעות נדל"ן נמצא בצמיחה - אך השחקנים שמציעים פתרון כולל הם מעטים. אגורה מתמודדת מול שני מתחרים עיקריים - ג'וניפר סקוור ואפ־פוליו, שתיהן חברות אמריקאיות. אפ־פוליו היא חברה ציבורית המוערכת בכ־8 מיליארד דולר, אך תחום ניהול ההשקעות מהווה רק חלק קטן מפעילותה. ג'וניפר סקוור הרחיבה את פעילותה לכל סוגי קרנות ההשקעה - מקרנות הון סיכון ועד קרנות גידור. לכן - היתרון התחרותי של אגורה טמון בהתמקדות הבלעדית בנדל"ן. ההתמקדות הזו מאפשרת לחברה לפתח פתרונות ייעודיים, המתאימים בדיוק לעולם הנדל"ן כמו גם יצירת אינטגרציה בין חלקי המערכת. האינטגרציה יוצרת גם היא יתרון תחרותי - לקוחות שמתחילים לעבוד עם הפלטפורמה נוטים להישאר לאורך זמן, שכן המערכת הופכת לתשתית ליבה הן בניהול הכספים והן בקשרי המשקיעים.
בין לקוחותיה של אגורה בישראל ניתן למצוא את אלטשולר שחם, הראל, מגדל ואלקטרה נדל"ן, כשרוב הלקוחות הישראליים מנהלים השקעות בחו"ל. בארה"ב, שוק הליבה של החברה, יש לה מאות לקוחות.
במקביל ולאחר שהשלימה בשנה שעברה סבב גיוס של 34 מיליון דולר בהובלת קרן קומרה, אגורה מרחיבה את פעילותה לשווקים חדשים - לאוסטרליה ולאמריקה הלטינית. כמו כן, החברה מבצעת רילוקיישן למספר עובדים ישראלים לארה"ב.
"אנחנו מתמקדים לא רק בהרחבה גיאוגרפית אלא גם בהעמקת החדירה של המוצרים החדשים אצל לקוחות קיימים", מסביר מור. החזון ארוך הטווח כולל הרחבה לשירותים פיננסיים משלימים נוספים, ביניהם חשבונות נאמנות, הלוואות וביטוח. "המטרה היא להציע לשחקנים בענף המשתמשים בשירותינו להוסיף בכל פעם עוד שכבת שירות", מסכם מור.