גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנוי ב-30 שקל לכל החיים: האם זה המיזם שישנה את שוק הטלוויזיה?

מול השחקניות הוותיקות בשוק הטלוויזיה - yes, הוט, פרטנר וסלקום - עולה כעת שחקנית חדשה, FreeTV, עם מחירים נמוכים יותר, אך היא מחייבת את הצופים להיפרד תודעתית ופיזית מהממירים ● אילו חסמים עומדים בפניה, ועד כמה הצרכנים הישראלים ירוויחו מהתרחבות הזירה? ● גלובס עושה סדר

מסך בחירה של סרטים ב-FreeTV / צילום: FreeTV
מסך בחירה של סרטים ב-FreeTV / צילום: FreeTV

התחרות בשוק הטלוויזיה בישראל עולה שלב: חברת הסטרימינג החדשה FreeTV של קשת ו־RGE יוצאת לדרך ומשיקה קמפיין עם חבילות ומחירים. השירות מצטרף לשירותים דומים של חברות ותיקות בשוק כמו yes, הוט, פרטנר וסלקום. מה הייחוד בהצעה שלו, אילו חסמים קיימים במעבר אליו, האם השוק הזה נמצא ברוויה, ומה עשוי לקרות בהמשך? גלובס עושה סדר.

מנוי ב-30 שקל לחודש לכל החיים: הפרטים המלאים על מיזם הטלוויזיה החדש נחשפים
קשת נגד הוט ובחזרה: המאבק הסוער של שוק הטלוויזיה עולה מדרגה

מה זה בעצם מיזם FreeTV?

חברת FreeTV נמצאת בבעלות משותפת שווה של קשת ו־RGE (המחזיקה בערוץ הילדים, ערוץ הספורט, ערוץ הכנסת, לוגי ועוד), ובראשה עומד יעקב נדבורני כמנכ"ל. השבוע השיקה החברה שירות אפליקטיבי שנועד להתחרות בשוק הטלוויזיה הרב־ערוצית ויציע חבילת צפייה לכלל המשפחה, המורכבת מתכני בידור, חדשות, ספורט וילדים. המיתוג שבחרו בחברה הוא העצמאות מממירים, כלומר אין צורך ב"קופסה" פיזית אלא באפליקציה ומנוי חודשי בלבד.

יעקב נדבורני מנכ''ל free tv פרי טיוי / צילום: איל יצהר

לפי החברה, השירות כולל 51 ערוצים, ובהם ערוצי הברודקאסט המובילים (11,12,13,14), כ־10 ערוצי ספורט, 11 ערוצי סדרות וסרטים, 12 ערוצי ילדים וספריית VOD של 30 אלף שעות VOD הכוללת אלפי סרטים סדרות. כמות התכנים בהוט עומדת על 60 אלף תכנים, כך לפי החברה, ולנקסט, מבית הוט, יש 30 אלף תכנים.

אילו מסלולים יש, וכמה משלמים?

המסלולים שמציעה FreeTV מבוססים על מספר המסכים שבהם ניתן לצפות במקביל, בדומה למודל של נטפליקס. ישנו מסלול של שני מסכים בו־זמנית, וישנו מסלול של חמישה מסכים.

לפי החברה, החבילה הבסיסית של צפייה בשני מסכים תעלה 30 שקל בחודש (מחיר השקה מיוחד שאינו תחום בזמן כרגע, במקום 40 שקל בחודש), והחבילה היקרה יותר תעלה 40 שקל בחודש (במקום 55 שקל).

יש לומר כי המחירים ההתחלתיים של המתחרות עומדים על 60-80 שקל (חלקם אף מציעים שירותי נטפליקס או דיסני פלוס במסגרת החבילה), כך שבתום תקופת מחירי ההצטרפות וההנחה הראשונית, המחירים של FreeTV כבר יתקרבו מתקרבים לאלה של המתחרות שלה.

מה החסמים העומדים בפני הצטרפות?

ישנם מספר חסמים שיכולים למנוע מלקוחות לעבור לשירות החדש. ראשית, הוא לא כולל בתוכו את ערוצי צ'רלטון, המיועדים לחובבי ספורט כבדים. הערוצים הללו כוללים את ליגת הכדורגל האנגלית והגרמנית למשל, אך בשל המודל העסקי החליטו ב־FreeTV לא לשלב אותם. ניתן להעריך כי אם היו רוצים לשלב את הערוצים האלה, המחיר לצרכן היה עולה משמעותית.

שנית, מדובר בשירות חדש שעשוי לסבול מחבלי לידה. לא רק תקלות ראשוניות וחוויה שעשויה להיות מורכבת כשהופכים לשירות רחב לציבור, אלא גם בכל הנוגע לתוכן. ל־FreeTV אין היצע רחב במיוחד של תוכן מקורי כמו אצל המתחרות. מדובר במסלולי רכש, שעם הזמן יאפשרו לחברה לחזק את הפורטפוליו שלה, אבל כרגע למתחרות יש הרבה יותר מה להציע.

לשם ההשוואה, ב־FreeTV מדברים על 30 אלף שעות תוכן VOD. המתחרות שלה, בזכות הוותק ושיתופי־הפעולה הבינלאומיים שלהן, מציעות כמות תכנים גבוהה יותר. בסטינג של yes יש 30 אלף תכנים שונים (ב־yes+ יש 50 אלף תכנים), בפרטנר TV מדברים על 40 אלף תכנים, וגם בסלקום TV מדברים על 40 אלף תכנים בשירות שלהם.

ומה אומרים על כך ב־FreeTV? שם מדברים על איכות מול כמות. לדבריהם, הם יכולים להכניס עוד 20 אלף תכנים שאיש לא יצפה בהם, אך התפיסה של החברה היא לתת חבילת ערך עם התוכן הכי טוב ומתאים. עוד מזכירים שם כי אומנם להם את ערוצי צ'רלטון, אך החברה מציעה 10 ערוצי ספורט, בעוד שבחבילות הבסיס של המתחרות נכללים רק שני ערוצים.

איך יגיבו המתחרות הגדולות בשוק?

נכון לעכשיו, אף אחת ממתחרות לא הגיבה לאירוע ההשקה. הן לא מורידות מחירים או יוצאות בקמפיין מיוחד - רובן פשוט מדגישות את היתרונות שלהן, את שיתופי־הפעולה שיש להן ואת הוותק שחסר עדיין למיזם החדש. עבורן, FreeTV הוא מוצר לואו קוסט שמתחרה בשירותים המקבילים.

עם זאת, החברות מסתמכות על כך שצרכנים רבים לא יודעים עדיין להשתמש בשירותי הטלוויזיה החכמה, או במילים אחרות, לא יודעים איך להתמודד בלי ממיר. הן סומכות על הרגלי הצריכה הישנים ועל כך שיעבור זמן עד שיתרחש אימוץ רחב של האופציה החדשה. יתרה מכך, ניתן לומר כי הן נשמו לרווחה כשראו שהמחירים לא מאוד רחוקים ממה שהן מציעות.

כרגע כולן מציעות חבילות שכוללות אינטרנט, וחלקן מציעות את הטלוויזיה כמוצר משלים, ולכן הן עדיין לא באמת דואגות. עם זאת, אם FreeTV אכן תצליח למשוך קהלים רבים, סביר שכל החברות האלה ייאלצו לעשות בדק־בית וחשבון נפש.

האם שוק הסטרימינג הישראלי לא רווי?

התשובה הרווחת בשוק היא שלא, מהסיבה הפשוטה - ראוי לתת לצרכן מגוון של אפשרויות, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה הכי טוב עבורו. בדומה לשוק הסטרימינג העולמי, התוכן הוא המרכז. חברה שתצליח להביא את התוכן הטוב ביותר, תמשוך בצורה הטובה ביותר את הצרכנים.

נזכיר כי עד היום ישנן חבילות יקרות של יותר מ־200 שקל - המציאות מוכיחה כי יש ציבור שמעוניין לקבל חבילות תוכן, גם אם הן עולות לו כסף רב.

עם זאת, צריך לומר שלתפיסת FreeTV השוק עוד רחוק מלהיות תחרותי באמת. ישנן ארבע שחקניות מקומיות - שתיים גדולות ושתיים קטנות. ולכן, מבחינתם ההצטרפות שלהם לשוק תוסיף תחרות ותוסיף אפשרויות שרלוונטיות לצרכנים.

האם ההשקה תועיל לצרכנים ולתחרות?

עוד מוקדם להכריע האם המהלך של FreeTV ישנה את התעשייה ויעודד את התחרות. עם זאת, כניסה של שחקן זול תמיד יכולה לעזור לצרכנים להכריע בין אפשרויות שונות.

בעבר, המחשבה הייתה שכאשר סלקום ופרטנר ייכנסו, זה "יהרוג" כלכלית את yes ואת הוט שמציעות חבילות יקרות יותר. מבחן התוצאה מראה כי החבילות האלה עדיין זמינות, גם אם חלק מהצרכנים בחרו באפשרויות אחרות. לכן, מוקדם להכריע האם יהיה שחקן שייפגע אנושות. מה שבטוח, המהלך הזה יכול להועיל לתחרות, וב־FreeTV מעוניינים שהוא יוביל להורדת מחירים.

לסיכום, נזכיר כי לאחר שהרשות השנייה ורשות התחרות נתנו אור ירוק למיזם הסטרימינג החדש, חברת הוט החליטה לעתור לבג"ץ נגד הרשות השנייה, כדי שתבדוק מחדש את עמדתה. גם הרשות השנייה וגם רשות התחרות בחנו את עמדתן, ונכון להיום הנושא נמצא בבדיקה בבג"ץ עד לקבלת הכרעה.

עוד כתבות

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה