בתפריט: ישראל

51 שפים ואנשי קולינריה מובילים
בוחרים את המנה הכי ישראלית

ביום העצמאות ה-74 ביקשנו לשרטט את שולחן החג הישראלי המשותף לכולם. האוכל הישראלי מגלם אולי יותר מכל דבר אחר את קיבוץ הגלויות שעליו נבנתה המדינה: רוב המנות הישראליות אינן אלא גלגול של מנות מארצות המזרח התיכון, אירופה, אפריקה או כל מקום אחר ממנו היגרו לישראל. פנינו לכ-120 שפים, מסעדנים, חוקרים, עיתונאים ואנשי קולינריה מכל קצוות הארץ, מכל העדות והדתות שמרכיבות את הפסיפס הישראלי - ושאלנו אותם שאלה אחת: מהי המנה הכי ישראלית בעיניך? התשובות שהתקבלו מציגות לא פעם גם את התפיסה מהו בית, מהם זכרונות ילדות ואיך נראה כור היתוך

פרויקט מיוחד לחג | אצרה: לילך רובין

חלות / צילום: תמונה פרטית
חלות / צילום: תמונה פרטית
עתליה עין מור / צילום: סטודיו עדיגיטל עתליה עין מור מחברת הספר "עין כרם - לטייל ולבשל", עורכת בביתה ארוחות וסדנאות אוכל ירושלמי "תחושה נעימה של בית בשבת"

חלה
הצג עוד

אני אוהבת חלות. זה אוכל שמסמן בית ושבת ומשפחה וביחד. לכל היהודים סביב העולם היה את הלחם המיוחד שלהם בשבת. אין כמו התחושה הנעימה שעוטפת את הבית כשהחלות יוצאות מהתנור ומציפות את המרחב בריח משכר.

עתליה עין מור במקור מעין כרם, גרה בה גם כיוםהסתר

בתפריט: ישראל | כל הזכויות שמורות לגלובס 2022