ביום העצמאות ה-74 ביקשנו לשרטט את שולחן החג הישראלי המשותף לכולם. האוכל הישראלי מגלם אולי יותר מכל דבר אחר את קיבוץ הגלויות שעליו נבנתה המדינה: רוב המנות הישראליות אינן אלא גלגול של מנות מארצות המזרח התיכון, אירופה, אפריקה או כל מקום אחר ממנו היגרו לישראל. פנינו לכ-120 שפים, מסעדנים, חוקרים, עיתונאים ואנשי קולינריה מכל קצוות הארץ, מכל העדות והדתות שמרכיבות את הפסיפס הישראלי - ושאלנו אותם שאלה אחת: מהי המנה הכי ישראלית בעיניך? התשובות שהתקבלו מציגות לא פעם גם את התפיסה מהו בית, מהם זכרונות ילדות ואיך נראה כור היתוך
