המפלגה של כחלון: אבי גבאי בפנים, טרכטנברג צפוי להצטרף

(עדכון) - גבאי, מנכ"ל בזק לשעבר, מרכז את ההתארגנות הפוליטית של שר התקשורת לשעבר ■ טרכטנברג שהתפטר במפתיע מראשות הות"ת והמל"ג צפוי להצטרף לחיים הפוליטיים וככל הנראה יצטרף לכחלון

משה כחלון, אבי גבאי / צלם: תמר מצפי
משה כחלון, אבי גבאי / צלם: תמר מצפי

אבי גבאי, מנכ"ל בזק לשעבר, משתתף פעיל ומסייע בהתארגנות הפוליטית החדשה של שר התקשורת לשעבר משה כחלון. גבאי הצטרף לכחלון בשבועות האחרונים והוא מופקד בעיקר על ניהול ההתארגנות וגיבוש מתווה הפעולה של המסגרת הפוליטית החדשה.

בשלב זה אין ודאות האם גבאי יהיה חלק מהרשימה של כחלון שתתמודד בבחירות הקרובות לכנסת, אך זו בגדר אפשרות סבירה.

מאז פרש מבזק לפני למעלה משנה עוסק גבאי בחיפוש אחר השקעות חדשות כמשקיע ולא כמנהל והוא בדק לא מעט השקעות בחברות כמו אל על למשל.

גבאי הוזכר לא מעט פעמים כמי שעשוי להיכנס לקלחת הפוליטית וגם בבחירות האחרונות לכנסת היו גישושים אצלו אך הוא החליט לדחותן כיוון שרצה לצאת לחופשה ארוכה. ההיכרות בינו ובין כחלון החלה כאשר כחלון היה שר התקשורת וגבאי היה מנכ"ל בזק כאמור.

גם טרכנטברג יצטרף?

בתוך כך, כפי שנחשף ב"גלובס", גם פרופ' מנואל טרכטנברג, צפוי להצטרף לתנועתו של משה כחלון. טרכטנברג, מי שעמד בראש הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי בעת המחאה החברתית של קיץ 2011, הודיע אמש במפתיע על התפטרותו מראשות הות"ת והמל"ג. גורמים בכירים בירושלים מסרו ל"גלובס" כי טרכטנברג צפוי להצטרף לחיים הפוליטיים וככל הנראה יצטרף לכחלון.

שר החינוך ויו"ר המל"ג, הרב שי פירון (יש עתיד), הוציא אמש הודעה לעיתונות לפיה הוא סיכם עם טרכטנברג על סיום כהונתו ב-1.2.2015. בסביבתו של טרכטנברג ניסו להקטין את חשיבות האירוע ומסרו כי בסך הכל טרכטנברג "הקדים" את פרישתו ב-4 חודשים בלבד. בהודעה נכתב כי "בכוונתו להקדיש את השנה הקרובה לשבתון בארץ לשם כתיבת ספר על הסוגיות הכלכליות-חברתיות המרכזיות העומדות על סדר יומה של החברה בישראל".

"קיבלתי את בקשתו של פרופ' טרכטנברג להקדיש את זמנו לנושאים אחרים", אמר פירון. לפי דוח הממונה על השכר לשנת 2010, הרוויח טרכטנברג בתפקידו 77,220 שקל בחודש ועלות שכרו ב-2010 עמדה על כ-116 אלף שקל בחודש. דוברו של טרכטנברג הבהיר אז כי "שכרו נקבע על ידי אגף השכר באוצר והינו קבוע לכל ראשי ות"ת שכיהנו בתפקיד בעבר".

הצטרפותו של טרכטנברג לחיים הפוליטיים אינו דבר מפתיע, שכן כבר בבחירות האחרונות הוא התלבט האם להצטרף לתנועתה החדשה של ציפי לבני או שמא ללכת ולהצטרף למפלגת העבודה, אז בראשותה של יחימוביץ'. טרכטנברג התלבט יותר מדי ואז כבר נאסר עליו, כעובד ציבור, לעסוק בפעילות פוליטית.

מבחינה אידאולוגית, טרכטנברג הוא איש שמאל קלאסי שמבקש יותר התערבות ממשלתית, קרי, הגדלה משמעותית בהוצאה הממשלתית האזרחית, תוך שמירה קפדנית על גירעון נמוך, ולצורך כך הוא מבקש העלאה ברמת המיסוי. לראייה, בין ההמלצות החשובות שקיבלה הוודעה בראשותו ניתן למנות את הקיצוץ בתקציב הביטחון (המלצה שנדחתה) ואת העלאת מס הכנסה ליחידים ולחברות וגם את הרווחים משוק ההון ועל עשירים (מס יסף).