הדולר לא עוצר: השער היציג עלה ל-3.889 שקלים

הדולר התחזק גם היום ושערו היציג עלה בכ-0.1% לרמה של 3.889 שקלים ■ האירו נקבע בירידה של כ-0.2% לרמה של 4.836 שקלים ■ אגוד: "העובדה שטרם אושר תקציב לשנת 2015 משפיעה על השקל"

כלכלה, דולרים מטבע חוץ מטח / צלם: רויטרס
כלכלה, דולרים מטבע חוץ מטח / צלם: רויטרס

השקל ממשיך לאבד גובה מול המטבע האמריקאי. הדולר מתחזק גם היום (ו') ושערו היציג נקבע בעלייה של כ-0.1% לרמה של 3.889 שקלים. האירו מנגד נקבע בירידה של כ-0.2% לרמה של 4.836 שקלים. בעולם נסחר הדולר סביב 1.245 דולרים לאירו.

כלכלני בנק אגוד מציינים בסקירתם השבועית כי "למרות נתוני אבטלה חיוביים בישראל (אבטלה של 5.7% באוקטובר), העובדה שטרם אושר תקציב המדינה לשנת 2015 משפיעה על היחלשות השקל. בנק ישראל רכש השבוע מעל מאה מיליון דולר וזאת במסגרת תוכנית הרכישות כנגד הגז הטבעי".

מגמה חיובית נרשמת היום בבורסות של מזרח אסיה. עליות קלות נרשמות במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. נזכיר כי אתמול לא התקיים מסחר בוול סטריט לרגל חג ההודיה והיום יהיה מסחר מקוצר עד 20:00 שעון ישראל.

ביפן דווח היום כי האינפלציה ירדה באוקטובר לרמתה הנמוכה מזה שנה ואילו בדרום קוריאה נרשמה ירידה מפתיעה של 1.6% בתפוקה התעשייתית, לעומת צפי לעלייה של 0.8%.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות, מציין כי שינוי במדיניות המוניטארית וחזרה לפער ריביות חיובי מול ארה"ב עשוי לגרור להצע מט"ח משמעותי ועימו לייסוף השקל לעבר רמות קיצון. עם זאת, "בשלב הנוכחי כל זמן שפער הריביות שלילי וברקע פוטנציאל להתרחבות נוספת בפער עם עליית הריבית בארה"ב בעוד בנק ישראל אינו צופה עליה בריבית השקל נמצא כי פוטנציאל פיחות השקל טרם מוצה".

להערכתנו פער הריביות שקל-דולר ותנועת שער הדולר אל מול המטבעות המרכזיים ימשיכו להוביל את מגמת השערים בזירה המקומית גם במהלך הרבעון הראשון של 2015. התמונה הסטטיסטית מורה על מצב קיצון של רכישת דולר מול השקל ומזהירה בפני תיקון טכני באופק הקרוב (לטווח קצר בלבד), מציין פריימן.