סדרן מוצרים: "תנובה רוצה להרוויח כמה שיותר ולא אכפת לה ממני"

"דואגים לי? שידאגו בכסף. אני מרוויח עד 4,500 שקל בחודש ומזה אני צריך לפרנס ארבעה ילדים"

"אני עובד כבר ארבע שנים ומקבל 20.7 שקל לשעה. המשכורת החודשית שלי היא בין 4,300 ל-4,500 שקל בחודש וממנה אני צריך לפרנס משפחה עם ארבעה ילדים. לפעמים אני עובד גם 10 ו-12 שעות ביום, כדי להגיע למשכורת טובה", כך סיפר אמש (ב') ל"גלובס" סדרן מוצרים של חברת תנובה בסופרמרקט במרכז הארץ. לדבריו, המצוקה שלו מבטאת את המצוקה של מרבית הסדרנים. "זו אותה פרה, אותם מפעלים ורק השם שונה. אני בטוח שאם תלכי לסדרנים של כל החברות בסופרמרקטים בארץ, אף אחד לא יגיד לך שהוא מרוצה".

מנצלים אתכם?

"כן. הם רוצים להרוויח ממני כמה שאפשר ולא אכפת להם ממני. סתם סדרן. אם יילך, יבוא אחר במקומו. והם טוענים שדואגים לי. איך? שידאגו בכסף, במשכורת כי אני רוצה להתפרנס. דואג לי? אלה רק מילים שהם מעיפים באוויר וזהו", הוא אומר.

סדרן אחר של תנובה מספר כי רק לפני כמה חודשים העניקה להם תנובה נעלי בטיחות. "לפני כן לא היה כלום. רק אחרי שנפל לסדרן משטח סחורה על הרגל, הם התעוררו. אנחנו גם לא מקבלים בגדים לעבודה ליד המקרר".

קונים קוטג'?

"הקוטג' לא זז אבל קונים גבינה לבנה. אנשים כל הזמן מדברים ליד המקרר. הנה תקשיבי לאלה שמאחורינו. אף אחד לא מרוצה מה שקורה כאן במדינה".

בלי בונוסים

חוסר שביעות רצון מביעים גם הסדרנים של שטראוס וטרה. "אני עובד כבר ארבע שנים. זו עבודה קשה מאוד ואני מקבל 22 שקל לשעה, דרך חברת כוח אדם", מספר הסדרן של שטראוס. לדברי הסדרן של טרה, הוא מקבל 20.9 שקל לשעה. "העבודה בסדר, אבל המשכורת לא בסדר".

פרט לסדרנים, כל חברה מעסיקה גם "נציג", שאחראי על הסדרנות ואחראי לבצע הזמנות סחורה וכדומה. "אני עובדת הרבה מאוד שנים ומקבלת שכר מינימום. לפני כמה שנים קיצצו לי את שעות העבודה. יוצא שאני מקבלת גג 3,200 שקל לחודש. לפעמים זה רק 2,800 שקל", מספרת הנציגה של שטראוס.

לדבריה, שטראוס מעניקה לה קרן השתלמות, קופת גמל ופנסיה, אך נמנעת מלתגמל אותה על תוצאות בבונוסים. "הנציגה של תלמה מקבלת 24 שקל לשעה והיא מקבלת גם בונוסים. היא מגיעה ל-7,000 שקל בחודש. גם באסם הנציגה מגיעה ל-6,000 שקל בחודש עם בונוסים. איך אני יכולה להסתדר עם כזו משכורת?", היא שואלת.

לא נמסרה תגובת החברות עד לסגירת הגיליון.