השחקן ג'וליאנו מר-חמיס ישלם 12,500 שקל פיצויים לד"ר מיכאל רוזנבאום, על שפגע בו מילולית ופיזית, בעת שרוזנבאום השתתף במשמרת מחאה במרכז הכרמל ביוני 2003. כך סוכם בהסכם גישור, שנערך במסגרת תביעת נזיקין שהגיש פעיל בארגון הימין "המטה למען ארץ ישראל", נגד השחקן שאימו יהודיה ואביו ערבי.
באותה משמרת מחאה, שעורך המטה מדי יום ו', עצר ג'וליאנו מר ליד ד"ר רוזנבאום והחל לקלל אותו. לטענתו, הוא אף זרק עליו אבן שפצעה אותו בידו.
ד"ר רוזנבאום התלונן במשטרת חיפה על התקיפה, שצולמה ובוצעה לעיני עדים רבים. ואולם, לדבריו, המשטרה גררה את החקירה ולא מצאה לנכון להגיש כתב אישום נגד מר.
במקביל, הגיש רוזנבאום את התביעה לבית משפט השלום בחיפה, באמצעות עו"ד מאיר הפלר. השופט שלח את הצדדים לגישור, ובהסכם שנחתם באחרונה התחייב מר לשלם פיצוי כאמור בגין כל נזקיו, בתמורה לביטול התלונה במשטרה.
אם הסכום לא ישולם במועדים שנקבעו בהסכם הגישור, יחוייב מר בפסק דין ב-30 אלף שקל. בנוסף, חתם מר על התנצלות פומבית לד"ר רוזנבאום, שתפורסם באמצעי התקשורת.
יו"ר המטה למען א"י, אביעד ויסולי, אומר, כי "זהו המקרה השלישי בשנתיים האחרונות, בו משלמים פעילי שמאל קיצוני פיצויים לפעילי המטה למען א"י בחיפה בגין תקיפתם במסגרת משמרות מחאה".
ויסולי טוען, כי "אלימות פעילי השמאל כנגד מפגיני המטה אינה זוכה לתגובה מהמשטרה או הפרקליטות. קיימת אפליה ברורה במדיניות אכיפת החוק לרעת מפגיני ימין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.