המועצה להשכלה גבוהה, שפרסמה באחרונה את תוצאות הדו"ח החמור של הוועדה הבינלאומית לבחינת מצב בתי הספר למינהל עסקים בישראל, סירבה לדרג את איכות בתי הספר והחוגים השונים (כ-14 חוגים), אך תמכה בפרסום הדו"ח הפרטני על כל מוסד ומוסד כדי שהציבור יוכל "לשפוט".
מסמך סיכום ישיבה של ועדת המשנה לנושא הערכת איכות והבטחתה של המל"ג שהגיע ל"גלובס" מצביע על כך שהאוניברסיטה הפתוחה והמרכז הבינתחומי בלטו באופן חיובי. האוניברסיטאות בן גוריון, ת"א, הטכניון, מכללת נתניה והמכללה למינהל הוגדרו כמקיימים תוכניות לימודים סבירות.
האוניברסיטה העברית הוגדרה כמי שרמת הלימודים במינהל עסקים בה חלשה וכי יש פער גדול מאוד בין מצבה בתחום לפוטנציאל שלה.
בתי הספר שהוגדרו כבעלי בעיות חמורות בתחום מינהל העסקים הם אוניברסיטאות בר אילן וחיפה. בקרב המכללות דורגו כבעלי בעיה חמורה
מכללת קריית אונו, מכללת רופין ומכללת יהודה ושומרון.
מכללת ספיר לא דורגה מכיוון שהמומחים מחו"ל סירבו להגיע אליה מחשש הקסאמים.
יצוין, כי המועצה להשכלה גבוהה אימצה את הדו"ח במלואו את הדו"ח שהצביע על הידרדרות הולכת וגוברת של רמת לימודי מינהל עסקים בישראל, שנובעת בעיקר מהצפת השוק בביקוש לתוכניות לימודים אלה.
במסמך נכתב עוד על המצב הכללי של התחום: "המצב בבתי הספר למינהל עסקים בארץ עגום והולך ומתדרדר. אחת התוצאות לכך היא העדר הכשרה מספקת למנהיגות ניהולית, דבר שפוגע במיצוי הפוטנציאל הטכנולוגי והעסקי הקיים בישראל. בעיה מרכזית נוספת היא בריחת המוחות לחו"ל. ההשכלה הגבוהה בארץ מאבדת אנשי מפתח מצוינים".
גיוס ממקורות חיצוניים
מעבר למה שכבר פורסם, הוועדה המליצה לאפשר אוטונומיה גדולה יותר לבתי הספר למינהל עסקים על מנת שיוכלו לגייס כספים ממקורות חיצוניים ולהגדיל את ההשקעה (של המל"ג) בבתי הספר למינהל עסקים.
מדובר המל"ג נמסר בתגובה: "שהמסמך איננו מבטא את עמדת המל"ג והוא חסר משמעות מבחינתה. כאשר תתקבלנה החלטות אצל הנהלת המל"ג הן יובאו לידיעת הציבור. בשלב זה כל התוכניות החדשות שהוגשו לאישור המל"ג מושהות. אם יהיה צורך לסגור תוכניות קיימות שאינן טובות מספיק כך יהיה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.