המדדים המובילים באסיה סיימו את יום המסחר בירידות חדות, בהמשך לנפילות אמש (ד') בוול סטריט, ובהובלת מניות הטכנולוגיה והחברות הפיננסיות, כשהחשש ממיתון עולמי הופך להיות ממשי בכל יום שעובר.
הבורסה של סידני ננעלה בירידות חדות של יותר מ-4%. הבנק המרכזי של אוסטרליה (RBA) חשף היום כי התערב בחודש אוקטובר בשוק המט"ח בהיקף שיא של 3.15 מיליארד דולר אוסטרלי, וזאת כדי לתמוך בערכו של המטבע. מעולם לא התערב הבנק של אוסטרליה בהיקף כה רחב במהלך חודש אחד. על פי פרסום סיכומי ישיבת ה-RBA התברר כי הנגיד גלן סטיבנס וחברי הוועדה היו מודאגים מהפיחות החד שנרשם בערך המטבע ועלול ללבות את האינפלציה, ועל כן החליטו לחתוך את הריבית בשיעור חד תוך פרק זמן קצר ולהסתפק בכך.
טוקיו ננעלה בנסיגה של כ-6.9% בתגובה לירידה החדה ביותר בשבע השנים האחרונות בהיקף היצוא לחודש אוקטובר. היצוא מיפן למדינות אסיה השכנות הצטמצם בפעם הראשונה מאז שנת 2002.
הנתונים העגומים שהתפרסמו ביפן אותתו על כך שהמשבר הפיננסי החל לפגוע ישירות במדינות כמו סין, והגביר את חרדת המשקיעים שבורחים בהתמדה למקלט הבטוח של מזומן.
המשקיעים בטוקיו המתינו להחלטת הריבית של הבנק המרכזי של יפן (BOJ) אחרי שהפחית את הריבית בצורה מפתיעה ב-0.2% בחודש שעבר. ועדת המדיניות המוניטרית החלה את הישיבה אך היא תפרסם את החלטתה רק מחר (ו') לפנות בוקר, כשהיא צפויה להותיר את הריבית ללא שינוי על -0.3%.
מהודעת ה-BOJ ניתן יהיה לקבל מושג לגבי ציפיות הצמיחה והאינפלציה של הועדה המוניטרית. משקיעים פסימיים סבורים שבנקים מרכזיים רבים יעברו למדיניות של ריבית אפס (ZIRP), או קרוב לכך, כבר בחודשים הקרובים. זוהי מדיניות שיפן יישמה בשנות ה-'90 והיא למעשה נתקעה איתה עד יולי 2006. הריבית היפנית כבר נמוכה מאוד ברמה של 0.3% ולכן באופן הגיוני הבנק המרכזי של יפן צפוי להיות הבנק הראשון שיישם מדיניות זו שוב.
ברקע, ה'פדרל ריזרב' העריך אתמול כי התמ"ג של ארה"ב ימשיך להצטמצם במהלך המחצית הראשונה של 2009, כשבמקביל מדד המחירים לצרכן (CPI) ירד בשיעור החד ביותר אי פעם.
מדד ניקיי 225 ננעל בירידה של 6.89% על 7,703 נקודות
מדד הנג-סנג איבד 4.04% ל-12,298 נקודות
מדד שנחאי המשולב נחלש ב-1.7% ל-1,983 נקודות
מדד קוספי של דרום קוריאה נפל ב-6.7% ל-948.69 נקודות
מדד S&P/ASX 200 צנח ב-4.2% ל-3,352 נקודות
מדד סנסקס
מדד סטריט טיימס
בזירת המטבעות, הדולר יורד ב-0.53% ל-95.33 ין לדולר והדולר האוסטרלי מאבד 1.4% ל-0.6279 דולר לדולר אוסטרלי.
בזירת המאקרו
היצוא מיפן בחודש אוקטובר הצטמצם ב-7.7% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, הירידה החדה ביותר בשבע השנים האחרונות. הגרעון המסחרי נפל ל-667 מיליון לאחר שהיבוא טיפס ב-7.4% באוקטובר. העודף המסחרי של יפן עם ארה"ב הצטמצם ב-27.5%, וירד מול מדינות אסיה ב-38.7%.
מחיר החוזים העתידיים על הנפט למסירה בדצמבר יורד ב-1.57% ל-52.78 דולר לחבית, במסחר האלקטרוני, בבורסת הסחורות של ניו יורק.
מניות בכותרות
איסוזו הודיעה על כוונתה לפטר 1,400 עובדים במשרה חלקית, כחלק מהמהלך של יצרנית המכוניות לצמצם עלויות. כך פרסם עיתון ה"ניקיי".
טוקיו אלקטרון ואדוונסנט , המייצרות חלקים המשמשים להרכבת מוליכים למחצה,דיווחה על ירידה חדה בהזמנות לחודש אוקטובר.
מניות יצרני מוצרי האלקטרוניקה היפניים סוני וקנון ירדו בשל סימנים לירידה חדה ביצוא לארה"ב.
יציבות המגזר הפיננסי ממשיכה להדאיג את המשקיעים כשמניית סיטיגרופ צללה אמש ב-23.4% - שיעור הירידה היומי החד ביותר שהיה למניה בהיסטוריה, לאור הפיטורים ההמוניים של 50 אלף עובדים שהודיעה עליהם בתחילת השבוע, הודעה שהעלתה אצל המשקיעים שאלות לגבי יציבותו של הבנק. מניית מיזוהו פייננשל , מניית הבנק הבריטי-הונג קונגי HSBC , מרכזת עניין בהונג קונג.
מניות חברות הנפט והכרייה איבדו בתגובה לנסיגתו הנמשכת של מחיר הנפט שנסחר מתחת לרף 53 הדולר לחבית, במסחר האלקטרוני, בבורסת הסחורות של ניו-יורק: פטרוצ'יינה , סנוק , BHP בילטון .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.