אחד מכל 5 מנהלי משאבי אנוש: פייסבוק ומסנג'ר בזמן העבודה תורמים לארגון

עורכת הסקר: "הממצאים מצביעים על כך שמעטים ממנהלי משאבי האנוש הפעילו גמישות ושינו פרקטיקות ניהוליות בהתאם לערכים של עובדים שחיים בסביבה של טכנולוגיה מתקדמת"

18% ממנהלי משאבי אנוש בחברות בישראל סבורים שגלישה ברשתות חברתיות באינטרנט, כמו פייסבוק, ושימוש בתוכנות מסרים מיידיים בזמן העבודה, דוגמת מסנג'ר ו-ICQ, הם מועילים, ויש לבסס התנהגות כזאת בארגון. כך עולה מסקר, שנערך בנושא "משאבי אנוש בעידן האינטרנט ודור ה-Y", ע"י דר' שלומית קמינקא, יו"ר העמותה הישראלית לניהול פיתוח וחקר משאבי אנוש, ובתמיכת חברת רנסיס.

הסקר המלא יוצג בהרחבה בכנס השנתי של משאבי אנוש שיתקיים ב-24.3.09, המאורגן ע"י המי"ל (המרכז הישראלי לניהול) בשיתוף העמותה הישראלית לניהול, פיתוח וחקר משאבי אנוש, שיוקדש השנה לנושא "משאבי אנוש בעידן האינטרנט ודור ה-Y". הכנס ידון באתגרים המקצועיים ובפתרונות אפשריים העומדים בפני אנשי המקצוע בתחום משאבי אנוש בכלל ובתקופה של משבר כלכלי בפרט באמצעות כלי אינטרנט חדשניים.

אחת השאלות בסקר היתה: "בארגון שלך אחד המנהלים הסתובב בזמן העבודה בין העובדים וגילה שאצל רבים מהם, אחד החלונות על מסך המחשב פתוח על פייסבוק. לעיתים היו פתוחים גם כמה חלונות שיחה במסנג'ר. מה עמדתך לגבי התנהגות זו?"

29% מהמשיבים סבורים שהתנהגות זו פוגעת באפקטיביות העבודה וצריך להילחם בה. 35% סבורים שהתנהגות זו אינה משנה את אפקטיביות העבודה וצריך להתעלם ממנה ואילו 18% טענו שהתנהגות זו מועילה לעבודה ויש לשלב אותה בארגון.

השאלה השנייה בסקר התייחסה לאופן שמנהלי משאבי אנוש מעריכים את עמדת ההנהלה כלפי הגלישה באינטרנט בזמן העבודה. כאשר מנהלי משאבי אנוש העריכו את עמדת ההנהלה הבכירה, התוצאות היו נוקשות בהרבה: 62% ענו כי ההנהלה הבכירה תראה בהתנהגות זו כפוגעת באפקטיביות העבודה, 28% מהעונים לסקר סבורים שההנהלה הבכירה תראה בהתנהגות כלא משנה את אפקטיביות העבודה וצריך להתעלם ממנה. רק 4% מאנשי משאבי אנוש חשבו שההנהלה הבכירה תראה בהתנהגות זו כמועילה.

שלומית קמינקא, עורכת הסקר: "הממצאים מצביעים על כך שמעטים ממנהלי משאבי אנוש הפעילו גמישות ושינו פרקטיקות ניהוליות בהתאם לערכים של עובדים שחיים בסביבה של טכנולוגיה מתקדמת. ברוב בארגונים לא חלו שינויים מהותיים בתחומי העיסוק המסורתיים של משאבי אנוש".

עוד עולה מהסקר כי כמעט בכל הארגונים (95%) מועסקים עובדים מ-2 או 3 דורות שונים:

; דור ה"בייבי בומרס" - נולדו אחרי מלחה"ע השנייה. ילידי דור הזה מתאפיינים בציפייה לקריירה יציבה וביטחון בעבודה.

; דור ה-X נולדו בסוף שנות ה-60 ובשנות ה-70. ילידי הדור הזה מתאפיינים בציפייה לעבודה משמעותית ומספקת.

;דור ה- Y - ילידי שנות ה-80-90. ילידי דור זה מחפשים קידום מהיר וסביבת עבודה גמישה.

שתי השאלות המרכזיות בסקר התייחסו לעמדותיהם של מנהלי משאבי אנוש כלפי ילידי דור ה-Y, שנולדו וחיים בתוך סביבה טכנולוגית מתקדמת.