"מחירי שותפות קידוח הגז יכולים לזנק ב-52%-103% נוספים"

אופטימיות בעקבות הדיווחים החדשים: "שווי קידוחי "תמר" ו"דלית" - 5.4 מיליארד ד'" ■ "180 מיליארד מ"ק זה לא הסוף" ■ "התוספת להערכת השווי הנוכחית אינה כה גבוהה" ■ גיוס של 5.35 מיליון ליש"ט לקידוח הנפט של דלק אנרגיה ברוסיה

כמות הגז הטבעי בקידוח 'תמר 1' מול חופי חיפה גבוהה בכ-26% מההערכות הקודמות ומסתכמת בכ- 180 מיליארד מ"ק (BCM). השותפות בקידוח, ובהן ישראמקו וקבוצת דלק , יוכלו לספק את צרכי הגז של מדינת ישראל ל-5 שנים נוספות, ובסך הכל ל-20 שנה. פוטנציאל ההכנסות נאמד ב-30 מיליארד דולר. האנליסטים בשוק העריכו מלכתחילה כי כמות הגז במאגר גבוהה מכפי שדיווחו החברות לפני חצי שנה, והם העריכו כי הכמות מגיעה אף ל-200 מיליארד מ"ק. גם היום ממשיכים האנליסטים לשמור על אופטימיות.

"180 מיליארד מ"ק זה לא הסוף", אומרת גל רייטר, אנליסטית בכלל פיננסים. "יכול להיות עדכון נוסף, אך לא דרמטי". ומה עכשיו? ובכן, השותפות בקידוח ייעזרו ביועץ מיוחד שיבצע הערכת שווי למאגר, כך שאת כמות הגז המוכחת במאגר נוכל לדעת בעוד כשבועיים, שעליה יקבלו החברות מימון ויבנו תקציב פיתוח.

"התוספת או פוטנציאל השווי יגיעו בעיקר מהתקדמות בפרויקט וירידה ברמת הסיכון", מוסיפה רייטר. "קידוח 'דלית' יתחיל ב-2012-2013 וקידוח 'תמר' יחל ב-2015-2016. ככל שמתקדמים בפרויקט ויש יותר נתונים - רמת הסיכון יורדת ופוטנציאל השווי עולה".

ההמלצה של רייטר לדלק קידוחים היא "תשואת-יתר" במחיר יעד של 5.72 שקל, נמוך ב-8.3%, גם אבנר זוכה להמלצה זהה, במחיר יעד של 98 אגורות, גבוה ב-2.1% משער הפתיחה. ישראמקו זוכה להלמצה טובה יותר, "קנייה" - במחיר יעד של 46 אגורות, 19.5% מעל שער הפתיחה. ההמלצה והשווי הנכסי הנקי (NAV) למניית קבוצת דלק נמצאת בהליכי עדכון, כשההמלצה האחרונה הייתה "תשואת-שוק".

פוטנציאל לעליות של 52%-103%

יואב בורגן, אנליסט בלידר שוקי הון, מאמין כי יחידות ההשתתפות של השותפות בקידוח הגז טומנות בחובן עוד פוטנציאל רב לעליות. למעשה, הוא מעריך שהשווי הכלכלי של קידוחי 'תמר' ו'דלית' עומד על 5.4 מיליארד דולר, והמשמעות לשותפות הקידוח הינה פוטנציאל לעליות של 52%-103% על מחירי הבסיס של המניות הבוקר בבורסה.

"גם עכשיו נובל אנרג'י מדברת על אומדן ממוצע הפוטנציאל, כלומר עדיין לא הגענו לשלב ההכרזה על רזרבות מוכחות", אומר בורגן ל"גלובס". "בהחלט יש מקום להתרשם לטובה מהשדרוגים המהותיים שהיו מתחילת השנה; הרי השותפות התחילו עם 88 מיליארד מ"ק ואז בחודש פברואר דיברו של 142 מיליארד מ"ק וכעת המספר עלה ל-180 מיליארד מ"ק. המאגר הוא גדול מאוד, גם בקנה מידה עולמי".

כאמור, בורגן מעריך כי ישנו סיכוי לעליות של עשרות אחוזים ביחידות ההשתתפות של שותפות הקידוח, והוא מפרט: "הפוטנציאל לעליות בשותפות הקידוח ביחס לשערי הבסיס של היום הינו 103% בישראמקו, 72% בדלק אנרגיה , 60% בדלק קידוחים , 56% באבנר ו-52% בקבוצת דלק". האנליסט מדגיש כי התנועה במניות מקדימה את השווי הכלכלי ואת המכירות, והוא מעריך כי מבחינה תזרימית המשקיעים יתחילו לראות תוצאות בפועל בשנת 2013.

יואב בורגן מסקר את מניית קבוצת דלק בהמלצת "קנייה" במחיר יעד של 767 שקלים, לאחר שהעלה אותו ב-14.5% ממחיר היעד הקודם. מחיר זה גבוה ב-47.6% משער הפתיחה של המניה הבוקר.

אורי ליכט, מנהל מחלקת המחקר ב-IBI, מעריך כי החברות יתחילו לשאוב גז בפועל מקידוח 'תמר' בשנת 2015, ומעלה מספר סימני שאלה שטרם התבהרו: מהו קצב הפקת הגז שיצליחו החברות להפיק מהשדות? לפי אילו מחירים ייחתמו חוזי אספקת הגז? האם וכיצד חברות הגז מתכוונות לפתח עסקים חובקי עולם ולייצא את הגז? ליכט מציין כי גורמים אלו ישפיעו רבות על השווי הכלכלי של הקידוחים וישפיעו על מניות חברות הגז.

"התוספת להערכת השווי הנוכחית אינה כה גבוהה"

"זה פרוייקט שלהערכתנו ברמת סיכון נמוכה", מציין הבוקר האנליסט פלי שביב מבית ההשקעות פסגות. "עדכון הכמויות הוא כמובן חיובי, אך נשאלת השאלה איך זה בא לידי ביטוי". בפשטות מציין שביב, כי משמעות הדיווח מהבוקר כי "יהיו בעתיד שנים נוספות שבהם יסופק גז מהקידוח למדינה".

"אבל", וכאן מסתייג האנליסט, "מכיוון שמדובר שבשנים שהן עוד רחוקות מהיום, התוספת הנוכחית לשווי היא לא כל כך גבוהה". שביב מעריך את המניות לפי שיטת היוון תזרים המזומנים (DCF), כך שהשילוב של פרק זמן ארוך ושער היוון גבוה (כ-9%), מעמעמת מהתוספת להערכת השווי הנוכחית.

ההמלצות, מכל פנים, ליחידות ההשתתפות של אבנר ודלק קידוחים היא "קנייה" במחירי יעד של 1.1 שקלים ו-6.98 שקלים, בהתאמה. מחירי היעד עומדים בפני בחינה מחודשת, אולם עם פתיחת המסחר עומדים הם מגלמים פרמייה של 14.6% ו-11.95, בהתאמה. בפסגות, יצוין, מסקרים גם את מניית קבוצת דלק, בדרגה אחת פחות - ""תשואת-יתר" ובמחיר יעד של 609 שקל - פרמיה של 17.2% מעל שער הפתיחה.

"אם בעקבות התפחתויות עתידיות, יחליטו על מתווה אחר של פיתוח, למשל ייצוא חלק מהגז, אז זה כמובן מקדים את התזרים והשווי יתעדכן כלפי מעלה" אמר שביב ל"גלובס". "חשוב לזכור, כי לרוב השותפיות בקידוח 'תמר' - נובל אנרג'י אבנר, ודלק קידוחים יש גם שותפות בהרבה מאוד מאגרים באזור, כולל מה שנקרא 'מבנה לוויתן'". מדובר במבנה שנובל התבטאו שהוא עשוי לכלול להיתו מספר פוטנציאלי של קידוחים שאף גדולים ממבנה 'תמר'.

"כמובן, שאם אכן יתגלו שם מבנה אחד, או יותר, גדולים מתמר - זה מאוד מאוד משמעותי לדלק קידוחים, וכנראה זה גם מאוד ישנה את התפיסה של נובל אנרג'י לגבי הפיתוח העתידי. זאת, כיוון שאז סביר להניח שייצוא יהפוך לאחת המטרות המרכזיות".

ההיסטריה - גם במסחר באופציות הדיגיטליות

נציין, כי הדיווחים הבוקר על היקף רחב יותר של גז טבעי במאגר דלית, הפך את האופציות על ישראמקו ל"סחורה החמה ביותר" בשוק האופציות הדיגיטליות השבוע. היקף האופציות על יחידות ההשתתפות של ישראמקו השבוע בלבד עמד על כ-25% מכלל המסחר באופציות בזירת המסחר של eTrader כולה, בה נסחרות אופציות על כ-50 נכסי בסיס.

לפני כחודשיים השיקה החברה אפשרות לסחור באופציות על ישראמקו, עם מועדי פקיעה שבועיות, יומיות ושעתיות. מ-eTrader נמסר כי מאז הפרסום, בתחילת שבוע המסחר, זינקו מחזורי המסחר באופציות המכר (PUT) על ישראמקו במאות אחוזים. יתרה מזאת, שיעור הסוחרים על אופציות ישראמקו אף שבר את שיאי החברה וקבע רף יומי עצום.

מניתוח התפלגות הסוחרים בזירת המסחר, עולה כי רובם המוחלט (83%) משקיעים באופציות ישראמקו, והחזיקו באופציות PUT שעתיות ויומיות. הבוקר, עם פרסום המידע אודות עתודות גז טבעי גבוהות מהצפוי במאגר דלית, התהפכה המגמה ו-87% מסוחרי אופציות ישראמקו מחזיקים עתה אופציות רכש (CALL) על החברה.

הנפקת מניות למימון הפרוייקט ברוסיה

בתוך כך, חברת מטרה פטרוליום (סימול: MTA.L בבורסה המשנית בלונדון), חברה כלולה בשרשור של דלק אנרגיה (29.3% באמצעות החברה הבת בבעלותה המלאה, דלק אנרגיה בינלאומית), הודיעה כי תנפיק מניות על מנת לגייס 5.35 מיליון ליש"ט. ההון שיגויס ישמש בעיקר למימון קידוח 13, קידוח מסוג הערכה ברשיון ברוסיה - בפרויקט Arkhangelovskoe, כמו גם למימון פעילותה השוטפת של החברה.

דלק אנרגיה בינלאומית תשתתף בהנפקה כדי לשמור על חלקה (29.3%, כאמור) ולמנוע דילול. בנק מקווארי (Macquarie) התחייב גם הוא לרכוש 28% מהמניות, כך שחלקו יעלה ל-15% במטרה. עד כה נודע כי ההצע לציבור זכתה לביקושי-יתר.

בדלק אנרגיה מדווחים כי הערכתה של מטרה מתבססת עתודות של 65 מיליון חביות בשדה הנפט סוקולובסקו (Sokolovsloe) בתנאי פיתוח מייטביים, תנאים פיסקליים נוכחיים ברוסיה ומחיר נפט של 65 דולר ו-90 דולר לחבית לאורך כל תקופת ההפקה, בהנחה בה ימכר בשוק המקומי ב-525 ממחירו הבינלאומי. שער ההיוון הוא 10%.

בהנחה ומדובר במחיר של 65 דולר לחבית, הערכת מטרה עומדת על 300 מיליון דולר ובמחיר של 90 דולר לחבית. הבוקר, לשם השוואה, נסחרים החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה בחודש אוגוסט במחיר של 62.27 דולר לחבית.

[להמלצות אנליסטים]