פרופ' ברנע: "לבעלי המניות והאג"ח באפריקה אינטרס משותף"

היועץ של אפריקה להסדר החוב: "כל תהליך משפטי של פירוק או הקפאה הורס שווי - זה כלל. אם מוכרים נכסים תחת כונס נכסים ועוד בשוק הנוכחי אז מוכרים בזול"

"התפלאתי שהייתה אלי פניה". כך אמר ל"גלובס" פרופ' אמיר ברנע, שמונה ליועץ של אפריקה ישראל להסדר החוב. ברנע, כלכלן העוסק במסגרת פעילותו המקצועית בהערכות שווי, ייעוץ פיננסי ובנקאי התייחס לזינוק במניית אפריקה ישראל אתמול (א') ואמר: "ייתכן שהמינוי יצר רצון להחיש את גמר ההסדר. הדבר הכי גרוע זה הסדר שמתמשך".

על המינוי עצמו אמר ברנע ל"גלובס": "אני מכיר את איזי כהן מהתקופה שהייתי דירקטור במגדל, והוא פנה אלי ביחד עם נדב גרינשפון בבקשה שאבנה הסדר חוב שיהיה הוגן". בימים הקרובים ייפגש ברנע עם הנהלת החברה ועם נציגי המוסדיים לאחר שקיבל חמר רב וחתם על הסכם סודיות. "ודאי שיש פה התלהמות ואמוציות", אומר ברנע, שמתכוון לפשר בין הצדדים.

מלבד ההיכרות של ברנע עם כהן מתקופת מגדל יש לו היכרות גם עם אפריקה ישראל ולבייב לאחר שבעבר התבקש על ידי עו"ד גיורא ארדינסט להכין עבודה בנושא במסגרת מאבק משפטי. אז דובר בתביעה שהגיש אחד מבעלי המניות של בנק לאומי נגד דירקטורים בבנק ולב לבייב על כך שלא חשפו, לכאורה, את השווי האמיתי של הפעילות ברוסיה, בעת שלבייב רכש מניות של אפריקה ישראל מידי הבנק.

"יש אינטרס משותף"

"יש אינטרס משותף לבעלי המניות ולבעלי האג"ח", אומר ברנע על הסדר החוב. "כל תהליך משפטי של פירוק או הקפאה הורס שווי - זה כלל. אם מוכרים נכסים תחת כונס נכסים ועוד בשוק הנוכחי אז מוכרים בזול. צריך הסדר שיצור חברה שתוכל לפעול לטווח הארוך ולא תחזור להסדר חוב בעוד שנה. יש אינטרס משותף למקסם את שווי הנכסים, אך כעת בגלל המו"מ לא משביחים את הנכסים בליבת הפעילות של החברה".

כפי שנחשף לראשונה ב"גלובס", מחר לא תתקיים פגישה של נציגות האג"ח עם הנהלת החברה ובמקום זאת ייפגשו נציגי האג"ח במשרד של עו"ד ליפא מאיר, המייצג אותם, במטרה לתאם עמדות. בין המוסדיים עדיין קיימות מחלוקות מהותיות, כשפסגות מוביל את הקו הלוחמני ואינו מוכן לוותר על זכויות המשקיעים. בין השאר, הועלה רעיון לפיו מחזיקי האג"ח יקבלו 60% עד 70% מהזרמת ההון של לבייב כתנאי לשימור השליטה בחברה.

על האפשרות של הקצאת 25% ממניות החברה לטובת מחזיקי האג"ח תמורת ויתור על חוב בסך של 1.5 מיליארד שקל, מותחים חלק מהמוסדיים ביקורת קשה כיוון שלבייב ישמור כך את השליטה בחברה תמורת מאות מיליוני שקלים בלבד. יתרה מזאת, חלק מהמוסדיים דורשים לפנות לבית המשפט בבקשה להקפאת הליכים כיוון שעשיית הסדר בחסות בית המשפט תהיה הוגנת יותר עם פחות לחצים.