לרפא כוויות בעזרת אננס

מקורו של המוצר של מדיוונד הוא עוד בימי מלחמת העולם השנייה. רופא גרמני שנפגע מפצצת זרחן, החליט להקדיש את חייו לטיפול בכוויות. מאוחר יותר היגר הרופא, ד"ר גרום קליין, לארה"ב, ושם החל לעבוד על הפיתוח. המוצר עצמו הוא קוקטייל של אנזימים המופק מגזע האננס, שמצליח להבדיל בין רקמת עור בריאה לרקמת עור שרופה. כאשר מושחים את המשחה על פצע שרוף, תוך כארבע שעות נעלמת הרקמה השרופה ונשאר רק הפצע הטרי.

יזם החברה, פרופ' ליאור רוזנברג, קיבל מהרופא הגרמני אישור לערוך ניסויים במוצר וכך החלה הפעילות של מדיוונד. ה-Debrase, המוצר המוביל של מדיוונד, השיג לאחרונה תוצאות טובות בניסוי הקליני המתקדם ביותר (שלב III), ועל בסיס זה החברה מגישה בקשה לאישור השיווק שלו באירופה. במטרה לשווקו גם בארה"ב היא תצטרך לבצע ניסויים קליניים גם שם. המוצר מוגדר כתרופה, בניגוד למוצר של פוליהיל שמוגדר כמכשור רפואי, ולכן הליך האישור של המוצרים שונה מעט.

המוצר המוביל של פוליהיל, Polyheal-1, מיועד לריפוי פצעים בטכנולוגיה חדשנית בעזרת מיקרוספירות (גרגירים קטנים), שגורמים לדברי החברה להחלמת פצעים כרוניים - גם כאלה שלא נרפאו שנים רבות לאחר טיפול בשיטות הרווחות. המוצר נועד לטפל בסוגים שונים של פצעים כולל כוויות, פצעים שנוצרים כתוצאה מניתוחים פולשניים, פצעי סוכרת, פציעות כתוצאה מתאונות דרכים ומקרים אחרים.

החברה שהוקמה ב-1996 היא בוגרת חממת ל.נ. טכנולוגיות. נכון להיום ניתן לרכוש את המוצר של פוליהיל בכל בית מרקחת בארץ, תחת השם פוליהיל 1. "אנחנו מקווים שהוא ייכנס לשימוש בכל בית ויהיה בתיקו של כל חייל", אומר ל"גלובס" ולדימיר ריטר, היזם, המדען שמאחורי הפיתוח והמנהל המדעי של החברה.

המוצר קיים בצורת נוזל בבקבוק. מטפטפים את הנוזל על הפצע לפני החבישה. פוליהיל עדיין פועלת כסטארט-אפ ומונה חמישה עובדים בלבד. מדובר למעשה במיזם שהחל במסגרת הדוקטורט בביולוגיה, שעשה ריטר לפני עלייתו ארצה. ההסכם המדווח היום צפוי להערכת ריטר להקפיץ את השיווק שלה בכמה דרגות.

"המוצר שלנו הוכח במקרים מאוד קשים, שטיפולים מאוד יקרים לא הצליחו לפתור", אומר ריטר. "אנחנו מאמינים שמצאנו פתרון להרבה חולים הסובלים מפצעים בארץ ובעולם. זו בעצם טכנולוגיה יחידה בסוגה, והמוצר הראשון שלנו הוכיח את עצמו. אנחנו מפתחים כעת דור שני של המוצר".

ומירב אנקורי