משפחת גינדי - עץ משפחה ועסקים

אנשי הקשר של משפחת גינדי

בביצה המקומית הקטנה אין עוד תופעה כמו משפחת גינדי, שנופלת וקמה כבר יותר משלושים שנה, ובכל פעם היא ממציאה את עצמה ואת הענף כולו מחדש.בתחילת שנות השמונים היה ברור לכול שהמותג המשפחתי התמוטט, ביחד עם קריסת עסקי המגורים, החובות הכבדים, הבריחה לחו"ל של משה ויגאל והתאבדות האח אברהם.

שני האחים, משה ויגאל, חזרו בגדול בשנות ה-90 והפכו את ראשון לציון לבירת הקניונים המקומית. הם הקימו במערב ראשון את קניון הזהב - שהפך במהירות לאחד המוצלחים בישראל וכמעט חיסל את כל המרכזים הקטנים שהיו לידו. לפני עשר שנים, כשתחום הנדל"ן המסחרי הפך לרווי, הם עלו על פטנט חדש. במקום לבנות נכס מניב ולחכות לפירות האיטיים מדמי השכירות, הם הקימו את קניון "אמריקן סיטי" ברחובות, אחד המרכזים המסחריים הגדולים בישראל (יועד להיות 50 אלף מ"ר), רק שהפעם מכרו את החנויות למרבה במחיר. כשהקניון נכשל, אלה כבר לא היו הצרות של היזמים.

לפני שנתיים מכרו 75% מקניון הזהב לחברת הביטוח מגדל תמורת מיליארד שקל - הצ'ק שהחל את מסע הקניות הנוכחי של דור הילדים. לפי שעה, לא מעט בזכות השוק העולה ועולה, העסקים מתגלגלים ותופחים ומכונת השיווק משגשגת. הם קונים קרקע ביוקר - בדרום הקריה, בצפון פתח תקוה, במרכז רמלה, בלב תל אביב ועוד - מוכרים במהירות חבילת דירות ענקית (מועדון חבר, הגרלת דירות ברמלה, פסטיבל שיווק בהיכל התרבות ועוד) וממשיכים הלאה לעוד עסקה ענקית. פרט אחד מאוד חשוב לזכור: האחים לבית גינדי עדיין לא מסרו יותר מדי מפתחות לדירות, אבל בינתיים הם רוכבים על הגל ועל הבאזז התקשורתי. ועוד דבר: ניסיון של עשרות שנים מלמד שמי שלעג להם, או הספיד אותם במרוצת הדרך, נשאר תמיד לאכול את הכובע כשהם המשיכו להמריא.

אברהם גינדי:

את צעדיהם הראשונים בענף הבנייה עשו אברהם, משה ויגאל כמתווכי דירות בראשון לציון. הם נודעו בכושר השיווק שלהם והתמחו במכירת דירות חדשות. הם הציבו באתרי הבנייה שלטים ססגוניים, הוסיפו ציורים מתקתקים שהעידו על איכות החיים הצפויה במקום, פתחו את אתרי הבנייה בשבת, שהקונים הפוטנציאליים יוכלו לבקר. אברהם גינדי היה אחד הקבלנים הגדולים בארץ, שם נרדף לדירה חדשה ולחדשנות שיווקית, אולם שורה של הסתבכויות ושמועות על קשיים בחברה הביאה אותו למצוקה נפשית קשה, וביוני 1986 הוא התאבד בביתו בראשון לציון.

הבן:

חן גינדי

מבעלי חברת הנדל"ן חן ואיתי גינדי, שפועלת בתל אביב ובאזור המרכז.

הבן:

איתי גינדי

פרויקט הדגל של האחים חן ואיתי כיום הוא שיווק הלופטים בפרויקט Y בנחלת יהודה החדשה בראשון לציון.

האחים גינדי:

מיקום: בית אמות ביטוח בתל אביב.

פרויקטים

מפורסמים: מכרו 75% מקניון הזהב למגדל בשנת 2008 לפי שווי של 1.25 מיליארד שקל; עמדו להקים את פרויקט המשרדים והמסחר בדרום הקריה אבל מכרו את השטח בהסכם האופציה לקבוצת חג'ג'; יחד עם גינדי השקעות ורבוע כחול נדל"ן יקימו את פרויקט החניה והכיכר העירונית במתחם גבעון בתל אביב; ביחד עם א. זיתוני הקימו את פרויקט spirit בשכונת כפר גנים.

עוד משהו: אמם, אסתר, שהיתה ראש השבט והפוסקת האחרונה בעסקאות, נפטרה בשנה שעברה בגיל 88.

משה גינדי:

בשנות ה-70 וה-80 שלטו שלושה מהאחים לבית גינדי בשוק הנדל"ן במרכז הארץ: אברהם באמצעות חברת אברהם גינדי בע"מ שנחשבה לחברת הבנייה הפרטית הגדולה בישראל, והאחים משה (כיום בן 62) ויגאל (60) באמצעות מ.י. גינדי, שהתמקדה באזור ראשון לציון.

אולם משה ויגאל נאלצו לעזוב את הארץ לארצות הברית, עם בני משפחותיהם, לאחר ששמם נקשר, בין היתר, לפרשיית קרקעות ביהודה ושומרון. הם שבו כעבור שנה, לאחר שדוד ליבאי חתם על הסכם שהבטיח כי לא יועמדו לדין בגין חלקם בפרשה.

בראשית שנות ה-90, סמוך לשובם לארץ, רכשו מאות דונמים של קרקעות בחולות ממערב לראשון לציון. התפתחותה המואצת של העיר מערבה הקפיצה את מחיריהן של אדמות הטרשים. את חלקן מכרו הגינדים לאחרים, על החלק האחר בנו בעצמם. בשני המקרים עשו הון. בין לבין הקימו את קניון הזהב בהשקעה של 45 מיליון דולר, ובהמשך, לאור ההצלחה, הכפילו את שטחו. ב-2008 סגרו האחים עסקה למכירת 75% מאחזקותיהם בקניון לחברת הביטוח מגדל תמורת כמיליארד שקל. בראיון ל"גלובס" סיפרו כי בכוונתם להשתמש בכסף לקידום עסקיהם של ילדיהם - וכך עשו.

האחים, שכבר שנים רבות מתגוררים בסביון, מסייעים לילדיהם, שהקימו חברות קבלניות משלהם, בתמיכה, ייעוץ ומימון. משה ויגאל גינדי עצמם מעדיפים להיכנס לשותפויות עם קבלנים, באמצעות ליווי פיננסי. למעשה, הם מתפקדים כבנק לבנייה לכל דבר. בעבר סיפר משה כי בכל שבוע הם מקבלים עשרות הצעות לשותפויות מקבלנים, מסוחרי קרקעות וממתווכים. "אין עסקה שאנחנו עושים בלי שקודם כל נלך פיסית בשטח ונראה מה יש שם. זה אחד הדברים החשובים שלמדנו בחיים", אמר והוסיף: "הדבר הראשון שעליו אני חושב בכל הצעה המוגשת לי, הוא: האם נצליח לעטוף את הפרויקט במעטפת הנכונה ולמכור אותו. זה עוד לפני שאנחנו מחשבים עלות-תועלת". גם בני הדור השני, הילדים והחתנים שלו ושל אחיו יגאל, מתמחים בבחירת פרויקטים בעלי פרופיל גבוה כמו פרויקט דרום הקריה ופרויקט השוק הסיטונאי, ובמהלכי שיווק מתזומרים היטב, אולם הם משתדלים שלא לגשת לאותם מכרזים.

הבן:

מנור גינדי (36)

הבן הבכור של משה, משמש ביחד עם שני גיסיו מנכ"ל משותף של החברה והוא הדמות המוכרת ביותר בה.

החתן:

אורי לוי (38)

מנכ"ל משותף בחברה, בעלה של הבת סתוית, שמרכזת את מטה הטלמרקטינג של גינדי תל אביב.

החתן:

אייל פרידמן (36)

מנכ"ל משותף בחברה, בעלה של הבת טל.

הבן:

כפיר גינדי (29) רו"ח במקצועו, מצטרף טרי יחסית לעסקי החברה, משמש מנהל ודירקטור בחברה-בת.

גינדי השקעות:

חברה שהאג"ח שלה נסחרות בשוק ההון בתל אביב.

מיקום: יושבים במתחם הבורסה ברמת גן, בבניין רוגובין תדהר.

פרויקטים עיקריים: מתחם השוק הסיטונאי בתל אביב, גינדי סיטי ברמלה, גינדי רמת אביב ומתחם גבעון בתל אביב.

עוד משהו: ספונסרים של קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב לחודש הקרוב בליגה וביורוליג.

יגאל גינדי:

הבת:

ליטל גינדי-מטלון (37)

הדמות הבולטת בין ארבעת האחים שמשמשים מנכ"לים משותפים בגינדי השקעות היא עו"ד במקצועה ואחראית על הפן המשפטי. "גם היום, כשאנחנו כבר אימפריה ענקית, אנחנו מנהלים את עצמנו כאילו אנחנו חנות קטנה". לאחרונה סיפרה בראיון ל"ליידי גלובס" כי בכוונת הקבוצה לרכוש בנק.

הבן:

אבי גינדי (35)

רו"ח במקצועו, אחראי על פיתוח עסקי ועל הפעילות הפיננסית של הקבוצה. בין השאר הוביל את כניסת החברה להודו.

הבן

גיא גינדי (33)

עו"ד במקצועו, ואחראי על התכנון בחברה. בראיון ל"גלובס" אמר: "למדנו שהגל הראשון (של השיווק) זה החלק הכי חשוב - למוניטין הפרויקט, לחשיפה בתקשורת, למוטיבציה של העובדים וכמובן לקונים".

הבן

רועי גינדי (29)

רו"ח במקצועו, אחראי בחברה על הבנייה ועל הליווי הבנקאי. בראיון ל"גלובס" סיפר בעבר: "התפקידים שלנו ברורים מאוד. כל אחד לוקח החלטות ואחריות בתחומו, אך ההחלטות המהותיות משותפות. אין חיכוכים כי אנחנו החברים הכי טובים. בהתחלה העסק היה קטן וכולנו עשינו הכול. היו ויכוחים ובהתלבטות קריטית, היינו מתייעצים עם אבא. הוא חינך אותנו שיחד אנחנו כמו אגרוף".

גינדי החזקות

מיקום: יושבים במגדל העגול של מגדלי עזריאלי.

פרויקטים מפורסמים: פרויקט דרום הקריה (שרונה), שהיקפו מוערך במיליארד וחצי שקל, ולא מעט פרויקטים באם המושבות בפתח תקוה וברמת גן.

ההתחלה: ארבעת האחים שכנעו בעל קיוסק למכור להם מכונה אוטומטית למכירת מזון ומשקאות, מה שהוביל להקמת חברה שפעלה בתחום. לאחר מכן פנו לנדל"ן, ואת המגרש הראשון רכשו ב-2001 בעזרת הון עצמי והלוואה בערבות אביהם, לבניית 36 דירות. המגרש השני, לבניית 28 דירות, נקנה בהרצליה בערבות בנקאית, והשלישי כבר היווה פריצת דרך - הם חדרו לאם המושבות בפתח תקוה והחלו בבניית השכונה.

עוד משהו: ארבעת האחים משמשים מנכ"לים משותפים בחברה. האח הצעיר, מנחם (25), הקרוי על שם סבו, הוא הצלע החמישית, והוא נכנס רק לאחרונה לחברה.

קובי גינדי

אחיהם של משה ויגאל גינדי הוא עורך דין, בעל משרד בראשון לציון שמעסיק 13 עורכי דין ומתמחה בתחום הנדל"ן. "אני הייתי עו"ד עוד לפני שבני המשפחה נכנסו לתחום והיו יזמים. כשפתחתי משרד, האחים שלי עוד היו בעסקי המסחר. הייתי מעורב קצת ביזמות, אבל בחרתי במקצוע המשפטי", סיפר בעבר בראיון ל"גלובס".

לאחים גינדי אח נוסף, עזרא, שהוא סוחר רהיטים. אח אחר שלהם, יצחק, נהרג בתאונה בגיל שנה.

מקורבים למשפחה:

אבי זיתוני קבלן ויזם. עבד במשך שנים רבות בשיווק אצל משה ויגאל גינדי, ובשלב מסוים הפך יזם בעצמו, וכיום הוא משתף עמם פעולה בפרויקטים שונים, למשל שכונה אקולוגית בכפר סבא. הוא נחשב בן בית אצל משה ויגאל גינדי.

עמוס לוזון יזם נדל"ן ותיק וגם הבעלים, הספונסר והנשיא של מועדון הכדורגל מכבי פתח תקוה. לוזון הוא חבר קרוב של האחים משה ויגאל גינדי זה שנים רבות, מאז מלחמת המפרץ הראשונה - מאז שרסיסי סקאד פגעו בבתים שלהם בסביון, והוא נקרא למלאכת השיפוץ.

צבי וילדר

יחצ"ן ותיק שמדברר את משפחת גינדי כבר תשע שנים (כיום את האחים גינדי ואת גינדי השקעות), ומלווה אותם בהפקות הגרנדיוזיות שהם יוזמים כחלק ממהלכי השיווק שלהם. לקוחות נוספים שלו הם עדן טבע מרקט, עמינח, טבע נאות, תמי 4, האחים גורסד, משהב, חברת שבירו, ואחרים.

שרגא בירן

עו"ד בכיר, שעשה את הונו מהשגת זכויות בנייה לקבלנים וחברות. בירן היה מבעלי מתחם השוק הסיטונאי (6%), לצד תנובה ועיריית תל אביב, והתייצב גם בצד של הקונים, לאחר שבמרכז על שטחי המתחם זכתה קבוצת גינדי-רבוע כחול נדל"ן (שבשליטת דודי ויסמן, בן דודו של בירן)