פטנט רשום

בדומה לשש השנים שעברו, גם השנה קוטפת קבוצת ריינהולד-כהן את המקום הראשון בדירוג עורכי הפטנטים. משרד לוצאטו את לוצאטו עולה למקום השני תוך שהוא עוקף את משרד פרל-כהן-צדק-לצר שיורד למקום השלישי

טייוואן ויפן הן המדינות היחידות המקדימות את ישראל במספר הפטנטים שרשמו בארה"ב ב-2011 על כל מיליון תושבים. בעוד שתי המדינות במזרח אסיה רשמו 413 ו-374 פטנטים (בהתאמה), מספר הפטנטים שנרשמו בארה"ב על-ידי חברות ישראליות עומד על 267 לכל מיליון תושבים. בכך, מקדימה ישראל בדירוג רישום הפטנטים בארה"ב מדינות כמו קוריאה הדרומית, שווייץ, פינלנד, שבדיה, קנדה, גרמניה, הולנד, אוסטרליה, בריטניה, צרפת ועוד.

כך עולה מסקירת ענף עריכת הפטנטים בישראל לשנת 2012 שמפרסמת היום (א') חברת Bdi Coface. מהדירוג עולה, כי נרשמה עלייה במספר הפטנטים שרשמו חברות ישראליות בארה"ב, לאחר שבשנת 2010 נרשמו שם 259 פטנטים.

עם זאת, לדברי המנכ"לית-המשותפת בחברת Bdi Coface, תהילה ינאי, "לא צריך להסתנוור מנתוני רישום הפטנטים של ישראל בארה"ב. פטנטים שנרשמו בשנים האחרונות הם תוצאה של בקשות לרישום של פטנטים שבוצעו שנים מספר קודם לכן. בהסתמך על נתוני רישום הבקשות החדשות שמקורן בישראל, שנמצאים במגמת ירידה, צפוי שנראה בשנים הבאות ירידה גם ברישום הפטנטים".

ינאי מבססת את דבריה על נתונים נוספים שנאספו בדירוג, לפיהם נרשם בישראל קיטון בהיקף הבקשות לפטנט, הגם שישראל עדיין שומרת על מיקום גבוה במספר הבקשות לנפש (ראו מסגרת).

במסגרת סקירת הענף מתפרסם גם דירוג Bdi Code של משרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל לשנת 2012. מדובר בדירוג איכות הנקבע משקלול הפרמטרים של איכות וגודל הלקוחות של המשרדים ומספר עורכי הפטנטים שאותם הם מעסיקים.

את "נבחרת הכוכבים" מובילה קבוצת ריינהולד-כהן, העומדת בראש בשש השנים האחרונות. הקבוצה אשר נוסדה ב-1934, היא הגדולה בארץ בתחום הקניין הרוחני, ותחום פעילותה העיקרי הוא רישום פטנטים עבור ממציאים וחברות מהארץ ומחו"ל.

במקום השני דורג השנה משרד לוצאטו את לוצאטו, לאחר עליית מדרגה מהמקום השלישי שבו דורג אשתקד. המשרד מתמחה ברישום פטנטים, סימני מסחר, ניהול תיקי רישום, בליטיגציה, ועוד.

אחריו, במקום השלישי, מדורג משרד פרל-כהן-צדק-לצר, המתמחה בקניין רוחני, סימנים מסחריים, זכויות יוצרים ובליטיגציה; במקום הרביעי, בדומה לאשתקד, מדורג משרד ארליך אנד פנסטר; ואחריו, במקום החמישי, ממוקם משרד סטנפורד ט. קולב.

בחמישייה השנייה מדורגים בהתאמה, משרד וב ושות'; משרד JMB-Factor שעלה מהמקום השמיני לשביעי; בורוכוב-קורח, שעלה מהמקום התשיעי לשמיני, ומשרד סורוקר-אגמון, שירד מהמקום השביעי לתשיעי. את הרשימה סוגר משרד בן עמי, המדורג במקום העשירי.