"שורט על סלקום ופרטנר; תיקון - בטווח הבינוני"

הראל שי ממיטב ממליץ כרגע על חשיפת חסר למניות סלקום ופרטנר, מעדיף בסקטור התקשורת את בזק ובינתיים מעדיף להתמקד בבנקים (בעיקר פועלים)

"רמות התמחור של שוק המניות בארץ סבירות ביותר. אם לא תהיה החמרה ברגולציה ובמצב הגיאופוליטי, הרי שנקודת המוצא להדבקת הפערים בביצועי המניות בהשוואה למדדי חו"ל לא רעה בכלל". כך סבור הראל שי, מנהל השקעות בכיר במיטב בית השקעות. במקביל, הוא מזכיר כי המשבר הכלכלי באירופה ילווה אותנו שנים קדימה. "קצב הצמיחה אפסי והממשלות אינן מסוגלות להמריץ את הכלכלה באמצעות הרחבה תקציבית", הוא אומר, "סביר שבמקום רפורמות כואבות לצמצום החובות הממשלתיים נמשיך לראות מצד המנהיגים צעדים דומים לאלה שראינו עד כה, שמרגיעים את השווקים לתקופות מוגבלות בלבד".

עדיפות לאג"ח שקליות צמודות

את החלק הגדול ביותר בתיק מקצה שי לטובת אג"ח הממשלתיות וקונצרניות: 38% לכל אפיק.

את החלק הארי באפיק אג"ח הממשלתיות הוא מקצה לטובת אג"ח ממשלתיות שקליות בריבית קבועה במח"מ של 3-4 שנים (23%). כרבע מזה הוא מקצה לטובת אג"ח ממשלתיות צמודות מדד במח"מ של 4-5 שנים (10%), ואת היתר לאג"ח ממשלתיות שקליות בריבית משתנה (5%).

"למשקיע לטווח ארוך מומלץ להתמקד באג"ח שקליות וצמודות במח"מ קצר עד בינוני. עם המשך מגמת ההתאוששות בארה"ב, נראה עליית תשואות משמעותית באג"ח ל-10 שנים, ועמן עליית תשואות באג"ח של ישראל".

באפיק אג"ח הקונצרניות מעדיף שי אג"ח קונצרניות מדורגות, ומציין כי בחודש החולף חל מימוש באפיק זה ולכן נדרשת סלקטיביות רבה.

"מאתגר למצוא אג"ח בדירוג גבוה ובמחירים שמשקפים מרווחי תשואה לפדיון מעניינים מעל האג"ח הממשלתיות. באחרונה אנו עדים ללא מעט חברות המבצעות הרחבה של סדרות שכבר נסחרות בבורסה, כך שנוצרים לחץ מקומי על מחיריהן והזדמנות להשקעה". לדבריו, למרות הזינוק במחיר, בין אגרות החוב השקליות בריבית משתנה ישנן כאלו המציעות מרווח עודף על האג"ח המקבילות בריבית קבועה. אג"ח אלה, לדעתו, ראויות להשקעה.

בהתאם הוא מזכיר את פז ג', הנסחרת בתשואה של 5.3%, וכן אגרות החוב של מליסרון מסדרה 5 שנסחרת בתשואה של 3.2%. בכל הנוגע לאג"ח ברמת סיכון גבוהה יותר, שי מזכיר את האג"ח של קרדן ישראל 4 שנסחרת בתשואה של 10%.

"קרדן ישראל 4 נסחרת בתשואה של 10% צמודה למדד. נראה שיש כאן פיצוי הולם לסיכון היחסי, למחזיקי האג"ח שעבוד בדמות מניות של קרדן נדל"ן, קרדן רכב ומזומן. אומנם המלצות ועדת זליכה על הפרק, אולם קרדן רכב, בבעלות החברה, הינה בעלת היחסים הפיננסיים הטובים ביותר מבין חברות הליסינג", אומר שי.

את היתרה (5%) מקצה שי לטובת אג"ח קונצרניות בתשואה גבוהה (high yield), שאליהן הוא מציע להיחשף באמצעות קרן נאמנות מתמחה. "זהו אפיק משלים להשקעה במניות בתיק, עם רמת מתאם גבוהה למדי בין האפיקים, אך עם תנודתיות נמוכה יותר על פני זמן".

בנק הפועלים בתמחור נוח

שי מקצה 35% מהתיק לטובת האפיק המנייתי, ומתוכם 15% לטובת מניות בארץ. הוא מעדיף את הבנקים, שלדבריו "יכולים לחיות בשלום עם ההנחיות האחרונות של המפקח על הבנקים בנוגע ליעדי הלימות ההון, תוך המשך הצגת צמיחה בתיק האשראי, לפחות בקצב של המשק הישראלי".

בנק הפועלים , שנמצא היום בתמחור נמוך מ-0.75 ביחס להונו העצמי, הוא כרגע המעניין ביותר לטעמו.

על רקע הגברת התחרות בסקטור התקשורת, בטווח הקצר הוא ממשיך להמליץ על חשיפת חסר (שורט) על מניות הסלולר הגדולות, סלקום ופרטנר , שבשבוע האחרון איבדו 30.8% ו-26% מערכן בהתאמה.

"בטווח הבינוני, עם התייצבות הענף, סביר שנראה תיקון בביצועיהן". המניה המועדפת עליו בסקטור זה היא בזק .

"אמנם משרד התקשורת פועל להחלת שוק סיטונאי שצפוי לפגוע בהכנסות החברה, אך הסוכרייה שתקבל החברה, בדמות ביטול ההפרדה המבנית והקלה בפיקוח התעריפים, עשויה להוביל לחיסכון של מאות מיליוני שקלים בשנה", אומר שי, ומוסיף כי החברה נסחרת כיום במכפיל 8.5 על רווחיה החזויים השנה, אשר יחולקו כדיבידנד לבעלי המניות.

את ה-10% הנותרים בתיק מקצה שי לטובת האפיק המנייתי מעבר לים, תוך שהוא מעניק משקל יתר למדדי המניות בארה"ב. לדבריו, אחת האפשרויות המעניינות לגיוון מרכיב תיק המניות בחו"ל ולהפחתת התנודתיות היא באמצעות השקעה בקרן הסל בשם SPLV, המורכבת מ-100 המניות בעלות התנודתיות הנמוכה ביותר של מדד ה-500 S&P.

עיקרי ההמלצות:

- עדיפות לאג"ח ממשלתיות שקליות בריבית קבועה עם מח"מ של 3-4 שנים

- באפיק הקונצרני - התמקדות באג"ח מדורגות

- בישראל - עדיפות למניות הסקטור הבנקאי

- מתוך האפיק המנייתי - 10% חשיפה לחו"ל, בעיקר לארה"ב ובאמצעות SPLV

*** הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך