וודסייד מתכננת להשקיע 1.12 מיליארד דולר ב"לוויתן"

וודסייד צופה כי מכסות המשאבים שלה כתוצאה מכניסה ל"לוויתן" תגדל ב-890 MMBOE, שקול לכ-5 TCF גז טבעי ■ וודסייד סיכמה בסוף 2012 על כניסה ל"לוויתן" כשותפה ב-30% מהזכויות

חברת וודסייד האוסטרלית מעריכה כי ישראל תאפשר לייצא עד 80% מהגז במאגר "לוויתן". בהודעה מטעם החברה שפורסמה אתמול (ד') באוסטרליה נאמר כי המאגר יפותח בשלב ראשון עבור צרכי השוק המקומי ובטווח הארוך לייצוא גז באמצעות מתקני הנזלה (LNG). "בין 20% ל-25% מהגז ב'לוויתן' צפוי להישמר לשוק המקומי", קובעת וודסייד.

בנוסף מגלה וודסייד בדוחותיה השנתיים כי היא מתכננת להשקיע השנה 1.12 מיליארד דולר בפיתוח "לוויתן" וכי זו תהיה השקעתה ההונית הגדולה ביותר בשנה הנוכחית.

בנוסף, וודסייד צופה כי מכסות המשאבים ב"לוויתן" שלה, כתוצאה מכניסה לשותפות ב"לוויתן", יגדלו ב-890 MMBOE (Million Barrels of Oil Equivalent). נסביר כי 890 MMBOE שקולים לכ-4.94 TCF גז טבעי.

נסביר כי ב-Oil Equivalent אין הכוונה לגז טבעי בהכרח אלא ייתכן שמדובר גם שעתודות נפט, שטרם נקדחו, אולם על מנת להסביר את שווי התוספת, ההמרה ל-TCF נוחה להשוואה.

וודסייד האוסטרלית נחשבת לאחת החברות המובילות בעולם בתחום מיזמי הנזלה של גז טבעי. החברה סיכמה בסוף השנה שעברה על רכישת 30% מהזכויות במאגר לאחר שמנכ"ל החברה הבין מראש הממשלה בנימין נתניהו כי ישראל תיתן אור ירוק לייצוא הגז.

וודסייד התחייבה לשלם לבעלי הזכויות בלווייתן קבוצת דלק, נובל אנרג'י ורציו כ-1.25 מיליארד דולר - אך התשלומים מותנים בשורת אבני דרך ובהן אישור דוח צמח.

פיטר קולמן, מנכ"ל וודסייד, אמר אתמול במעמד פרסום הדוחות הכספיים השנתיים של החברה כי "אנו עובדים להשלים את עסקת 'לוויתן'. השנה נקבל גם החלטה סופית באשר להשקעה במאגר 'לוויתן'". הוא התכוון למתקן ההנזלה (LNG) בו נדרשת השקעה של מיליארדי דולרים. לדברי סמנכ"ל הכספים של וודסייד, החברה ריתקה 4.1 מיליארד דולר להשקעות ב"לוויתן" ובמאגרים אחרים.