ההסתדרות הכללית הודיעה אמש (א') לנציבות שירות המדינה כי הארגון הכריז על סכסוך עבודה בשירות המדינה, שכולל כ-67 אלף עובדים במשרדי הממשלה וביחידות הסמך השונות כמו שירות התעסוקה, המוסד לביטוח לאומי ועוד.
הכרזת הסכסוך, שתאפשר לשבש את העבודה עד כדי שביתה מוחלטת בתוך 14 ימים, באה על רקע החלטת הממשלה לאמץ את מסקנות הוועדה בראשה עמד נציב שירות המדינה משה דיין, בדבר רפורמה בתנאי ההעסקה וגיוס העובדים בשירות המדינה.
בהסתדרות מקפידים לציין כי הארגון אינו מתנגד לשינויים, אולם הדבר צריך להיעשות בהסכמה בלבד - כפי שמחייבים לכאורה ההסכמים הקיבוציים. בין היתר, מתנגדת ההסתדרות להמלצת הוועדה להאריך את תקופת הניסיון (זמניות) לעובד חדש שנקלט בשירות המדינה לכדי חמש שנים במקום שנתיים כיום. בהסתדרות טוענים כי תקופה של שנתיים מספיקה ויותר בכדי להעריך האם העובד ראוי לקביעות, אולם בהסכמים קיבוציים שעליהם חותמת ההסתדרות הן במגזר הפרטי והן בחלק מהגופים במגזר הפרטי היא מתירה תקופת זמניות של 5 ואפילו 10 שנים (אל על, חברת חשמל, בנקים ועוד - ש.נ).
יצוין, כי ההמלצה להאריך את תקופת הניסיון לא פוטרת את חוסר היכולת לנייד או לפטר עובד שכבר זכה לקביעות גם אם הממונים עליו לא מרוצים מתפקודו, וכי הגמישות הניהולית תתאפשר רק בשכבת העובדים החדשים. מודל שכזה, כך מעריכים בשוק העבודה, יביא לדלת מסתובבת בשירות המדינה ולא להשבחה אמיתית ("טיוב") של כוח האדם. בין היתר, המליצה ועדת דיין כי פתיחת משרה בשירות המדינה תתאפשר לראשונה באמצעות מכרז שיאפשר לכל עובדי המדינה להתמודד על התפקיד, זאת בעוד שכיום קודם מתפרסם מכרז פנימי בתוך הגוף הרלוונטי. עוד המליצה הוועדה, לנתק את הקשר בין הוותק של העובדים לתגמול שהם מקבלים, ולתמרץ עובדים (מעבר לתוספות השכר שניתנות מדי מספר שנים) בכפוף לעמידה ביעדים ולביצועים אישיים.
"הרפורמה במתכונתה הנוכחית פוגעת בזכויות העובדים", אמר אמש יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי. מאחורי הקלעים, כבר מתנהלות שיחות בין יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, לבין מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר. מסיבה זו, בהסתדרות כלל לא הודיעו לתקשורת על סכסוך העבודה שהוכרז בעניין כבר ביום חמישי האחרון. למעשה, הכרזת הסכסוך נועדה לאפשר ניהול של המו"מ עם "אקדח על השולחן".
בפורום "השירות הציבורי שלנו" הפועל לקידום השירות הציבורי בישראל וכולל בין היתר ארגונים כמו מעש, מכון ריאות וארגון שגרירי רוטשילד של קרן רוטשילד קיסריה, מסרו היום כי "יישום הרפורמה חשוב מדי לציבור בישראל מכדי שמחלוקות שרובן טכניות יביאו לנפילתה. הממשלה וההסתדרות מסכימות עקרונית ששירות המדינה חולה ויש להבריא אותו, וזו האחריות שלהן להגיע להסכמה שתשמור על האינטרסים החיוניים של עובדי השירות מחד, ותאפשר רענון כוח האדם, כניסה של הון אנושי חדש ואיכותי ומסלולי קידום מאידך. אנו קוראים להסתדרות ולממשלה לפתוח לאלתר במשא ומתן כדי להגיע להסכמה על יישום הרפורמה לטובת העובדים והציבור הרחב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.