סין: מדד מנהלי הרכש עלה לשיא של 16 חודשים

מדד מנהלי הרכש של התעשייה בסין עלה באוגוסט לרמה של 51 נקודות באוגוסט לעומת 50.3 נקודות ביולי - הרמה הגבוהה ביותר מאז חודש אפריל 2012

בורסה בסין / צילום: רויטרס
בורסה בסין / צילום: רויטרס

נתון מאקרו חיובי למדי התפרסם היום (א') בסין. מדד מנהלי הרכש של התעשייה בסין עלה באוגוסט לרמה של 51 נקודות באוגוסט לעומת 50.3 נקודות ביולי - הרמה הגבוהה ביותר מאז חודש אפריל 2012.

כלכלנים ציפו לרמה של 50.6 נקודות.

רמה גבוהה מ-50 נקודות מעידה על התרחבות ואילו רמה נמוכה מ-50 נקודות מעידה על התכווצות אם כי רמה קרובה ל-50 נקודות מעידה על התרחבות בקצב איטי למדי.

"רואים סימניום ברורים יותר ויותר של שיפור בפעילות הכלכלית", אמר ל-CNBC חאיבין זו, כלכלן ראשי בסניף של ג'יי.פי. מורגן בהונג קונג.

הצמיחה של המשק הסיני הואטה ב-9 מתוך 10 הרבעונים האחרונים, עד לרמה של 7.5% ברבעון השני של 2013 לעומת 7.7% ברבעון הראשון השנה.