מיני-הנפקה של טופ אימאג' אחרי זינוק של 100% בשנתיים

גייסה 13.1 מ' ד' בהנפקה שנייה לציבור המשקיעים ב-17 שנה ■ החברה רשמה האטה משמעותית בצמיחת ההכנסות, אך שיפרה את השורה התחתונה שלה

בצל הנפקות הענק של חברות ישראליות או סמי-ישראליות שנערכו לאחרונה בחו"ל (כמו זו של בעלת השליטה בהוט) או ההנפקה החמישית במספר של חברת הביומד קיריקס, התבצעה בסופ"ש האחרון הנפקה קטנטנה של חברה ישראלית הנסחרת בשוק ההון האמריקאי.

טופ אימאג' , שפיתחה תוכנה לניהול ועיבוד תוכן בתהליכי עבודה ארגוניים, הנפיקה 2.75 מיליון מניות חדשות לפי מחיר של 4.75 דולר למניה, וכך גייסה לקופתה 13.1 מיליון דולר. החברה נאלצה לבצע את ההנפקה בדיסקאונט על מחיר השוק - שעמד על 5.47 דולר יממה לפני - וזו הסיבה שהמניה איבדה 12% ביום שישי ונפלה למחיר של 4.81 דולר. כחתמי ההנפקה שימשו בנקי ההשקעות Canaccord Genuity, Roth Capital Partners ו-The Benchmark Company. אלו קיבלו מהחברה את האופציה לרכוש ממנה 412,500 מניות נוספות במסגרת ה"גרין שו", וכך לגייס לקופתה 2 מיליון דולר נוספים.

ייתכן שהחברה תעשה שימוש בגיוס זה כדי לרכוש חברות שמתאימות לה. נכון לסוף הרבעון השלישי של 2013, נותרו בקופתה רק 2.3 מיליון דולר אך במאזנה חוב בנקאי קצר מועד של 1.5 מיליון דולר בלבד.

את ההנפקה הוביל איציק נקר, מייסד, יו"ר ובעל המניות הגדול בחברה, וזאת כשלטופ אימאג' אין עדיין מנכ"ל, לאחר שעידו שכטר פרש מתפקידו בנובמבר האחרון. עם פרישתו הסבירה טופ אימאג' כי נקר יעשה רילוקיישן לארה"ב במטרה לאתר מנכ"ל אמריקאי לחברה, וזאת מתוך מטרה להפוך את המדינה לשוק העיקרי של טופ אימאג'.

עוד ציינה החברה בהודעה כי ארה"ב אמורה להיות אחראית למעל עשירית מסך הכנסותיה בשנת 2013, וכי היא כבר מעסיקה במדינה 12 איש. למעשה, אסטרטגיה זו מאותתת כי החברה עלולה לאבד קמעה את זהותה הישראלית, ולראיה העובדה שרק 18% מעובדיה מועסקים בארץ.

נהנתה מהגאות בשוקי ההון

ההנפקה של טופ אימאג', וזו נקודה די מעניינת, היא בסך הכול ההנפקה הציבורית השנייה שלה מזה 17 שנה (לא כולל הנפקת חוב שכבר נפרע). זאת, לאחר שהחברה הונפקה לראשונה בשוק ההון האמריקאי בנובמבר 1996, וגייסה אז 6.9 מיליון דולר לפי מחיר של 5 דולר למניה - די דומה למחיר לפיו הונפקה כעת.

שווי החברה לאחר ההנפקה הנוכחית עומד על 72 מיליון דולר - פי 2 משוויה לפני שנתיים, וזאת הודות לגאות בשוקי ההון ולשיפור חלקי בתוצאות הכספיות של החברה (ראו בהמשך). עם זאת, מדובר בירידה של כ-20% ממחיר השיא אליו נסקה המניה רק לפני כחודש - 6.04 דולר.

התוכנה אותה מפתחת החברה משתייכת לקטגוריה של ניהול תוכן ארגוני (Enterprise Content Management). "כל תהליך בארגון מתחיל באירוע", הסביר לנו נקר בעבר. "קחי כדוגמה חשבונית שמגיעה לארגון מאחד מספקיו. התוכנה שלנו, eFLOW, לוקחת את אותה חשבונית, ולא משנה באיזו צורה היא הגיעה - פקס, דואר רגיל או דואר אלקטרוני - ומעבדת את התוכן שבה מתוך מטרה לאמת בינה לבין ההזמנה המקורית שבוצעה בגינה". מקור הכנסות אחר הוא תוכנה לניהול חדר דואר דיגיטלי (Digital Mail Room).

eFLOW היא מקור ההכנסות העיקרי של החברה, אך הצמיחה שלה הואטה משמעותית מתחילת השנה (ראו גרף), וההאטה זו פגעה בשורה התחתונה של טופ אימאג'. עם זאת, לאחר שורה תחתונה אדומה בשני הרבעונים הראשונים של 2013, חזרה החברה לרווחיות ברבעון השלישי. 2014 תושפע, בין היתר, ממספר התפתחויות משמעותיות עליהן הודיעה החברה בעבר דוגמת חוזה בשווי מיליוני דולרים בודדים לאספקת תוכנת ה- eFLOW ל-Fiserv, ענק שירותי IT לסקטור הפיננסי, וחוזה בשווי שש ספרות לאספקת אותה תוכנה לבנק מסחרי גדול.