ההמלצות החמות: מניות לקנייה בימים של תנודתיות בשוק

בתקופה של עצבנות בשווקים, כדאי להיצמד להשקעה בחברות שדיווחו על רווח גבוה מהתחזיות ועל כאלה שהעלו תחזיותיהן קדימה

רכבת של יוניון פסיפיק / צילום: בלומברג
רכבת של יוניון פסיפיק / צילום: בלומברג

התנודתיות חזרה לשווקים. אוקטובר היה מהחודשים הסוערים בשנים האחרונה, עם מימוש חד במניות, בהובלת שוקי ארה"ב, אירופה ויפן. מדד התנודתיות נגע ב-31 נקודות - רמתו הגבוהה מאז המשבר באירופה ב-2012. המימוש החל באכזבה של המשקיעים מתוכנית הרכישות הלא מפורטת של הבנק המרכזי (ECB) בתחילת החודש, ונמשך עם נתוני מקרו חלשים, בעיקר בגרמניה.

כבר בתחילת השנה וכן בסיכום האמצע שלה ציינו את הצמיחה כגורם הסיכון המרכזי לשוקי המניות. החודש קיבלנו דוגמה טובה לכך, גם אם לא לגמרי מוצדקת. חששות מהשלכות הצמיחה הנמוכה באירופה הביאו משקיעים להטיל ספק בצמיחה בארה"ב. אחוז שלם של האטה בצמיחה באירופה צפוי לגרוע עשירית בלבד מהצמיחה בארה"ב. הסחר עם אירופה מהווה כ-22% מסך הסחר של ארה"ב, והיצוא בעצמו מהווה 13% בלבד מהתוצר. בקרב החברות המרכיבות את 500 S&P, כ-35% מההכנסות נובעים משווקים גלובליים, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, חומרי הגלם והאנרגיה; אך בחינה מעמיקה מראה, כי רק כ-7% מיוחסים ישירות לאירופה.

הערכות הצמיחה העתידיות שלנו הן לצמיחה של מעל 3%, הצפויה בארה"ב ברבעונים השלישי והרביעי השנה וגם בשני הרבעונים הראשונים של 2015. צמיחה זו צפויה לתמוך ברווחי החברות, בעיקר המקומיות בארה"ב, ולהביא להמשך גידול הרווח בשיעור חד-ספרתי גבוה גם בשנה הבאה.

גם נתוני הייצור החלשים, שפורסמו בגרמניה, נותחו בצורה שגויה. הירידה העונתית בייצור הרכב הפילה את מדדי הייצור, ואלה צפויים לחזור להתאושש. אם נוסיף לכך את העובדה שנתוני מדדי מנהלי הרכש, שפורסמו החודש בסין, ביפן ואפילו באירופה עצמה, הפתיעו מעט מעלה, הרי יש בכך תשובה לספקנים - הצמיחה העולמית אינה עומדת להתכווץ, אלא להתאושש, גם אם בקצב איטי.

הגורם השני, שמביא לחששות בשווקים, הוא האינפלציה הנמוכה, שבעבר נקשרה עם התכווצות בביקושים ובצמיחה. גם כאן הערכתנו מתחילת שנה, לחוסר אטרקטיביות בהשקעה בסחורות, הוכחה כנכונה. צניחת מחירי הסחורות, בהובלת הנפט, שהביאה לנפילה עולמית באינפלציה, פוגעת אמנם במדינות המייצרות סחורות, דוגמת מדינות המפרץ, נורבגיה, רוסיה ואחרות;

אולם היא משפרת משמעותית את מצבן של מדינות רבות המייבאות סחורות ואנרגיה באסיה ובאירופה, וכן את מצבן של חברות תעשייתיות רבות, אשר אנרגיה מהווה עבורן מרכיב משמעותי בעלות הייצור. השפעה חיוביות נוספת היא על הצרכן, הנהנה מירידת מחירי האנרגיה, בעיקר הבנזין לרכב והסולר לחימום בחורף הקרב. הכנסתו הפנויה גדלה, ועובדה זו מיתרגמת לחיסכון גבוה יותר ולהוצאה גדולה יותר על מוצרי צריכה. שני אלה תומכים בצמיחה גבוהה יותר.

את "החגיגה" מקלקלים מעט משקיעי האג"ח, שהביאו ברכישותיהם את תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב הארוכות אל מתחת ל-2% בשיא הפאניקה - כזו שזכורה ברמה יומית רק פעם אחת נוספת בלבד מאז 1989. תשואות אלה חזרו לעלות, בעיקר באמצע העקום, והדבר מגלם תוואי ריבית עולה בקצב נמוך משמעותית מזה שחוזה הפד. האטה בקצב עליית הריבית תומכת באופן עקרוני במניות, והמשקיעים יבחנו כל מילה בהודעת הפד שתפורסם הערב (ד'), בניסיון להבין כיצד רואה הבנק המרכזי את הצמיחה העולמית, האינפלציה הנמוכה ותוואי העלאות הריבית.

עונת הדוחות בעיצומה, והסטטיסטיקה היבשה מצביעה על שיעור נוכחי דומה לעבר של חברות המכות את תחזיות הרווח וההכנסות. בתקופה זו של עצבנות בשווקים, וחשש מהחזקת מניות של חברות שעלולות לדווח על רווחים נמוכים מהתחזית, ניתן להיצמד לחברות שכבר דיווחו על רווח העולה על התחזיות; ואם ניתן - גם על כאלה שהעלו תחזיות לרבעון הרביעי או לשנת 2015.

באחרונה, לאור התנודתיות בשווקים והתשואה הדומה במדדי השווקים המתעוררים לעומת השווקים המפותחים, בחרנו להגדיל עוד את משקל היתר למניות בארה"ב; זאת מתוך הערכה להמשך צמיחה בתוצר וברווחי החברות בקצב העולה על אלה שבשווקים מתעוררים. נכון להיום, המלצתנו באלוקציית הנכסים ממשיכה להיות משקל יתר לדולר בין המטבעות, למניות בארה"ב באפיק המניות, ולאג"ח HY (בסיכון גבוה) במדינה. את הפוזיציה ב-HY המלצנו להגדיל, לאור יציאת הכסף מאפיק זה בחודשים האחרונים.

החשש מהאטה בצמיחה יימשך

מבין החברות, שפרסמו דוחות שעלו על תחזיותינו, נציין את חברתUnion Pacific . דוחותיה מהשבוע שעבר הראו צמיחה של 10.9% בהכנסות שנה אחורה. יוניון פסיפיק היא אחת משתי חברות הרכבות הגדולות בארה"ב, המספקות שינוע של סחורות ומוצרים בשני השלישים המערביים של ארה"ב - בעיקר פחם, סחורות חקלאיות, כימיקלים ורכב. החברה צפויה להגדיל את הכנסותיה בשנה הבאה בכ-8% ואת רווחיה בכ-15%. החברה מושפעת לחיוב מהצמיחה בארה"ב ומעלויות אנרגיה נמוכות.

United Rentals - URI, שהומלצה כאן בעבר, פרסמה דוחות שעלו על תחזיותינו ועל תחזיות השוק. היא עוסקת בהשכרת ציוד מכני והנדסי לחברות תעשייה, מפעלים, רשויות וקבלנים בארה"ב ובקנדה. החברה נהנית מהתאוששות מהירה במגזרי תעשייה רבים בארה"ב, כפי שבא למשל לידי ביטוי במדדי מנהלי הרכש ומדד האדריכלים (ABI). הכנסות החברה צפויות לצמוח בשנה הקרוב בכ-11%, ורווחיה בכ-20%.

חברת Evercore - EVR, שהומלצה כאן בעבר, היא בוטיק השקעות, המתמחה בעסקאות מיזוגים ורכישות, כמו גם בניהול נכסים, פלטפורמות מסחר וניתוחים כלכליים. החברה רכשה באחרונה את החלק האחרון של חברת הייעוץ והניתוח הכלכלי ISI, והמהלך הוריד לא בצדק את מחיר המניה. דוחות החברה עלו על תחזיותינו, והאתגר העומד בפני החברה לשנה הקרובה יהיה היכולת להגדיל את הכנסותיה משירותי ייעוץ. הכנסות החברה צפויות לצמוח משמעותית בשנה הקרובה, וכך גם רווחיה.

גוגל פרסמה לפני כשבועיים דוחות, שעמדו בציפיות, ובהם הראתה גידול שנה אחורה בהכנסות של 22%. בלט גידול של 18% בהכנסות מפרסום, המהווות 80% מסך הכנסות החברה. החיפוש במובייל, Youtube, Google Play ומערכת האנדרואיד צפויים להמשיך לתמוך בה בשנים הבאות. החולשה במניות החברה נראית כהזדמנות לטווח בינוני-ארוך.

לסיכום, החשש מהאטה בצמיחה העולמית, ואפילו בארה"ב, ימשיך ללוות אותנו בתקופה הקרובה ויביא לעלייה בתנודתיות בשווקים. תקופה זו, למרות יציבות מרשימה במדד ת"א 100 המקומי, מהווה הזדמנות טובה למשקיעים לבחון את עמידותם וכן את אלוקציית ההשקעות שלהם לשנה הקרובה.

הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

המומלצות של UBS לימים של תנודתיות
 המומלצות של UBS לימים של תנודתיות