ישראל ידועה בעולם בחדשנותה ובטכנולוגיה המתקדמת שהיא מייצרת. זו מדינה בעלת עבר מרתק ועתיד מבטיח. אתם ודאי יודעים זאת, אולם מה שאינכם יודעים הוא, שגם ביפן הבחינו בזה. לישראל וליפן יש הרבה מן המשותף, ולכן אין זה מפתיע שהיחסים בין שתי המדינות מתפתחים בקצב מסחרר לאחרונה.
בשנים האחרונות, קיימו ראשי-הממשלה של שתי המדינות ביקורים הדדיים. באותם ביקורים נערכו בחסות שתי הממשלות פורומים עסקיים אשר שלחו מסרים ברורים לחברות היפניות, כי הגיעה העת לפתח עסקים חדשים עם ישראל.
חברות יפניות וישראליות יכולות לשתף-פעולה זו עם זו באופן ששני הצדדים יצאו נשכרים מיחסי-הגומלין. היום ידוע כי הכוח הכלכלי של יפן בתחום הייצור והשיווק, יחד עם הפוטנציאל הישראלי של יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות ופיתוח תוכנה, עשויים להוביל לסינרגיה משמעותית. למעשה, מגה-חברות יפניות בוחנות את הישענותן המאסיבית על מעבדות "in-house" בכל הנוגע לפיתוח טכנולוגיות, ומנסות ליישם יותר מיקור-חוץ ונטוורקינג. במהלך הבדיקות הללו, הן מגלות את היכולת היצירתית הישראלית ביצירת קשרים וחיבורים בין הזדמנויות עסקיות לטכנולוגיה.
יפן מהווה מקור רב להזדמנויות עסקיות עבור ישראלים. המשק היפני מצפה כי הצמיחה הנומינלית של התמ"ג בשנת 2015 תהיה 2.9%. המשבר הפיננסי העולמי והזעזוע שיצרה קריסתו של בנק להמן, גרמו לנזק חלקי בלבד להיי-טק היפני. מספר ההנפקות מעיד על עלייה חזקה של הכלכלה בשנים האחרונות.
בנוסף לכך, יפן חווה גדילה משמעותית בשווקים המקומיים. מדובר בהזדמנויות מצוינות הן עבור חברות יפניות והן גם עבור חברות זרות. דוגמה לכך מהווה העובדה כי מחצית מ-20 החברות המובילות בשוק התרופות, הן חברות זרות. טבע הישראלית נכנסה לשוק היפני לפני חמש שנים, וכעת היא אחת החברות המשמעותיות בכלכלה היפנית. מחירי המניות נמצאים בעלייה מתמדת, והם כמעט הכפילו את עצמם בשלוש השנים האחרונות.
אירוע משמעותי נוסף עבור הכלכלה היפנית הוא אולימפיאדת טוקיו 2020. ההיערכות לאירוע מייצרת דרישה למוצרים טכנולוגיים חדשים בתחומים רבים בהם אבטחת סייבר, נהיגה אוטומטית, שידורים באיכות גבוהה וטכנולוגיות נוספות. להערכת כלכלנים, המשחקים האולימפיים יגדילו את הכנסות העסקים במדינה בטריליונים. אני אישית עדיין זוכר את האולימפיאדה שהתקיימה בטוקיו ב-1964, כאשר המשחקים שודרו בצבע, ועשרות-אלפי מכשירי טלוויזיה אזלו מהמלאי במדינה. המשחקים האולימפיים יכולים גם להוות הזדמנות גדולה עבור חברות ישראליות.
ממשלת יפן מקדמת לאחרונה את מחויבותה למשוך עסקים זרים למדינה, באמצעות תוכנית "5 ההתחייבויות": שפה, אינטרנט, טיסות עסקים, חינוך וייעול השירותים עבור החברות הזרות. יתרה מזאת, הממשלה השיקה ויזה חדשה עבור מהנדסים, כך שמהנדס מוסמך ומיומן שעבד ביפן יותר משלוש שנים, יוכל לחיות ביפן ללא כל הגבלת זמן.
איכות החיים במדינה חשובה לא פחות. המגזין הבריטי "Monocle" דירג לאחרונה את טוקיו כ"העיר שהכי טוב לחיות בה" בעולם. יש עדיין אנשים הסוברים כי המחיה ביפן יקרה מאוד, אלא שזה כבר לא נכון יותר.
המסר הוא, שיש אינספור הזדמנויות להשקעות ביפן, והרבה אינטרסים משותפים לישראלים וליפנים. יחד, נוכל להוביל את עולם הטכנולוגיה ולהצעיד אותו קדימה.
הכותב הוא שגריר יפן בישראל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.