בתמיכת הנפט: בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים

שנחאי נפלה 6.4% ■ הנפט נסחר סביב 31.5 דולר לחבית ■ מחר החלטת הריבית של הפדרל ריזרב ■ כלכלת דרום קוריאה בהאטה

בורסה ירידות / צילום: רויטרס
בורסה ירידות / צילום: רויטרס

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ג') במגמה חיובית, לאחר פתיחה שלילית מובהקת. הירידות התמתנו במקביל למגמה במסחר בנפט, בעוד המסחר בבורסות אסיה ננעל בירידות. המשקיעים דרוכים לקראת החלטת הריבית של הפד מחר ומתמקדים בעונת הדוחות ובנתונים הכלכליים.

 

הנפט, כאמור, ממשיך להוות מוקד דאגה עיקרי בשווקים, וביחד עם החששות מפני האטה כלכלית בסין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, מתקבל קוקטייל קטלני במיוחד לנכסים פיננסיים. ואכן, טרם ידוע כמובן איך 2016 תסתיים, אך זוהי פתיחת השנה הגרועה ביותר בשוקי המניות מאז ומעולם בהיסטוריה המתועדת.

אתמול קרסו מחירי הנפט בכ-6% במחירי הנפט. היום התנודתיות במחירי הזהב השחור נמשכת. אך הסיבה המרכזית לשינוי המגמה היום היא רמז שסיפק בכיר בכוויית לפיו יתכן והמדינות המובילות את אופ"ק יגיעו להסכמה בנוגע להפחתת תפוקת הנפט, מהלך שייצב את המחירים.

ובארה"ב, מחר צפוי הפדרל ריזרב לפרסם את החלטת הריבית. הבנק המרכזי לא צפוי להעלות ריבית בהחלטה הקרובה, אבל בהחלט עשוי לרמוז על מועדים להעלאות הבאות.

הפד הודיע בדצמבר כשהעלה את הריבית לראשונה מזה כעשור, שהריבית צפויה לעלות מספר פעמים ב-2016, אבל הטלטלה בשווקים שהוצתה שוב בתקופה האחרונה בגלל סין, עשויה לגרום לו לשנות את סגנון הדיבור בנושא זה. ראשי הבנק המרכזי עשויים גם לחשוף איך מעריכים קובעי המדיניות את הטלטלה האחרונה בשווקים והשפעתה על כלכלת ארה"ב.

יצרניות הרכב הגרמניות דיימלר ו-BMW  נסחרות בטריטוריה שלילית, כאשר מותגי היוקרה כגון ריצ'מונד ו- LVMH  נסחרות במגמה שלילית מובהקת. 

גם מניות המחצבים נסחרות תחת לחץ, בשל החשש מהאטה בסין. נציין את  Arcelormittal  ו- Anglo American , שיורדות ביותר מ-3%.

שנחאי נפלה

מגמה שלילית חתמה הבוקר (ג') את המסחר בבורסות אסיה בצל ירידות השערים הניכרות שחתמו אמש את המסחר בוול סטריט. הנפט נפל אמש, וגם הבוקר יורד מחירו של "הזהב השחור" אל מתחת לרף הפסיכולוגי של 30 דולר לחבית. בורסת שנחאי בלטה לשלילה בנפילה של 6.4%.

 

 

 

 

גם בדרום קוריאה חדשות שליליות הבוקר, עם צמיחת תמ"ג אנמית ברבעון האחרון של 2015 - 0.6%, זאת לעומת צמיחה בקצב שנתי של 1.3% ברבעון השלישי אשתקד. 

[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]