ה-FBI: פרצנו לאייפון של המחבל מקליפורניה - ללא עזרת אפל

אחרי פיגוע הירי בדצמבר האחרון שבו נרצחו 14 בני אדם, הגישו הרשויות בארה"ב בקשה לאפל לסייע בהסרת הנעילה של מכשירו של המחבל סעיד פארוק - אפל סירבה

משרד המשפטים בארצות הברית הודיע הלילה (ג') כי הבולשת הפדרלית (FBI) הצליחה להגיע לנתונים המוצפנים שנמצאים במכשיר האייפון של המחבל שביצע את הפיגוע בסן ברנרדינו שבקליפורניה, ללא עזרת אפל. עקב כך, נסוג משרד המשפטים מבקשתו לחייב את אפל לסייע להם בפריצת המכשיר.

מדובר בצעד משמעותי בפרשה שהסעירה את ארצות הברית בשבועות האחרונים. אחרי פיגוע הירי בדצמבר האחרון שבו נרצחו 14 בני אדם, הגישו הרשויות בקשה לאפל לסייע בהסרת הנעילה של מכשירו של המחבל, סעיד פארוק. חוקרי ה-FBI הסבירו כי למכשיר ישנה הצפנה מיוחדת שמקשה על גישה לנתונים שיסייעו בחקירת הפיגוע.

בית המשפט הורה לאפל לפרוץ את המכשיר, אך זו סירבה להיענות לדרישה. מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר כי לו בית המשפט יכריח אותו לפרוץ את המכשיר יהיה מדובר ב"צעד רע לאמריקה". הוא הסביר כי הדבר עלול ליצור תקדים רע שיוביל לפגיעה חמורה בפרטיות האזרחים בארצות הברית. לדבריו, אם החברה שלו תיכנע עכשיו לדרישות ה-FBI, בפעמים הבאות יהיה קל יותר לדרוש גישה מעין זו לתכנים אישיים ובכך לאפשר לממשל לחדור לפרטיות המשתמשים.

 

הוויכוח בין הבולשת הפדרלית לבין אפל הגיע גם לקונגרס. סוגיית ההצפנה נידונה בוועדת האנרגיה והמסחר של בית הנבחרים בנוכחות קוק. הוא נדרש להסביר לחברי הוועדה את הסיבות לאופן פעילות אפל בפרשה. גם הנשיא, ברק אובמה, נדרש לסוגיה וטען כי כל מכשיר צריך "דלת אחורית" שבה תוכל להשתמש הממשלה כדי למנוע מתקפות טרור.

מי שכן תמך באפל, היו כמה מהחברות החזקות ביותר של עמק הסיליקון. בין הראשונים שיצאו להגנתה היה דווקא סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל החברה היריבה גוגל. הוא צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי הבקשה לספק דרך לפריצת מכשירים אישיים וקבלת גישה למידע שלהם היא "תקדים מדאיג".

גם טוויטר ופייסבוק הצהירו כי הן תומכות בהחלטת אפל להתנגד להוראת בית המשפט. בהצהרה של פייסבוק נכתב: "נמשיך להילחם נגד הדרישות האגרסיביות מחברות להחליש את אבטחת המערכות שלהן".