המסחר בבורסות אירופה הסתיים היום (ד') בעליות שערים של כ-0.5%.
השיח סביב האפשרות להעלאת הריבית בארה"ב הביא לעלייה בשער הדולר ולירידה בערכן של המתכות. זו הביאה לירידה במניות של חברות הכרייה באירופה, וביניהן אנגלו אמריקן וגלנקור .
המנייה של מותג האופנה הבריטי Burberry צנחה לאחר שהחברה דיווחה על ירידה של 10% ברווחים השנתיים שלה לפני מס ולאחר שהזהירה כי בטווח הקרוב המגזר יימצא ב"סביבה מאתגרת".
המניות של חברת התרופות השוויצרית נוברטיס עלו במקצת לאחר שזו דיווחה כי ראש חטיבת התרופות והמחקר בה, דוד אפשטיין, יעזוב את החברה. ענקית הפארמה הודיעה על כוונתה לפצל את החטיבה לשניים.
המנייה של חברת הרכב פיאט-קרייזלר עלתה לאחר שפורסם דוח שהועלתה בו האפשרות ש-Automobile Group תרכוש נתח מהחברה.
הדיפלציה בגוש האירו מעמיקה. היום פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, שירד ב-0.2%, בהתאם לצפי האנליסטים כאשר גם בקריאה של המדד לחודש מרץ נרשמה ירידה של 0.2%. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה, עלה ב-0.7% באפריל, בהתאם לתחזיות.
המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה שלילית.
ביפן פורסמה היום קריאת התמ"ג לרבעון הראשון של השנה, ולפיה המשק היפני צמח ברבעון החולף ב-0.4%, מעל התחזיות המוקדמות לעלייה מתונה יותר של 0.1%.
כעת מנסים בשווקים להבין לאן מועדות פניו של הבנק המרכזי היפני והאם יש צורך בכלל בחבילות תמריצים לאחת הכלכלות הגדולות בעולם. במלים אחרות: ייתכן כי נתון מאקרו חיובי כפי שפורסם הבוקר הוא נתון שלילי לסוחרי המניות.
בשווקים הפיננסיים ממשיכים לנסות להעריך לאן מועדות פניו של הפד. על פי רוב מוחלט של התחזיות, הבנק המרכזי האמריקאי לא יעלה את הריבית בחודש הבא, אך ייתכן כי זו טעות. נשיא הפד בסן פרנסיסקו ג'ון וויליאמס ומקבילו באטלנטה דניס לוקארט השתתפו אמש באירוע פוליטי בוושינגטון, ובו הבהירו כי העלאת הריבית בחודש יוני עדיין עומדת על הפרק, וזאת בעיקר בשל נתוני האינפלציה הגבוהים מהצפוי.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.