"הלחץ על מניות הפארמה צפוי להיחלש בטווח הבינוני"

כלכלני לאומי:  סביבת הריבית הנמוכה בעולם תורמת לגידול במינוף משקי הבית והפירמות, וכתוצאה מכך לעלייה הדרגתית במכלול הסיכונים הפיננסיים

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

"אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. במבט קדימה, צמיחה עולמית מתונה צפויה להביא לשיפור קל בלבד ברווחיות הפירמות לקראת סוף שנת 2016. בתרחיש זה, לא צפויות עליות שערים חדות במדדי המניות העיקריים בעולם. למרות זאת, ולאור רמת התמחור הגבוהה בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. במסגרת האפיק המנייתי בחו"ל, המלצנו לאחרונה לממש אחזקות בחלק מהענפים המוגדרים "דפנסיביים" (כגון שירותי תשתית, קרנות ריט, מוצרים לצריכה שוטפת), ולהגדיל באופן מדוד את החשיפה לענפים שנמצאים בצמיחה, אך מתומחרים באופן נוח יותר. זאת, במחיר עליה מסויימת ברמת הסיכון". כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק ההון.

לאחרונה המליצו בלאומי על הגדלת החשיפה לאפיק המנייתי בישראל, הקטנת החשיפה למניות חו"ל, וצמצום החשיפה לאג"ח קונצרני בישראל. "שינוי זה משקף את ההבדלים ברמות התמחור בשווקים, ואת השיפור בקצב הצמיחה בישראל. זאת, במקביל להצטברות מספר גורמי סיכון שעלולים להביא לתנודתיות גבוהה בשוק המניות העולמי בטווח הקצר. מבין גורמים אלו נציין את האפשרות של העלאת ריבית בארה"ב בחודש דצמבר, את השינויים המסתמנים במדיניות המוניטארית של הבנקים המרכזיים באירופה וביפן, את מערכת הבחירות בארה"ב, ואת עונת הדוחות הכספיים שבפתח".

כתוצאה משינויים אלו, עברו כלכלני לאומי להמליץ על חשיפה מנייתית מאוזנת בין חו"ל וישראל, לאחר תקופה ארוכה בה המלצנו על חשיפה עודפת לחו"ל. בנוסף לתמחור מעט עדיף בישראל, "אנו גם מעריכים שהלחץ על מניות הפארמה, שמהוות נתח משמעותי במדדים המרכזיים בישראל, צפוי להיחלש בטווח הזמן הבינוני (אם כי עלול להמשך בטווח הקצר)".

גם השבוע מעריכים בלאומי כי קצב הצמיחה הגלובלי צפוי להסתכם השנה בשיעור חיובי אך נמוך. המדיניות המוניטארית בשווקים העיקריים בעולם תוסיף להיות מרחיבה, גם אם פחות מאשר בשנים האחרונות. בתוך כך, קצב העלאות הריבית בארה"ב צפוי להיות מתון. ככלל, סביבת הריבית הנמוכה בעולם תורמת לגידול במינוף משקי הבית והפירמות, וכתוצאה מכך לעלייה הדרגתית במכלול הסיכונים הפיננסיים.

בנוגע לשוק האג"ח ממשיכים להדגיש בלאומי כי מחירי האג"ח הממשלתי בעולם נמצאים ברמה גבוהה מאוד. "בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים במקום הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים בדירוגים אלו".