יו.בי.אס: ההון המצרפי של המיליארדרים גדל ל-6 טריליון דולר

ניתוח שערכו UBS ו-PWC מעלה כי בעולם יש כיום 1,542 מיליארדרים, שמעסיקים כ-27.7 מיליון בני אדם בעולם

יאכטות במרינה במונקו / צילום: רויטרס
יאכטות במרינה במונקו / צילום: רויטרס

אי השוויון בעולם מעסיק כבר לא מעט שנים את הכלכלנים. כדי להבין את אי השוויון בעולם יש צורך לראות את העולם במספרים. דוח המיליארדרים של ענקיות הבנקאות וראיית החשבון UBS ו-PWC מגלה כי הונם המצרפי של המיליארדרים בעולם גדל בשנת 2016 ב-17% והסתכם בכ-6 טריליון דולר.


הדוח מנתח את הונם של 1,542 מיליארדרים בעולם שמעסיקים לפחות 27.7 מיליון איש ברחבי העולם - בדומה למספר העובדים בבריטניה. בשנת 2016 הצטרפו לרשימת המיליארדרים גורמים שמעסיקים לפחות 2.8 מיליון איש.

ג'וזף סטדלר, ראש מחלקת Global Ultra High Net Worth ב- UBS: "השנה אנחנו רואים לא רק חזרה לצמיחה בהונם של המיליארדרים, אלא שינוי משמעותי במימדים הגיאוגרפיים שלו. הגידול המשמעותי בהון באסיה מראה כי היבשת עשויה לעקוף את ארה"ב תוך ארבע שנים בלבד".

הונם הכולל של המיליארדרים עלה ב-17% - מ-5.1 טריליון דולר ל-6 טריליון דולר בשנת 2016, בעיקר לאור עלייה בהיקף של שכבת המיליארדרים באסיה והצמיחה במגזרי החומרים, התעשייה, הפיננסים והטכנולוגיה. בממוצע, מתווסף מיליארדר חדש באסיה כל יומיים, ומספרם עלה בשנה שעברה בכמעט רבע ל-637, בהשוואה ל-563 בארה"ב.

ההון הכולל של המיליארדרים האסיאתיים גדל בכשליש - מ-1.5 טריליון דולר ל-2 טריליון דולר, אך הוא עדיין מפגר אחרי ארה"ב, שבה קיים ריכוז ההון הגדול בעולם. בשנת 2016, עלה הונם של המיליארדרים האמריקאים מ-2.4 טריליון דולר ל-2.8 טריליון דולר, בזכות חדשנות טכנולוגית, שירותים פיננסיים וחומרים. הדוח מראה כי אם תימשך המגמה הקיימת, סך ההון של המיליארדרים באסיה יעלה על זה של עמיתיהם בארה"ב תוך ארבע שנים.

באירופה, הסיפור המרכזי ב-2016 הוא שימור ההון. באירופה היו 342 מיליארדרים נכון לסוף השנה, אך הצמיחה נשארה סטטית. הונם גדל בשיעור מתון של 5% לקצת יותר מ-1.3 טריליון דולר; 24 מיליארדרים חדשים נוספו לרשימה ו-21 נשרו ממנה, שליש מהם בעקבות מותם. הדבר תואם את המימצאים הקודמים, לפיהם באירופה יש את המספר הגדול ביותר של מיליארדרים שירשו את הונם.