חשיפת רפורמת התשתיות משכה את וול סטריט לעליות חדות

לפי תוכנית שחשף הבית הלבן, כ-200 מיליארד דולר יושקעו בתשתיות בארה"ב ■ לאחר טלטלה שעבר השוק בשבוע שעבר ולבסוף ננעל בעליות מרשימות, היום ננעל המסחר בניו-יורק במגמה חיובית ■ היום ידווחו ברייטהאוס פייננשל ו-FMC

וול סטריט / צילום: שאטרסטוק
וול סטריט / צילום: שאטרסטוק

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל היום (ב') בעליות שערים, ביומו הראשון של שבוע המסחר מעבר לים, זאת לאחר שבסוף השבוע התנודד המסחר ללא הפסקה, נפתח בעליות, נמשך בירידות ומדי כמה דקות השתנה השוק, אולם בסופו של דבר ננעל המסחר בעליות מרשימות. המסחר בבורסות אירופה ננעל בעליות שערים. 

 

הבית הלבן פרסם היום את תוכניתו לרפורמה בתשתיות בארה"ב - עליה דיבר הנשיא טראמפ, אז מועמד, בהרחבה במהלך קמפיין הבחירות ב-2016 - הכוללת תקצוב של כ-200 מיליארד דולר בעשור. מתוך הסכום הכולל, כ-100 מיליארד דולר יהיו זמינים למדינות ולרשויות המקומיות ברחבי ארה"ב בשיטת "מאצ'ינג" שתדרוש השקעה גם מצידן - המימון הפדרלי אמור לכסות עד 20% מעלות כל פרויקט, כשהמדינות והערים ישאו בשאר העלות.

מדד הדאו עבר טלטלות קיצוניות במיוחד, כאשר התדרדר באופן תלול ביום ו', אך בסופו של דבר התייצב על מסחר חיובי של 1.38%. השבוע הזה סימן את הנפילה הכי גדולה באחוזים של הדאו וה-S&P 500 מאז 2016.

ביום חמישי האחרון, לאחר פרסום דוחות הרבעון הרביעי ושנת 2017 כולה, הגיבה מניית טבע  וירדה בחדות. זו גם הייתה התגובה בשוק לאחר פרסום שני הדוחות הרבעוניים הקודמים. הפעם התוצאות דווקא היו מעל לציפיות המונמכות, אך הפחתת מוניטין עצומה נוספת בגין עסקי הגנריקה בארה"ב (11 מיליארד דולר) ותחזיות חלשות ל-2018, לצד דיווח על סיכון של עיכוב בהשקת התרופה המשמעותית לטיפול במיגרנה - כל זאת כשברקע ירידות חדות במדדים המובילים בוול סטריט - הובילו לצניחה של 10.6% במחיר מניית טבע ביום חמישי.

ביום שישי היא נסחרה כמעט ללא שינוי, כשברקע הורדת דירוג נוספת לחוב החברה, ובסיום שני ימי המסחר האחרונים איבדה טבע כ-2.3 מיליארד דולר מערכה והיא נסחרת כעת בשווי של 18.9 מיליארד דולר. מחיר המניה הנוכחי, כ-18.6 דולר, גבוה ב-67% מהשפל של חודש נובמבר, אך נמוך ב-40% ממחיר המניה לפני שנה.

מניית אפל  בלטה על רקע הסנטימנט החיובי בסקטור הטכנולוגיה.

תשואות האג"ח הממשלתי לעשר שנים מתייצבות ברמה של 2.75%-2.85%, כך שלמעשה נראה שהמשקיעים סימנו את הקו הנוכחי כתחתית של השוק בשלב הזה. ה-VIX (מדד הפחד) יורד ב-20%, מה שמחזק את ההערכה לרמות הנוכחיות, שהרמה הנוכחית היא רמת התמיכה של השוק.

מחירי הנפט  עלו על רקע ההתייצבות הגלובלית, זאת לאחר שבסוף השבוע שעבר צנחו בעקבות דיווח של בייקר יוז (קבוצת ג'י.אי) על גדילה במספר איזורי הקדיחה. במהלך השבוע ירדו מחירי הנפט ב-10%. הברנט עולה ב-95 סנט למחיר של 63.74 דולר לחבית, הדולר נחלש.

מייק פנס, סגן נשיא ארה"ב, אמר לוושינגטון פוסט הבוקר כי ארה"ב מוכנה להידבר עם צפון קוריאה. "נפעיל מקסימום לחץ ובו זמנית ניצור מגעים", צוטט פנס.

עונת הדוחות בעיצומה, והיום צפויות לדווח  Restaurant Brands International  , ברייטהאוס פייננשל  ו-FMC .