ברוכה הבאה: ספוטיפיי הגיעה לישראל; המחיר - 20 ש' לחודש

באירוע השקה שערכה הודיעה החברה על כניסה רשמית לשוק הישראלי ■ "החלטנו להגיע דווקא לישראל כשראינו כמה כבר משתמשים כאן בשירות שלנו דרך VPN. הבנו שיש דרישה גבוהה"

אפליקצית ספוטיפיי / צילום: שאטרסטוק
אפליקצית ספוטיפיי / צילום: שאטרסטוק

ספוטיפיי (Spotify), שירות הזרמת המוזיקה הגדול בעולם, יהיה זמין בישראל החל מהיום (ב') בשעה 16:00. החברה ערכה הבוקר אירוע השקה, בו הציגו בכירים בחברה את השקת ספוטיפיי בישראל. באירוע נכחו מרסל גרוב, ראש התקשורת של ספוטיפיי ממשרדי החברה בברלין, ו-ורוניקה דיקאטרו, מנהלת דרום ומזרח אירופה ממשרדי החברה באיטליה. עם ההשקה בישראל, ספוטיפיי תהיה זמינה ב- 62 מדינות ברחבי העולם.

גרוב הודיע בראשית האירוע את מה שכולם כבר ידעו: "אנחנו כאן, ואנחנו מתכוונים להיות כאן. לא השקנו את השירות בישראל עדיין, אבל אנחנו בתהליך. אנחנו כאן כדי לספר לכם איך נשיק בישראל".

תמחור השירות בארץ יהיה זהה לזה של המתחרות הבולטות, אפל מיוזיק ודיזר, ויעמוד על 20 שקל לחודש למנוי פרימיום. ספוטיפיי תציע בתקופה הקרובה חודש ניסיון בחינם, בדומה לאפל מיוזיק. לעומתן, דיזר מציעה שלושה חודשי ניסיון חינמיים.

בשלב הראשון ספוטיפיי לא תציע תוכנית משפחתית או תוכנית סטודנט, אך הן יהיו זמינות בהמשך. התוכנית החינמית של ספוטיפיי תהיה זמינה בישראל ותאפשר להאזין למוזיקה בחינם, אך עם פרסומות. בנוסף, התוכנית החינמית מאפשרת מעבר חופשי בין 6 שירים ביום בלבד, ואיכות ההשמעה תהיה פחותה מהאיכות המירבית למנויי הפרימיום, העומדת על 320 kbps. מי שיבחר להשתמש בשירות החינמי צפוי לקבל פרסומות של מותגים בינלאומיים ולא מקומיים, דוגמת Axe, קוקה-קולה וסמסונג - המפרסמים הראשונים המשתפים פעולה עם ספוטיפיי בישראל.

נוסף על ספרייה של 35 מיליון שירים שספוטיפיי מציעה בזמינות גלובלית, בחברה עובדים על מאגר מוזיקה מקומי. ספוטיפיי משתפת פעולה עם אמנים מקומיים, בינהם הדג נחש, עידן רייכל, נצ'י נצ', נינט, נתן גושן ומשינה.

בנוסף, ספוטיפיי עובדת בשיתוף-פעולה עם גלגלצ: "יש לנו גם שיתופי-פעולה עם גופים שיש להם פרופיל משלהם בספוטיפיי. מהיום הראשון יתחיל שיתוף-פעולה עם גלגלצ, ותוכלו לעקוב אחרי הפרופיל שלהם". בגלגלצ יעלו פלייליסטים שנוצרו על-ידי עורכים ומגישים בתחנה. עם ההקשה, הפלייליסטים הזמינים הם: שנות ה-70, ה-80, ה-90 ואלפיים.

גם רשימות השמעה מקומיות זמינות בשירות, לצד רשימות ההשמעה הגלובליות. הרשימות המקומיות כוללות כעת את מצעד הלהיטים בישראל, שירי דור ההיפ-הופ, מוזיקה ים-תיכונית חדשה וסופ"ש ישראלי וכוללות שירים של אמנים מקומיים כמו עומר אדם, דיקלה וסאבלימינאל, לצד שירים של אמנים בינלאומיים.

בספוטיפיי מבטיחים שהרשימות יעודכנו באופן קבוע על-ידי עורך המוזיקה המקומי שלהם, יונתן קוטנר. לדברי גרוב, ספוטיפיי מתכננת להעמיק את שיתופי-הפעולה המקומיים שלה לאחר שתתחיל לפעול בישראל, מה שיאפשר לה לפתח מערכות יחסים וקשרים עם אמנים וגופי מדיה והפקה מקומיים נוספים.

דיקאטרו הסבירה כי היתרון המשמעותי של ספוטיפיי על המתחרות הוא היכולת לייצר פלייליסט מותאם אישית בעזרת האלגוריתם המפורסם של ספוטיפיי: "אנחנו יושבים על מיליוני פרטי מידע של המשתמשים, מה שמאפשר לנו להתאים את המוזיקה לכל אחד מהם. לפעמים אתם לא ידועים מה אתם רוצים לשמוע, ואנחנו יכולים למצוא הצעות מתאימות עבורכם. כבר מההתחלה נציע מיקס יומי. לכל משתמש יהיו בין אחד ל-6 מיקסים יומיים, לפי היקף השימוש בשירות. הרשימות הללו מביאות שילוב של השירים שהמשתמש מכיר עם שירים שאולי יאהב".

נוסף על כך, ספוטיפיי תציע בישראל את שירותי ספוטיפיי קונקט - שירות המאפשר לנגן מוזיקה באופן חלק במעבר בין מכשירים שונים. כמו כן, דיקאטרו אמרה כי "רבים מהמשתמשים שלנו הם מאוד צעירים, מתחת לגיל 13. לכן אנחנו מציעים אינטגרציה עם אקסבוקס, שתאפשר להאזין למוזיקה שלנו במקביל למשחקי וידאו".

בשיחה עם "גלובס" גרוב הסביר כי ההשקה בישראל מגיעה כחלק ממהלך רחב של כניסתה של ספוטיפיי לשווקים נוספים: "לא השקנו בשווקים חדשים כבר זמן מה, כי התרכזנו בהגדלה של השווקים הקיימים. לאחרונה השקנו בתאילנד ויפן ונתרכז בעיקר באזור הזה קודם, כי זה מאוד קשה להשיק בשווקים: צריך להשיג רישיונות מקומיים ולשאת ולתת עם ארגונים מקומיים כמו אקו"ם. לפני שאנחנו משיקים, אנחנו רוצים להתכונן היטב. ישראל אינה השוק היחיד שאנחנו משיקים בו עכשיו, וזה היה מאמץ רב עבורנו להתכוון אל כל השווקים הללו".

אחד השווקים החדשים שספוטיפיי נכנסת אליו במקביל לישראל הוא דרום אפריקה. בהמשך, החברה מתכוונת להשיק את שירותיה במדינות נוספות במזרח אסיה, במזרח התיכון ובאפריקה, אך לא נמסרו פרטים נוספים.

"כשאנחנו בוחרים שוק, אנחנו מסתכלים על מאפיינים כמו מצב פוליטי ורלוונטיות תרבותית. בישראל ראינו כמה ישראלים האזינו דרך VPN לשירות שלנו וראינו שיש דרישה מאוד גבוהה שנגיע. היו הרבה שווקים עם דרישה נמוכה יותר, אבל אנחנו כבר זמינים בהם זמן מה, כי להשיג רישיון בישראל זה תהליך מורכב", אמר גרוב. "עד לפני שבועיים לא היה לנו הסכם עם אקו"ם. אם היה לנו הסכם, כבר היינו משיקים".

בנוגע לכניסה המאוחרת ביחס למתחרות, אמר גרוב: "כמעט בכל מקום שאנחנו משיקים בו שירות, המתחרות שלנו כבר בשוק. אבל אנחנו רואים שסטרימינג אינו מפותח בישראל כמו בשווקים אחרים - הכנסות התעשייה מהסקטור הדיגיטלי נמוכות ביחס לשווקים אחרים כמו בריטניה ארה"ב למשל. אנשים משתמשים כאן הרבה בשירותים כמו ביוטיוב למשל, אז אנחנו רואים פה יותר הזדמנויות. ככל שקיימים יותר שירותי סטרימינג בשוק, כך הם יחנכו את השוק פה להשתמש בשירותי הסטרימינג, וזה טוב לנו, לתעשייה ולכולם".