מינוי ברק ליו"ר אינטרקיור הקפיץ את המניה בכ-50% תוך 3 ימים

נסיקה זו מגיעה על רקע חולשה יחסית בקרב חברות הקנאביס האחרות הנסחרות בבורסה של ת"א • אהוד ברק יקבל שכר של 10,000 דולר לחודש עבור תפקידו כיו"ר פעיל וכן אופציות ל-5% ממניות אינטרקיור

אהוד ברק / צילום: תמר מצפי
אהוד ברק / צילום: תמר מצפי

מי שהשקיע בחברת אינטרקיור ביוני השנה, הרוויח עד היום תשואה פנטסטית של 700% שהקפיצה את שווי החברה ל-236 מיליון שקל. הנסיקה במניית אינטרקיור  החלה כאשר החברה הודיעה על כוונתה להיכנס לתחום הלוהט של קנאביס הרפואי על ידי רכישת נתח בחברת קנדוק, אשר כבר משווקת את מוצריה בשוק הישראלי.

בכך בלטה אינטרקיור בהיותה החברה היחידה הנסחרת בבורסת תל-אביב שפעילותה בתחום הקנאביס חיה וקיימת, והיא אינה רק בעלת רישיון ושדות. בשבוע האחרון (3 ימי מסחר בלבד) עלתה המניה בלא פחות מ-50% (כ-75 מיליון שקל במונחי שווי שוק) בעקבות הודעה משולבת על כוונתה של אינטרקיור להנפיק את מניותיה בנאסד"ק ועל מינויו של אהוד ברק, ראש הממשלה לשעבר, למשרת יו"ר החברה. 

ברק יקבל שכר של 10,000 דולר לחודש עבור תפקידו כיו"ר פעיל, בהיקף שלא יפחת מ-40 שעות חודשיות, וכן אופציות ל-5% ממניות החברה. איטרקיור מסרה ל"גלובס" כי הבחירה בברק מבוססת על ניסיונו ויכולותיו בתחום של אסטרטגיה עסקית ופתיחת דלתות בשוק הבינלאומי.

בנוסף, נראה כי החברה מעוניינת להציב פנים מוכרות לציבור האמריקאי לקראת הנפקתה המתוכננת בנאסד"ק - לפחות מבחינת יחסי הציבור, ויצירת בולטות מול המוני מתחרות נוספות על תחום הקנאביס בארה"ב. ראש ממשלה לשעבר כיו"ר פעיל זו נקודת פתיחה לא רעה. החברה מסרה כי "במסגרת תפקידו יוביל מר ברק את אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית ופיתוח העסקים הבינלאומי של החברה". מלבד תפקידו כראש ממשלה, ברק שימש בעבר כרמטכ"ל, שר ביטחון, שר חוץ, שר פנים וח"כ.

בזירה העסקית ברק כבר שימש בעבר בתפקידי ייעוץ שונים לחברות והיה שותף במספר מיזמים בעיקר בתחום הביטחוני. הוא היה שותף בקרן ההון סיכון SCP, כיהן כנשיא חברת שירותי התקשורת סאטקום מערכות ושימש כדירקטור בחברת ניהול האשראי האמריקאית CIFC. בעולם הסטארט-אפים ברק הוא ממייסדי חברת אבטחת הסייבר Toka כאשר באחרונה השקיע ומשמש כיו"ר הסטארט-אפ Carbyne (לשעבר רפורטי) לניהול מוקדי חירום.

מניית אינטרקיור זינקה כ-700% מאז הודיעה על כניסה לפעילות קנאביס
 מניית אינטרקיור זינקה כ-700% מאז הודיעה על כניסה לפעילות קנאביס

יתרון רגולטורי לחברות מנוסות

הקנאביס עדיין אסור ליצוא מישראל, והפעילות הקיימת של קנדוק - אשר מגלגלת ככל הנראה מספר מיליוני דולרים, והיא צומחת ורווחית - היא לא מה שיעניין את הנאסד"ק. עם זאת, במדינות מסויימות שבהן מותר לגדל ולשווק קנאביס, יש יתרון רגולטורי ושיווקי לחברות שכבר צברו ניסיון בתחום. קנדוק כבר פועלת בשוק הישראלי כעשור ושיווקה 44 זני קנאביס לכמה אלפי חולים. היא עברה לאחרונה את בדיקות משרד הבריאות ומוצריה עומדים בסטנדרטים החדשים לאיכות הייצור ואיכות המוצר הדרושים לפי רפורמת הקנאביס שנכנסה לתוקפה באפריל האחרון. לקנדוק ידע בגידול קנאביס בחממות, לעומת החברות הצפון אירופאיות המתמחות בגידול במבנים סגורים שהוא יקר יותר. האתגר של קנדוק יהיה להגיע להדירות (זהות בין כל צמח וצמח) בגידול בחממות, כפי שמתאפשר בגידול במבנים סגורים.

הנסיקה של אינטרקיור מגיעה על רקע חולשה יחסית בחברות הקנאביס האחרות הנסחרות בבורסה של תל-אביב. מדיוי איבדה 35% מתחילת החודש, ונסחרת לפי שווי של כ-100 מיליון שקל; טוגדר איבדה 24% מערכה מתחילת החודש, ושווה 306 מיליון שקל; תפן ירדה 8% מתחילת החודש, אם כי בימים האחרונים עולה על רקע הערכת שווי אופטימית, ונסחרת היום לפי שווי של 54 מיליון שקל; מניית יו ניבו (די פארם לשעבר) ירדה 20% והחברה נסחרת לפי שווי של 67 מיליון שקל; ודירקט קפיטל איבדה 15% מתחילת החודש, ושוויה הנוכחי של החברה הוא 18.5 מיליון שקל.