אביו של הזמר עומר אדם הורשע בעבירות מס בהיקף 3.6 מיליון שקל

זאת במסגרת פרשת "דיפנסיב שילד", שבה נאשמים גם עודד שכנאי, גל הירש ומיכאל בנימיני בעבירות מס

רשות המסים / צילום: איל יצהר
רשות המסים / צילום: איל יצהר

יניב אדם, אביו של הזמר עומר אדם, הורשע על-פי הודאתו בביצוע עבירות מס, במסגרת הסדר טיעון בפרשת "דיפנסיב שילד", שבה נאשמים גם עודד שכנאי, גל הירש ומיכאל בנימיני.

במסגרת ההסדר עם אדם הוסכם כי הוא יודה בעבירות של מסירת דוח וידיעות לא נכונות ללא הצדק סביר לרשות המסים, והצדדים יעתרו לעונש מוסכם של 6 חודשי עבודות שירות וקנס של 100 אלף שקל. זאת, לאחר הסדרת חוב המס מול רשות המסים.

על-פי כתב האישום, בין השנים 2009-2007 פעלו שכנאי, הירש, בנימיני ואדם כשותפים במתן שירות למשרד ההגנה בגיאורגיה ובמקומות אחרים במסגרת מערך חברות שבשליטתם. בין היתר פעלו הנאשמים במסגרת החברות דיפנסיב שילד ישראל בע"מ שהוקמה בישראל, חברות שהוקמו בגיאורגיה וחברות שהוקמו באיי הבתולה הבריטיים.

פעילות זו הוסדרה באמצעות שורה של הסכמים שנחתמו בין היתר על-ידי החברות הנזכרות מעלה לבין לקוחות השותפות.

בתקופה זו עסקו הארבעה מול משרד ההגנה בגיאורגיה בייעוץ ביטחוני, אימון צבאי ותיווך בעסקאות למכירת ציוד צבאי. שכנאי והירש ניהלו במשותף את הפעילות בגיאורגיה, בכלל זה ניהולה המקצועי, תכנונה והוצאתה לפועל, וכן היו אחראים על הקשר מול משרד ההגנה הגיאורגי והגורמים המקומיים. בנימיני פעל בגיאורגיה לקידום הפעילות המקצועית והאינטרסים של השותפות. אדם היה אחראי, בין היתר, על פיקוח מקצועי, חניכה וליווי של התוכניות שהופעלו במסגרת הפעילות.

על-פי כתב האישום, מפעילותה העסקית של השותפות צמחו לנאשמים הכנסות המצטברות להיקפים של מיליוני שקלים, שזרמו לחשבונות החברות הנזכרות מעלה. את הרווחים חילקו ביניהם הנאשמים בהעברות אל חשבונותיהם האישיים וחשבונות חברות זרות נוספות אשר בשליטתם, בבנקים זרים. כמו כן, הנאשמים העבירו כספים בין חשבונותיהם האישיים וחשבונות החברות שבשליטתם לבין עצמם.

מערך מורכב ומסועף זה של החברות המתואר בכתב האישום, וכן ההסכמים וחשבונות הבנק הרבים בהם נעשה שימוש, נועד בין היתר לסייע לנאשמים לקבל את הכספים, לחלקם תוך הסוואת היותם נהנים מהם ולסייע להם להעלים את הכנסותיהם.

כך, על-פי כתב האישום, בשנים 2009-2007 עודד שכנאי לא דיווח בדוחותיו על הכנסה אישית בסך שלא פחת מכ-19.5 מיליון שקל. בשנת 2008 גל הירש לא דווח בדוחותיו האישיים על הכנסה אישית בסך של לא פחות מכ-6.1 מיליון שקל, ובשנים 2009-2008 מיכאל בנימיני לא דיווח על הכנסה אישית בסך שלא פחת מכ-13.4 מיליון שקל.

על-פי כתב האישום הנפרד שהוגש נגד יניב אדם במסגרת ההסדר, בין השנים 2009-2007 פעל אדם באמצעות חברה זרה בבעלות משותפת שלו, של שכנאי, הירש ובנימיני; לצורך מתן שירותי ייעוץ ביטחוני, אימון צבאי ותיווך בעסקאות למכירת ציוד צבאי עבור משרד ההגנה בגיאורגיה.

אדם פעל בגיאורגיה לקידום הפעילות המקצועית של השותפות. רווחי השותפות חולקו לשותפים, ובכלל זה לאדם, באמצעות העברות כספים מחשבונות חברות זרות בחו"ל ובאמצעות העברות מחשבונות השותפים וחברותיהם הפרטיות לבין עצמם. אדם הודה והורשע בכך שבשנים 2009-2007 לא דיווח על הכנסה בסך של כ-3.6 מיליון שקל שכנסה לחברה באמצעותה פעילות בחו"ל, וזאת ללא הצדק סביר.

בנוסף, אדם לא הצהיר בדוחות השנתיים שהגיש לפקיד השומה על החזקותיו בחברה ועל נכסיו בחו"ל. בשל כך נמנעה האפשרות לבחון את מיסוי ההכנסות האמורות לצורך גבייתן לקופת המדינה.

בעקבות הפתיחה בחקירה נמנע מינויו המתכונן של גל הירש לתפקיד מפכ"ל המשטרה.

התיק נחקר על-ידי צוות משותף של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 במשטרת ישראל ושל פקיד שומה חקירות תל-אביב ברשות המסים, ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון; ומטופל על-ידי עוה"ד אתי בן-דור, טל תבור וטליה נעים מפרקליטות מיסוי וכלכלה. 

*** חזקת החפות: עודד שכנאי, גל הירש ומיכאל בנימיני לא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.