עלי חסה ממולאים בתבלינים

יופי של חטיף תאילנדי שמתאים כפתיח לארוחה. כל סועד ממלא עלה במבחר המרכיבים שמונחים בקעריות נפרדות במרכז השולחן. מקפל את העלה לחבילה קטנה, טובל ברוטב ונוגס.

בתאילנד משתמשים בעלי תה או עלים טרופיים אכילים. עלי חסה אדומה או חסה משי מהווים תחליף טעים.

החומרים 20 עלי חסה אדומה או חסה משי עדינה.

למילוי (כחצי כוס מכל מרכיב): שביבי קוקוס קלויים קלות בתנור. בוטנים קלופים קלויים (ללא הקליפה הפנימית), שורש ג'ינגר קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות או למקלות או פרוסות דקות, בצל ירוק (החלק הלבן) פרוס דק. ליים או לימון טרי קלוף פרוס וחתוך לרבעי פרוסות. פלפלונים אדומים חריפים וטריים פרוסים לפרוסות דקות. לשמור כל מרכיב בקערית נפרדת.

לרוטב 4-3 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מרוסק.

חצי כוס בצלצלי אשלוט קצוצים דק. (או בצל ירוק).

1 כף רוטב דגים (קונים מוכן במכולת הסינית) או רוטב סויה משובח (רצוי קיקומאן).

2-1 כפות דבש 5-4 כפות מים אפשר להוסיף לרוטב כף שביבי קוקוס ו-3-2 כפות בוטנים קלויים מרוסקים.

אופן ההכנה מרסקים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. מעבירים לסיר קטן ומבשלים מעט תוך כדי בחישה עד שנוצר רוטב די סמיך אך עדיין נוזלי (מוסיפם מים ומתבלים ברוטב סויה נוסף, לפי הטעם, עד לקבלת הסמיכות והטעם הרצויים. מצננים ומעבירים לקערית.

אופן ההגשה מסדרים במרכז השולחן את קעריות מרכיבי המילוי, קערית הרוטב וצלחת העלים. כל סועד מניח במרכז העולה מעט מאוד ומרכיבי המילוי שבחר (סה"כ כפית אחת מכל מרכיבי המילוי) מגלגל את העלה לחבילה קטנה טובל אותה במעט רוטב ומכניס ב"ביס" אחד לפה.

הנגיסה תגרום לפיצוץ של טעמים בפה, מהמתוק למלוח לחמצמץ ולחריף. מעדן.