יש משהו מקומם בפרסומת של זוגלובק המסייעת לשקם את תדמיתה הירודה, על חשבון סיוע לחיילים בודדים. חצי שקל מסך כל קניה של מוצרי החברה מסייעת לחיילים בודדים להשיג בית משלהם.
מה הם חושבים שם בזוגלובק ? הם ואנשי יחסי הציבור שלהם, חצי שקל לטובת חיילים בודדים מסך כל קניה, תשכיח את הבשר שפג תוקפו שהוצא למכירה בדוכנים תוך חשש לפגיעה בבריאות הציבור.
חצי שקל מסך כל קניה, כדי שנשכח שגם בשיא גל הפירסומים על החברה ולאחר שתחקיר ידיעות אחרונות נטחן עד דק באמצעי התקשורת השונים, מצאה ביקורת של משרד הבריאות 1.7 טון בשר שפג תוקפו בפעל החברה בשלומי.
חצי שקל לחיילי צה"ל שמשפחותיהם נשארו בחו"ל, כדי שנשכח את הטיפול הרשלני של זוגלובק בפרשה, את החוקרים הפרטיים שעקבו אחרי עיתונים בניסיון לגלות את מקורותיהם, ולאחר שנתפסו הכחישה החברה את כל הפרשה.
שם המשחק במקרה של זוגלובק הוא "ניהול משברים", תחום מוערך ונלמד בכל בית ספר ליחסי ציבור המעריך את עצמו. במהלך שנים של ניסיון בתחום גובש מספר לא רב של כללים מסוג "עשה ואל תעשה", המגדירים את הדרך הראויה להתנהגות במצבי משבר.
אחד הכללים הללו הוא, הניסיון להשכיח את המקרה ולהקנות לחברה תדמית חיובית דרך חיבור עם פעילות ציבורית אהודה. תראו כמה מהר שכחנו את הסיליקון בחלב של תנובה. אחרי גילוי הסיליקון ולאחר שכל ניסיונות הטישטוש וההטעיה לא צלחו והחלב הורד מהמדפים, החליטה תנובה להפנות משאבים לפרויקטים של החברה להגנת הטבע ולבית החולים לחיות בר בתל אביב "לטבע נולד".
הרעיון של זוגלובק כמו גם זה של תנובה, היה להשכיח את הרשלנות ואת הנזק שעלול היה להיגרם לציבור הקונים, ובעיקר למנוע פגיעה כלכלית. על-פי מבחן הזמן של תנובה הסחת הדעת הצליחה. סיוע לחיילים בודדים או הפניית כספים לטיפול בטבע ובחיות הבר, לא רק נראה טוב הוא טוב באמת.
אבל הדרך מרגיזה ומקוממת. לו היה בישראל ציבור צרכנים ראוי לשמו הדברים היו נראים אחרת. אין לנו מודעות צרכנית מה שמאפשר לחברה כמו זוגלובק לעבור לסדר היום אחרי מעשים כה חמורים. באירופה ובארה"ב, חברות כלכליות מבינות את הכללים הללו ונוהגות בהתאם. לעיתים הן מפסידות כסף ונכנעות ללחץ הצרכנים בנושאים כמו ניסוים בבעלי חיים אך גם בתחומים נוספים.
חברות שמייצרות מזון ומסוגלות, למען בצע כסף לסכן את בריאותם של הקונים צריכות להענש ולהיפגע כלכלית, עד כדי החרמת מוצריהן. במידה והדבר לא ייעשה כמו תנובה וזוגלובק, יבואו עוד גורמים עיסקיים שייסכנו את בריאות הציבור ולאחר מכן יינסו לקנות את השיכחה הציבורית בחצי שקל מסך כל קנייה או כסף לחיות בר במצוקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.