האגודה למען החייל שילמה מיליון שקל כ"הסתגלות" לבכירים במקביל לפיטורים

ההנהלה הנוכחית: זוהי החלטה של ההנהלה הקודמת; ניתנה הוראה למנוע מענקים דומים בעתיד

האגודה למען החייל מפטרת 100-80 עובדים במסגרת תוכנית התייעלות. ואולם מבדיקת "גלובס" עולה, כי מהלך זה אינו מפריע לה לשלם למעלה ממיליון שקל לבכירים לשעבר תמורת מה שמוגדר כ"חודשי הסתגלות".

האגודה, הנמצאת בגירעון של 10 מיליון שקל, גם שכרה את חברת הייעוץ פרקסיס בעלות של 419 אלף שקל, ואת היועץ רון גור ב-98 אלף שקל ועוד החזר הוצאות כנגד קבלות. לדברי האגודה, הוצאות אלו נועדו לסייע לה להגיע להתייעלות בהיקף של 10 מיליון שקל.

בבדיקת שכר הבכירים עולה, כי האגודה הוציאה 1,028,857 שקל בשל כפל תפקידים. קרי, האגודה שילמה בשנה האחרונה תשלום בגין חודשי הסתגלות ליו"ר, מנכ"ל, דובר, מנהל מחלקת חו"ל ולמנהל כספים היוצאים, במקביל לשכר ששילמה למחליפיהם. על-פי האגודה, התשלום ששולם אינו כולל רק משכורות אלא גם פדיון ימי חופשה, הבראה, ביגוד, מענק יובל ועוד.

כך שילמה האגודה ליו"ר היוצא, רמי דותן, 285,465 אלף שקל מדצמבר 2003 ועד יוני 2004, ובמקביל שילמה שכר למחליפו, יצחק איתן, שנכנס לתפקידו בנובמבר 2003.

שכר כפול שולם גם למנכ"ל, שלמה לוזון, קיבל מדצמבר 2003 ועד יוני השנה 334,124 אלף שקל, ובמקביל שולם שכר גם למחליפו, דוד מימון, שנכנס לתפקידו בינואר השנה.

דוברת האגודה, נורית דאבוש, קיבלה מדצמבר 2003 ועד אפריל השנה 245,491 אלף שקל. במקביל שולם שכר גם למחליף, עופר קול, שנכנס לתפקידו בינואר השנה.

עוד מתברר, כי עלות שכרו השנתית של מנהל הכספים הנכנס, מאיר מולה, שנכנס לתפקידו במאי השנה במקומו של אהרון דרייפוס שפוטר, היא 378 אלף שקל לשנה. מהאגודה נמסר כי מולה מועסק בשכר נמוך מזה ששולם לדרייפוס.

עוד נודע, כי רכז פרויקטים של האגודה, רמי יוגב, משתכר 91 אלף דולר בשנה, שהם 410 אלף שקל. שכרו של יוגב ממומן מכספי תורמים אמריקנים, על מנת לפקח על פרויקטים של בנייה בבסיסי צה"ל לרווחת החיילים בהיקף של 15 מיליון דולר בשנה.

בנוגע להתקשרות עם יועצים חיצוניים, מלמדים מסמכים שבידי "גלובס", ובהם פירוט מטרות ההתקשרות בין האגודה לפרקסיס ובין האגודה לגור, על דמיון בנושאי ייעוץ שונים.

ממסמך ששלח מנכ"ל פרקסיס, צבי לניר, ליו"ר האגודה, יצחק איתן, נכתב, כי מטרת ההתקשרות היא לסייע לאגודה ב"עיצוב אסטרטגיה ארגונית חדשה לאגודה, על מנת להתאימה למציאות החדשה עימה עליה להתמודד, עיצוב מערכות תפעוליות ליישומה של האסטרטגיה בהיבטים השונים של פעילות האגודה בארץ ובחו"ל, וליווי אישי של תהליכי PROBLEM-SETTINGשל היו"ר והמנכ"ל במהלך יישום תהליכים אלה בתקופת ההתקשרות".

ההתקשרות עם פרקסיס, שנחתמה שבועיים אחרי כניסתו של איתן לתפקיד היו"ר, כוללת "פיתוח מפה מערכתית עבור היו"ר לשלב הכניסה לתפקיד, הנחייה אישית ו-RIGHT OT USE אישי של שימוש בתוכנת REFRAMER ליו"ר".

במסמך ששלח גור לאגודה, הוא כותב: "תחומי הפעילות בהם אלווה את פעילות ההנהלה החדשה הם: השתתפות בעיצוב האסטרטגיה הכוללת של האגודה, בניית תוכנית רב-שנתית ושנתית, ניתוחי כדאיות ובחינה של עלות תועלת בפעילות האגודה בארץ ובחו"ל, הכשרת מנהלים בתחומי ניהול מתקדמים, תכנון מערכות לניהול הידע ופיתוח היכולות של הסגל ועוד".

האגודה מסרה בתגובה: "הנהלת האגודה, באמצעות יועצים מקצועיים חיצוניים, איתרה את התהליכים שיחסכו לאגודה עד לשנת 2005 מעל 10 מיליון שקל.

"במסגרת תוכנית התייעלות, קיצצה האגודה, בין היתר, שלוש משרות של מנהלי מחלקות: רווחה, כוח אדם וחו"ל. כמו כן, בעלי תפקידים שפוטרו או הוחלפו, הובאו במקומם אחרים בעלות שכר נמוכה ב-30%.

"פרקסיס נשכרה לשנה על מנת לייעץ להנהלה החדשה ברמה האסטרטגית. החברה מעסיקה שלושה אנשים מהרמה הגבוהה ביותר, שמשקיעים מעל ומעבר למקובל במשק, וזאת אך ורק בשל רצונם הכן לקדם את הנושאים עליהם אמונה האגודה - רווחת החיילים.

"היועץ רון גור הוא מומחה לחקר ביצועים, המלווה את האגודה למען החייל ברה-ארגון רחב שהנהלת האגודה מיישמת עם כניסתה לתפקיד.

"דותן, לוזון ודאבוש קיבלו שכר בעבור תקופת הסתגלות. תשלום זה אושר על-ידי ההנהלה הקודמת של האגודה ולפני כניסתנו לתפקיד, ולכן לא היתה לאגודה ברירה, אלא לקבל על עצמנו את ההחלטה של ההנהלה הקודמת. כתוצאה מכך הוחלט באגודה, כי בכל החוזים עם בכירים חדשים, לא תינתן הטבה של תקופת הסתגלות כפי שהיתה נהוגה".