שליש ממכירות היין השנתיות בישראל מתבצעות בחג הפסח. לפניכם הצעות של יינות מומלצים לחג, במחירים של עד 80 שקל
התנאים הטובים במיוחד לגידול ענבי יין ברמת הגולן - הביאו לייצור מספר יינות מצוינים וראויים. הנה כמה שכדאי להכיר
באזור יהודה מצויים הרבה יקבים. טעימות מיקב טפרברג 1870 ומיקב הבוטיק עמק האלה
במרתפי חנויות היין המתמחות אפשר למצוא אוצרות שמחכים ל"גואל" שישלוף אותם משם
איטליה הופכת להיות יצרנית היין הגדולה בעולם, ובנוסף גם יצואנית היין המובילה לארה"ב, הן ביינות פרוסקו המבעבעים והן במותגים אחרים
היין המבעבע הידוע ביותר, שאיתו חוגגים כמעט כל חגיגה משמעותית ובוודאי את ראש השנה האזרחית, הוא השמפניה. אך בכל שוק המבעבעים מורגשת עלייה חדה לאחרונה. מורה נבוכים קטן לעולם הבועות בארץ
בחבל הבסקים שבצפון ספרד יש עיירות ציוריות, חופי ים מרהיבים, הרבה תרבות, יין טוב ומורשת קולינרית איכותית וכן שווקים עמוסי דגים, פירות וירקות טריים, ומסעדות המצטיינות במטבח עשיר ומשובח
באיטליה אזורי יין רבים, אך אם תבקשו מאדם מן הישוב לציין שם של יין איטלקי אחד, התשובה תהיה קיאנטי
המיתון הוא תקופה מצוינת לחזור אל הערק הישן והטוב. שימו לב לזה שמייצרים אנשי צד"ל לשעבר בגליל המערבי
יקב סגל, שהוקם בגולה לפני כ-220 שנה, שייך כיום ליקב ברקן וממשיך להפתיע עם יינות איכותיים וייחודיים
150 שנה מייצרת משפחת בקרדי "רום בקרדי", עכשיו מוכנים בניה לספר את סוד המשקה המצליח
עת מיתון: 4 בקבוקי יין עלו לארץ מיד אחרי שנחתו, נמכרו שניים תמורת 20 אלף שקל
ארבעה יינות מיקבים שכנים ביואב-יהודה, שניים מיקבי בוטיק ושניים מיקב גדול, משקפים את התנאים הייחודיים של אדמות האזור
השאטו הפרטי של איש הקולנוע פרנסיס פורד קופולה
עם ישראל נוהג לצרוך את רוב היינות בתקופת החגים לפניכם שלושה יינות משובחים למנה העיקרית בראש השנה
אוכל ויין נועדו זה לזה, צריך רק לדעת איך להתאים ביניהם כך עושים זאת האיטלקים
זן ה"סוביניון בלאן", שמתאים בדיוק לתקופה זו של השנה, הוא תוצר זיווג ספונטני בכרמים של שני זנים מוכרים: קברנה סוביניון וקברנה פרנק. כך טוענות בדיקות דנ"א שנערכו לו באוניברסיטת דייויס בקליפורניה
זן הענבים ויוויניה שהגיע לפני אלפיים שנה לעמק הרון, הוא כיום המצטיין באזור בארץ החלו בשנים האחרונות לייצר יינות מזן זה, אך זוהי רק ההתחלה
האם לשתות את היין עכשיו, או לשמור לעוד כמה שנים? שאלה מהותית שהתשובה לה לא כל-כך פשוטה
אחד המשקאות העממיים הפופולריים ביותר הוא הבירה. לרגל הגעתו של פסטיבל גולדסטאר לחיפה, לפניכם מורה נבוכים קצרצר על בירה ומדריך לשתייה נכונה
ט"ו באב - היום שבו יצאו בנות ישראל לחולל בכרמים ולמצוא לעצמן בני זוג, הוא סיבה מצוינת לחגוג עם יינות ועם ליקרים מתוקים ומעוררים
לא היה לה אף פעם צבע, ריח וטעם בעקבות מהפכת היצרנים: הנה לפניכם המלצות על 4 "וודקות בטעמים"
"אנציקלופדיה" מקיפה על תרבות השתייה ועל מאות מותגי האלכוהול שהצרכן הישראלי מכיר מקרוב
אחד הזנים הלבנים הפופולריים בשנים האחרונות הוא זן הגוורצטרמינר האקזוטי, עם שמו המסקרן ושובר השיניים
מזקקת בושמילס באירלנד חוגגת 400 שנות זיקוק וויסקי לרגל יום ההולדת העגול, יוצאת מהדורה מיוחדת
בעמק הלואר בצרפת ובאזור מרלבורו שבניו זילנד גדלים זני ענבים שונים בתכלית, שניהם נפלאים, לבנים וינעימו לכם את הקיץ
עולם הוויסקי תופס נתח שוק של כרבע מכלל המשקאות האלכוהוליים המיוצרים בעולם. מדובר במשקה בעל מסורת ארוכת יומין ומכובדת, אך גם בעולם מסורתי זה הבינו את פוטנציאל הצעירים, וחוללו לאחרונה מספר שינויים
סיפורי שתייה רבים נקשרו באישים מפורסמים לאורך ההיסטוריה. אך ה"אוכלוסייה" השתויה ביותר הייתה זו של הסופרים
המבקר יקבל כוס יין במתנה, שאיתה יסייר בין הדוכנים ויטעם ניתן יהיה לקנות בקבוקי יין מיקבים שאינם מוכרים את תוצרתם דרך קבע בחנויות היין ובמחירים מיוחדים בדוכן מיוחד ניתן יהיה לרכוש מהיינות שנטעמו ולשלוח אותם ישירות לבית הלקוח ללא תוספת מחיר
מאות שנים ייצרו בסיציליה יינות אדומים פשוטים ומתוקים כשהבינו כורמי ויינני המקום שפוטנציאל רב חבוי באי הדרומי התחילו להפיק שם יינות מתוחכמים יותר