הממשלה קיבלה היום החלטה לפיה לא ניתן לפטר עובדים המתגוררים בצפון הארץ או המועסקים בצפון שנעדרו מהעבודה עקב ירי הקטיושות ובעקבות הוראות פיקוד העורף.
הממשלה טרם קיבלה החלטה שאמורה להבטיח את תשלום המשכורות לעובדים החל מיום הלחימה הראשון. העניין נמצא עם זאת עדיין בבדיקה של הוועדה הבינמשרדית העליונה בראשות מנכ"ל משרד רוה"מ רענן דינור, שבה חברים מנכ"לי משרדי הממשלה וראשי האוצר.
האוצר ומשרד התמ"ת יצטרכו עם זאת לקבוע את גובה הפיצוי שיושלם לעובדים שנעדרו מהעבודה. הממשלה סיימה היום גם את דיון המקרו על תקציב 2007, שאמור היה להתקיים לפני שבועיים אך נדחה עקב הלחימה בצפון. שר האוצר, אברהם הירשזון הודיע, כי יהיו שינויים בתקציב עקב המצב, אבל מסגרת הוצאות הממשלה "לא תזוז ולא תוגדל".
הירשזון הודיע כי כל השנויים וסדרי העדיפויות עקב הלחימה, יהיו בתוך מסגרת התקציב. עוד אמר כי לא יהיו שינוי בפרמטרים המקרו כלכליים, שעל בסיסם נבנה תקציב 2007: שיעור ביטול הוצאות הממשלה יועלה ל-1.7% לעומת 1% ב-2006, ותיקרת הגירעון בתקציב תופחת מ-2% מהתוצר לעומת 3%. רוה"מ אהוד אולמרט שיבח את שר האוצר, הירשזון ואת נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר בפרט על העבודה המשותפת שתרמה יציבות המשק "בשעה קשה זו".
בתוך כך יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, שרגא ברוש ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, לא הסתפקו בהחלטת הממשלה והביעו ביקורת חריפה על העובדה שעדיין לא נתקבלה כל החלטה בדבר פיצוי העובדים והמעסיקים בצפון. "זהו יומה ה- 12 של הלחימה בצפון ולממשלה אין עדיין פתרון מעשי אחד למצוקת העובדים והמעסיקים", אמרו השניים.
עיני וברוש טוענים כי ההצעה של אלי ישי לפיצוי עובדים ומעסיקים בצפון, "מעורפלת וכוללנית", כך שבפועל יתכן כי רק בישובים הנמצאים בקו הצפוני הקדמי ביותר יזכו לפיצוי, והעובדים והמעסיקים בחיפה, יישארו מחוץ להגדרת קו העימות. עוד טוענים עיני וברוש, כי על פי הצעת התמ"ת, הפיצוי לעובדים ישולם על פי "השכר הרגיל", שייקבע לפי השכר הבסיסי או המשכורת האחרונה.
בהצעה שגיבשו התעשיינים וההסתדרות, דורשים מהממשלה שחישוב הפיצויים ייעשה על פי ממוצע 12 המשכורות האחרונות. הערב תתקיים ישיבה בה תידון הצעת החוק של השניים, בה ישתתפו גם הממונה על התקציבים באוצר, קובי הבר, מנהל רשות המיסים ג'קי מצא ומנכ"ל משרד התמ"ת, גבי מימון. גורמים בהסתדרות טוענים כי האוצר נוקט סחבת מכוונת: "הם מעבירים את הזמן עד שהמלחמה הזאת תסתיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.