המיתוס כי לנשים יש דחף עז לבצע קניות, יותר מאשר גברים נשבר. מחקר חדש של בית הספר לרפואה באוניברסיטת סטנפורד, מגלה כי שיעור הגברים בעלי דחף לקניות, הינו קרוב מאוד לשיעור הנשים בעלות דחף לקניות.
המחקר המלא, שצפוי להתפרסם בגיליון אוקטובר של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית, מגלה כי אחד מכל 20 אמריקאים סובל מסינדרום של ביצוע קניות ללא יכולת לשלוט בעצמו. אנשים אלו סובלים מהפרעה נפשית, על פי כותבי המחקר, אשר גורם להם לבצע רכישות וקניות ללא צורך, רק בשל דחף בלתי מוסבר לבצע זאת.
כותבי המחקר מסבירים כי לא מדובר בדחף כזה או אחר שמרגישים אנשים נורמליים לבצע קניה של מוצר, כי אם דחף קבוע הנמצא אצל האדם ומהווה מגבלה בחיי היום-יום שלו. אנשים הסובלים מתופעה זו מוצאים עצמם משקיעים זמן רב במחשבה על קניות ועל בזבוז כסף.
לפני ביצוע המחקר המקיף בסטנפורד, ההערכות היו כי באוגלוסיית ארה"ב ישנם בין 2%-16% הסובלים מתופעה זו, כאשר ההערכות היו כי מתוך הסובלים, כ-90% הן נשים. לאחר ביצוע המחקר בקרב 2,513 נבדקים, עלה כי רק 5.8% מהאוכלוסיה האמריקאית סובל מתופעה זו. בבדיקת הסובלים מההפרעה על פי מין, נתגלה כי 5.5% מגברים סובלים מהפרעה זו, וכי 6% מהנשים סובלים מהפרעה זו. כאמור, פער נמוך בהרבה מהצפוי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.