פרקליט המדינה, ערן שנדר, בוחן בימים אלה חשדות על מעורבות פלילית של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בנוגע למכרז למכירת גרעין השליטה בבנק לאומי
, בו זכתה קבוצת קרנות הגידור האמריקאיות סרברוס-גבריאל.
על-פי החשד, שפורסם לראשונה ע"י העיתונאי יואב יצחק באתר Nfc, אולמרט קיבל שוחד מידידיו, אנשי העסקים דניאל אברמס ופרנק לואי.
במשרד המשפטים אישרו היום, כי לפני מספר שבועות העביר משרד מבקר המדינה אל היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, חומרים הנוגעים למכרז. כמקובל, מזוז העביר את החומר לפרקליטות המדינה כדי לערוך בדיקה שלהם ולהכין חוות דעת כיצד לנהוג בעניינם.
בניגוד לפרסום היום ב-Nfc, במשרד המשפטים מדגישים "שבשלב זה טרם נתקבלו החלטות, לא מתקיים הליך פלילי כלשהו בנושא ומשטרת ישראל אינה מעורבת בעניין".
לפי הטענות של יואב יצחק, בעת שכיהן אולמרט כמ"מ שר האוצר ב-2005, הוא ניהל בין היתר מגעים למעבר לעולם העסקים, ופעל שלא כחוק עבור אברמס ולואי. אברמס תרם כספים לקמפיין הבחירות של אולמרט, כשזה התמודד על ראשות העיר ירושלים.
בתמורה, על-פי החשד, פעל אולמרט לקדם את מועמדותו במכרז למכירת לאומי. הניסיונות נעשו תוך כדי מתן הקלות ותוך כיפוף ידיהם של בכירי משרד האוצר, שהתנגדו לסירוס מהלכי המכרז.
גם ביחס למיליארדר היהודי-אוסטרלי לואי, שהתמודד אף הוא במכרז, טוען יצחק, לא נמנע אולמרט מלפעול ולקדם את האינטרסים שלו, כל זאת תוך ניגודי עניינים חדים וברורים. ניגוד העניינים נגע לכך שלואי מיוצג בארץ ע"י משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות', בראשו עומד פרופ' יוסף גרוס, מחותנו של אולמרט.
דניאל אברמס עמד גם במרכז אחת מפרשיות הדירות של אולמרט. בינואר 2004 הוא רכש את ביתו של אולמרט ברחוב כ"ט בנובמבר בירושלים, תמורת 2.7 מיליון דולר. לאחר מכן, איפשר לאולמרט להמשיך להתגורר בבית במחיר של 2,250 דולר לחודש, למרות ששמאי העריך את מחיר השכירות הריאלי כ-3,800 דולר בחודש.
מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, ניקה את אולמרט מחשד בפרשייה זו, וקבע כי מחיר מכירת הדירה היה סביר וכי למרות שדמי השכירות שמשלם אולמרט נמוכים ביחס למחיר השוק, אך בנסיבות העניין לא הוכח שאינם סבירים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.