רוב הגולשים בישראל לא קוראים ולא כותבים טוקבקים, סבורים שבדרך כלל כתובות בהם שטויות חסרות ערך, אבל תמימי דעים בנוגע לכך שהם כלי דמוקרטי המבטא את דעת הקהל הישראלית - כך עולה מסיכום ממצאי סקר מכון TNS/טלסקר בנושא טוקבקים, שנערך עבור "גלובס" בקרב מדגם של 1,165 גולשים במסגרת סקר TIM.
רוב הגולשים - 59.3% - מעידים כי לא קראו ולא כתבו טוקבקים בשלושה חודשים שקדמו לביצוע הסקר. רק 22.3% העידו כי קראו וכתבו טוקבקים, ו-18.4% העידו כי הם רק קראו טוקבקים. מהתפלגות גילאית עולה, כי אין הבדל מהותי בתשובות בין שתי קבוצות הגיל שנבדקו - בני 13-17 ובני 18 ומעלה - והן נעות סביב אותם מספרים.
מהנתונים עולה עוד, כי 79.6% מקרב הגולשים בישראל סבורים כי הטוקבקים הם כלי שמאפשר ביטוי דמוקרטי לדעת הקהל. בקרב כותבי הטוקבקים, שיעור הסבורים כך מטפס ל-90%. לעומתם, סבורים 40% מכלל המדגם כי את הטוקבקים כותבים גורמים מסחריים ואינטרסנטיים, הזהה לשיעור מקרב כותבי הטוקבקים.
רוב הגולשים, 53.1%, סבורים כי בטוקבקים בדרך כלל כותבים שטויות חסרות ערך, לעומת 32.6% הסבורים כי בטוקבקים בדרך כלל מובעת עמדה רצינית ועניינית. מקרב הגולשים שהעידו על עצמם כותבי טוקבקים, רק 45% סבורים כי מדובר בשטויות חסרות ערך, ואילו 40% סבורים כי מדובר בעמדה רצינית ועניינית.
בעקבות הצעת החוק של ח"כ ישראל חסון לביטול האנונימיות בטוקבקים, נשאלו המגיבים אם במידה שיהיו מחויבים לכתוב את פרטיהם האמיתיים בטוקבק, האם עדיין היו כותבים: 21.8% השיבו כי לא יכתבו, 42.1% השיבו שכן, אבל פחות, ו-36.1% השיבו "כן, בדומה למה שאני כותב היום".
בשבוע שעבר החליט ח"כ חסון להגיש מחדש את הצעתו לביטול אנונימיות בטוקבקים, הפעם כהצעה ממשלתית דרך משרד התקשורת. זאת, לאחר שהקפיא את הצעתו הראשונית מלפני כמה חודשים, בעקבות דיון ציבורי שנערך בנושא. בדיון, בו השתתפו עורכי אתרים, עיתונאים ואנשי אקדמיה, הוחלט להקים ועדה להסדרת הנושא, בה ישתתפו בין היתר אלי הכהן, מנהל מכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט, ד"ר יובל קרניאל, מ"מ עורך nrg, אורי רפאל-באום, ועורך ynet, יון פדר. לאחר שלפגישה שנקבעה לא הגיעו העורכים, החליט חסון להחזיר את הצעתו לשולחן הדיונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.