שוב חילופי האשמות בין איש העסקים, ארקדי גאידמק, למשטרה: היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה תחקור מי זייף מסמך רשמי של משרד המשפטים, הנחזה להיות פנייה של פרקליטות המדינה לרשויות האכיפה ברוסיה, ובה בקשה לקבל פרטים על גאידמק.
גורמים במשטרה לא פסלו את האפשרות שהמכתב הוא "ספין" מבית היוצר של גאידמק, שנועד להפעיל לחץ שיביא לסגירת תיק החקירה נגדו, וכי גאידמק עצמו עשוי להיחקר במסגרת איתור המקור.
גאידמק טען מנגד כי המסמך אותנטי וכי בידיו הוכחות לכך. הוא טוען שגם בעבר טענה המשטרה שמסמך שבו נכללו האשמות כלפיו ונשלח לרשויות לוקסמבורג - נשלח בטעות.
על החקירה הורה ראש אגף חקירות ומודיעין, ניצב יוחנן דנינו, בעקבות פניית פרקליט המדינה, ערן שנדר. במכתב ששיגר שנדר לדנינו נאמר, כי בדיקה מקיפה שנערכה במשרד המשפטים הבהירה "מעבר לכל ספק כי אין זה מסמך שיצא ממשרד המשפטים". שנדר הוסיף כי אינו רואה מנוס מפתיחה בחקירה דחופה, וציין את הנזק שעלול המסמך לגרום למדינת ישראל ולרשויות האכיפה בה.
זיוף טוב מאוד
המסמך המדובר, שצורף למכתבו של שנדר, נושא את התאריך 19 באוקטובר 2006 וחתום ע"י עו"ד יצחק בלום, סגן מנהל המחלקה לעניינים בינלאומיים בפרקליטות המדינה. הוא ממוען למנהל מחלקת האינטרפול במשרד הפנים הרוסי.
במכתב נאמר כי בהתאם לחוק סיוע משפטי בין מדינות, מבקש לכאורה בלום סיוע להעמדתו לדין של גאידמק. הרשויות בישראל, נאמר במכתב, גיבשו כתב אישום נגד גאידמק בגין הלבנת הון ועבירות חמורות נוספות, ש"גרמו נזק לאינטרסים של המדינה".
"בניסיונו להתחמק מאחריות פלילית", נאמר עוד, "פיזר גאידמק בכלי התקשורת האשמות שווא נגד ראשי מערכת אכיפת החוק ובהם פרקליט המדינה", כשגם בכך הוא גורם למדינה נזק רב.
במכתב מצויין כי כעת הזמין גאידמק את צבי מגן, לשעבר שגריר ישראל במוסקבה, להיות יוצעו הפוליטי. "ככל הידוע", נאמר במכתב, "גאידמק טוען שלמגן יחסי ידידות עם נשיא רוסיה ועם הצמרת העסקית והפוליטית ברוסיה, יחסים בהם הוא מתכוון לעשות שימוש בעתיד, בהתמודדות על ההנהגה הפוליטית בישראל".
עוד נאמר במכתב המזויף, ש"בשים לב לכך שמעשיו של גאידמק הם עבירה על החוק, כעת נשקלת האפשרות להוציא נגדו צו מעצר". "אני מבקש ממך", כותב לכאורה יצחק בלום, "לבדוק בערוצים שלך את הקשרים בין צבי מגן לבין פקידים רוסים רמי-דרג, ולנקוט בצעדים הנדרשים להוציא לפועל את הבקשה לעצור ולעכב את גאידמק. במקביל, אנא הבהר את עמדת התובע הכללי הפדרלי ברוסיה לגבי בקשתנו".
במשטרה אמרו אמש (א') כי מדובר בזיוף טוב מאוד, וכי קשה להבחין שאין מדובר במסמך אמיתי. המכתב נושא את סמל המדינה, חתימתו של יצחק בלום וכן חותמת אדומה הדומה לחותמת נוטריון.
עם זאת, שמו של גאידמק מופיע באותיות גדולות ובפונט שונה ביחס לשאר המכתב, וגם מתוכנו האנטי-גאידמקי הברור, עלה החשש שהמסמך מזוייף.
מגן מכחיש כי הוא משמש יועץ לגאידמק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.