בית הדין האזורי לעבודה בירושלים דחה את בקשת משרד התשתיות והשר בנימין בן-אליעזר למחוק על הסף תביעה שמנהל נגדם חשב המשרד, בה הוא מבקש פיצוי בסך 200 אלף שקל בגין עוגמת נפש.
החשב, דן מרינוב, הגיש את התביעה בספטמבר, בטענה שבן-אליעזר מנע ממנו לבצע את עבודותו ולהיכנס למשרדו באמצעות נעילת המשרד במשך למעלה מחודש. זאת, כיוון שדרש מבן-אליעזר להחזיר כספים בגין מתנות שנרכשו עבורו לצרכים אישיים מתקציב המשרד.
מרינוב הגיש תביעה לביה"ד בדרישה לאפשר לו לעבוד, ובמהלך הדיונים קבע בית הדין - בהסכמת בן-אליעזר והמשרד - כי מנירוב ימשיך למלא את תפקידו כחשב, ולצורך כך ייפתח חדרו.
בעקבות ההחלטה להשיב את מרינוב לעבודה, ביקשו בן-אליעזר והמשרד למחוק את תביעתו לפיצוי. זאת, בנימוק של היעדר סמכות עניינית לבית-הדין, היעדר עילה ובטענה שהתביעה כללית, קנטרנית וסתמית.
לדבריהם, הסעד המבוקש שנותר בתביעה - פיצוי בגין נזקים לא-ממוניים בסך 200 אלף שקל, הוא סעד נזיקי שאינו בסמכות בית הדין. הם הוסיפו כי חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין) אינו חל על מרינוב. לטענתם, טענת מרינוב כי נפגעו תנאי עבודתו בשל חשיפת שחיתות - משוללת יסוד, שכן היה מדובר בפנייה גלויה אליו כחשב שיפעיל את שיקול דעתו אם לאשר את רכישה המתנות, או לא.
השופט אייל אברהמי ציין כי הסעד של מחיקה על הסף ניתן "ביד קמוצה ובמשורה", ובמקרה זה אין מקום לסילוק התביעה בשלב זה. הוא דחה את הטענה בדבר היעדר סמכות של בית הדין. אברהמי קבע כי באשר לשאלה האם זכאי מרינוב להגנה של חוק הגנה על עובדים, והאם יש קשר בין הבדיקה שביצע לגבי המתנות לנעילת חדרו - צריך לקיים הליך הוכחות.
המנעול הוחלף
מרינוב טען בתביעתו, כי לאחר שנכנס לתפקידו התבקש לאשר הזמנה לרכישת מתנות ללשכת השר בן-אליעזר לשימושו באירועים פרטיים אליהם הוא מוזמן, אך הוא סירב. לדבריו, בהמשך נמסרה לו רשימת המתנות שנרכשו מאז החל לכהן בן-אליעזר כשר התשתיות, עוד בקדנציה הקודמת בממשלת שרון השנייה. הרשימה, לדבריו, הסתמכה בכ-110 מתנות בסך כולל של כ-18 אלף שקל.
הנושא הועבר ליועץ המשפטי של המשרד, ומאז, לפי מרינוב, לא נרכשו יותר מתנות עבור השר, אלא כשנסע לחו"ל או נפגש בארץ עם מקביליו.
מרינוב טען, כי עם היכנסו של בן-אליעזר לקדנציה נוספת במשרד התשתיות לאחר הבחירות האחרונות, דרש ממנו שיחזיר את שווי המתנות. לדבריו, אושר - בהסכמת בן-אלעזר - לנכות את החוב משכרו.
לפי התביעה, בהמשך - למרות ההסכמה שהושגה - התקשר בן-אליעזר למרינוב ואמר לו שמתפקידו לאשר לשר כל מה שדרוש לביצוע תפקידו. באותה שיחה, טען מרינוב, איים עליו בן-אליעזר שיורה על החלפת מנעול בחדרו - איום שבהמשך מומש. (בשא 1049/07, עב 2687/06).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.