העיכובים ביישום תוכנית הליסינג הממשלתית, והקפאת הרכש של מכוניות בשירותי המדינה, עולה מאות אלפי שקלים בחודש. כך עולה מבדיקת "גלובס". צי הרכב הממשלתי כולל מאות מכוניות בנות חמש-שש שנים, שמועד החלפתן הגיע לפני חודשים רבים. בהן, גם כאלו המשרתות שרים, שופטים ובכירים אחרים. חלק מהן אף הוגדרו בידי מקורות פנימיים כבלתי בטיחותיות.
בחודשים האחרונים השקיע מינהל הרכב הממשלתי, השייך לאגף החשכ"ל, עשרות אלפי שקלים על תיקון מכוניות, שעברו כבר יותר מ-300 אלף קילומטר. במקרים מסוימים אף הושבתו מכוניות כליל, לאחר שהשרים נתקעו בנסיעה. לאחרונה אישר האוצר לשכור רכבי שרד בעלות של אלפי שקלים בחודש עבור שני שרים, שרכביהם הוגדרו "לא כדאיים לתיקון".
כל הרכש של כלי רכב חדשים עבור המדינה מושבת. סיבה אחת להקפאה היא פסיקה, שהורתה למדינה לשנות את שיטת מכרזי הרכש, ולפצלם לשני מכרזים - האחד לרכישה והשני לתחזוקה. זאת, כדי לאפשר למוסכים חיצוניים, ולא רק למוסכי היבואנים, להתמודד על תחזוקת המכוניות.
בימים אלה מנסה אגף החשכ"ל לגבש מתכונת חדשה למכרז ההצטיידות, אך בענף מעריכים, כי גם אם המכרז יפורסם בקרוב, יבואנים רבים לא יסכימו לתחזוקה במוסך חיצוני, והם עלולים להרע את התנאים או להיעדר מהמכרז.
סיבה שנייה להקפאה, היא עיכוב ביישום המעבר לליסינג תפעולי, שבמסגרתו אמורה היתה המדינה להצטייד כבר בתחילת השנה בכ-2,000 כלי רכב מסוגים שונים. המכרז, בהיקף של 200-300 מיליון שקל, התקיים בסוף 2006. אלבר זכתה במכרז, אך יישומו תקוע בשל התנגדות של מנהלי הרכב במשרדי הממשלה השונים. יש גם סימני שאלה על העלות הסופית של החוזה למדינה.
ל"גלובס" נודע, כי לאחרונה איימו מנהלי התחבורה במשרדי הממשלה להכריז על סכסוך עבודה, בגיבוי ההסתדרות, אם תימשך תוכנית הליסינג במתכונתה הנוכחית. מכתב ברוח זו נשלח לאחרונה לחשב הכללי, ירון זליכה. עוד נודע, כי גם משרד הביטחון, שרוכש כלי רכב בנפרד מהצי הממשלתי, בוחן מחדש את תוכניתו לעבור לליסינג תפעולי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.