בדרך כלל נהוג לפתוח בסקירת דוחות כספיים בפרטי התוצאות הפיננסיות של החברה, ובמקרה של
הוט 
, תוצאות אלו לרבעון השני של השנה טובות מאד. אולם, הנתונים התפעוליים המדברים על היקף גיוס המנויים לעומת המתחרה המושבעת, קבוצת
בזק 
, היא אולי מסמלת יותר מכל את התמורה שחלה בשוק התקשורת, כפי שהיא משתקפת ברבעון השני.
HOT עקפה את בזק בכל אחד מהפרמטרים, גיוס מנויי טלוויזיה רב ערוצית מול חברת הלוויין yes, גיוס מנויי תשתית אינטרנט מול בזק עצמה וכמובן גיוס מנויי טלפוניה, גם כן מול בזק. שינוי המגמה הזה מייצג את העובדה שאחרי הרבה מאד שנים קשות של חברות הכבלים, המומנטום נמצא בצד של HOT. אמנם, HOT חלשה הרבה יותר מקבוצת בזק בכל פרמטר פיננסי, ובעוד שבזק היא מכונת מזומנים, HOT עוד יורקת דם כל רבעון כדי להציג רווח, אבל שיעורי הצמיחה אינם מטעים - HOT נמצאת בסייקל חיובי. ב- HOT מעריכים כי גיוס מנויי הטלוויזיה ברבעון השלישי יהיה אף טוב יותר מזה של הרבעון השני ויעקוף בשיעור גדול יותר את המתחרה, yes.
ועוד נתונים המייצגים את השינוי שעוברת HOT, מחברה של טלוויזיה רב ערוצית, לחברת טריפל לכל דבר - כזאת המספקת גם אינטרנט וטלפוניה: כמחצית מהמנויים החדשים של החברה מתחברים לשלושת השירותים, כלומר לחבילת הטריפל, ונכון להיום כבר 15% מכלל המנויים הם למעשה מנויי טריפל. מחצית מהמנויים היום מחוברים ל- 2 שירותים של החברה, כשהשילוב המנצח הוא טלוויזיה ואינטרנט. נתונים אלו מצביעים על ההתמקדות של החברה במכירת חבילת שירותים, מתוך הבנה שקשה לצמוח בכמות המנויים בשוק הרווי של היום, והדרך להשתפר היא בעיקר דרך הגדלת ההכנסה הממוצעת למנוי שמגיעה ממכירת שירותים נוספים. לכן HOT הוסיפה בדוחותיה נתון חדש בו עושים שימוש מזה תקופה בשוק התקשורת, אך עד כה לא הופיע באופן רשמי בישראל - RGU (Revenue Generating Unit), כלומר סך כל היחידות המייצרות לחברה הכנסות. לכן, אם מנוי הצטרף נניח לחבילת הטריפל, הרי שהוא נספר כשלוש יחידות יוצרות הכנסות, בניגוד ליחידה אחת בחישוב הישן. כלומר, ה- RGU הוא סך כל הגיוסים של החברה מכל התחומים בהם היא פועלת.
למעשה, תחום הטלפוניה ב- HOT עדיין מפסיד, אבל זאת כלל לא הדרך הנכונה למדוד חברה שמוכרת חבילות שירותים, שכן היא עושה שימשו בסבסוד צולב, וצריך לכן למדוד כמעט אך ורק את התוצאות הכוללות של החברה, ולא על פי סגמנטים שונים. נכון לסוף הרבעון השני ל- HOT 929 אלף מנויי טלוויזיה רב ערוצית (גידול של 3000 ברבעון), 565 אלף מנוי אינטרנט מהיר (עלייה של כ- 12% לעומת הרבעון המקביל) ו- 253 אלף מנויי טלפוניה (עלייה של 14.4% לעומת הרבעון המקביל). על פי הערכות החברה תגיע לכ- 330 אלף מנויים בתחום הטלפוניה עד סוף השנה.
מכל המספרים הללו, דווקא הצמיחה באינטרנט המהיר היא מפתיעה, שכן בשוק שאמור להיות רווי, שיעור הגידול הוא יפה מאד, וזהו כבר רבעון שלישי ברציפות של צמיחה מהירה מזאת של בזק. גם שוק הטלפוניה רווי לגמרי, אולם שם מצפים ש- HOT תראה צמיחה מהירה, מול בזק כבולת הידיים בעקבות התעריפים הנכפים עליה על ידי משרד התקשורת.
הכנסות HOT ברבעון השני של 2007 עמדו על 639 גידול של כ-5% לעומת הרבעון המקביל. בסך הכל המדובר בקצב לא מהיר, המתאים לגידול של לא מעט חברות תקשורת בישראל. מנכ"ל HOT, דוד קמיניץ, מוסיף כי בתקופה המקבילה של השנה, נמכרו חבילות מונדיאל שהקפיצו באופן חד פעמי את הכנסות החברה, ובנטרול המונדיאל, הרי שההכנסות לחציון היו מראים על עלייה של כ- 10%, כשזהו כבר שיעור משמעותי הרבה יותר. הכנסות החברה בחציון הסתכמו בכ- 1.28 מיליארד שקל מליון גידול של כ- 8%, כשהגידול בהכנסות מוסבר בעלייה במספר המנויים בכל מגזרי פעילות החברה .
הוצאות התפעול של החברה, בנטרול הוצאות פחת הסתכמו ב- 346 מיליון שקל, קיטון של כ- 14%, כשהירידה נבעה מ"צמצום בעלויות התוכן ודחיית שידור הפקות מקור לרבעונים הבאים", על פי הדו"ח של HOT. העלייה בהכנות ובמקביל הצמצום בהוצאות התפעול הביאו לכך ש- HOT רשמה עלייה של 52%, לא פחות ברווח הגולמי שהגיע ל- 147 מיליון שקל. בחציון החברה רשמה גידול של 60% ברווח הגולמי.
הרווח התפעולי הגיע ל- 61 מיליון שקל בהשוואה לאיזון תפעולי בתקופה המקבילה. ה EBITDA של HOT (רווח ללא הוצאות פחת, מס וריבית), הגיע ל- 213 מיליון שקל, לאחר שצמח בשיעור חד של 64% לעומת הרבעון המקביל. שיעורו מסך ההכנסות הגיע ל- 33% לעומת 21% שנה קודם. על פי הערכות, HOT תגיע ל- EBITDA של כ- 800 מיליון שקל ב- 2007, לעומת כ- 575 מיליון שקל ב- 2006, כלומר עלייה של כ- 40% משנה לשנה, "חברה כמו HOT, צריך למדוד על פי EBITDA כי אין לנו כל השפעה על הוצאות מימון ופחת, שהן משמעותיות ביותר אצלנו. השיפור בתחום זה הוא דרמה, וטוב בהרבה מהתכנית העסקית שנקבעה", אומר קמיניץ.
גם עול הוצאות המימון נטו של החברה ירד מעט, לאחר הסדר החובות החדש שבא בעקבות המיזוג, ואלו הגיעו ל- 51 מיליון שקל בהשוואה ל- 88 מיליון שקל בתקופה המקבילה, כלומר קיטון של כ- 42%.
ולבסוף, זהו הרבעון השני ברציפות בו HOT עוברת לרווח נקי, גם אם נמוך, ומכאן החברה כבר לא אמורה לחזור לשורה תחתונה שלילית. הפעם הרווח הנקי הגיע ל- 12 מיליון שקל, לעומת הפסד של 87 מיליון שקל ברבעון המקביל.
קמיניץ מוסיף כי, "בנובמבר החברה תחל בהליך שיימשל מספר חודשים של מעבר למערכת בילינג חדשה. זהו מהלך גדול שאמור להביא מפנה נוסף לחברה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.