חברת אזורים תיירות, זרוע המלונאות של קבוצת אזורים, בשליטתו של שעיה בוימלגרין, החליטה להפסיק את ההתקשרות עם רשת המלונות הצרפתית אקור ולמתג מחדש את מלונות הרשת תחת השם "מוריה קלאסיק" ו"גני מוריה" - כך נודע ל"גלובס". בכך מביאה אזורים לסיומה את התקשרותה עם חברת ניהול המלונות הבינלאומית אקור, אשר תחת מותגיה נוהלו המלונות הללו בשתיים עשרה השנים האחרונות.
אחת הסיבות להחלטה להיפרד מאקור היא המו"מ האינטנסיבי אותו מקיימת אזורים מול טייקון הנדל"ן והמלונאות האמריקני, לורנס גלר, האמור לרכוש מחצית מחברת אזורים תיירות. בעצם ההיפרדות מאקור, מסירה החברה מחויבויות אשר עלולות היו לעכב את סיומה של העסקה.
כזכור, בראשית השנה רכש את בוימלגרין מאי.די.בי את רשת מלונות שרתון (מחברת כור) ואת רשת מלונות אקור (מכלל תיירות), לפי שווי כולל של 280 מיליון דולר. בעת הרכישה מנתה רשת שרתון 7 מלונות: שרתון מוריה תל-אביב, שרתון מוריה ים המלח, שרתון טבריה, שרתון ירושלים, מגדלי קדם ירושלים, שרתון אילת והרודס באילת. חברת שרתון מוריה ניהלה גם את כפר-הים בחדרה הנמצא בבעלות פרטית.
כמו כן, מנתה רשת אקור את נובוטל ים המלח, נובוטל ירושלים ומרקיור טבריה. תחת רשת זו נמנים שני מלונות נוספים הנמצאים תחת אותו ניהול אך בבעלות פרטית: מלון מרקיור בבת-ים, בבעלות משפחת בובליל; ומרקיור תל-אביב, בבעלות משפחת לוי.
לדברי מנכ"ל חברת אזורים תיירות, אלי גונן, במסגרת ההסכם עם אקור הייתה לחברה אופציה לעשות שימוש בשם המותג "אקור" והיא קיבלה סיוע מהרשת הצרפתית, אלא שהסיוע לא היה בהיקף המצופה. "מרכז הזמנות אקור לא נתן לנו את היקף ההזמנות כפי שהיינו מצפים לקבל. החיינו מחדש את המותג הישראלי מוריה הטוב והאהוב על הקהל הישראלי. זה מאפשר לנו את הגמישות לעשות דברים שלא לפי המותג הבינלאומי וזה ימצב אותנו לא רע בשוק הישראלי כאשר בכל הקשור לתיירות חוץ, הסוכנים ימשיכו לקבל שירות כבעבר", מסביר גונן.
במסגרת המיתוג מחדש יוחלף שמו של מלון נובוטל טלאסה ים המלח למוריה קלאסיק ים המלח. שרתון ים המלח ייקרא מוריה פלאזה ים המלח, נובוטל ירושלים ייקרא מוריה קלאסיק ירושלים, מרקיור טבריה יקרא גני מוריה טבריה ואילו מגדלי קדם ירושלים יקראו גני מוריה ירושלים.
מלונות מרקיור בת ים ומרקיור תל-אביב, הנמצאים כאמור, בבעלות פרטית, ימשיכו לשאת את השם מרקיור, אך ינוהלו תחת אותה חברה. לעומת זאת, יתר מלונות שרתון ימשיכו להתנהל על-ידי שרתון העולמית ואילו מלון הרודס ינוהל באופן עצמאי.
"חברת אזורים תיירות שוקלת את כל הפעילות שלה בתחום וכשנהיה חברה שעומדת בפני עצמה, זה ייתן לנו את העצמאות המלאה לקבל את ההחלטות הנכונות על המשך הדרך", מסכם גונן.
מחברת אקור נמסר היום בתגובה, כי אקור היא זו שהחליטה על סיום ההתקשרות בין הצדדים. עורך דינה של אקור בישראל, עו"ד צחי פלדמן ממשרד צדוק, מסר כי אזורים היא זו שביקשה להמשיך את ההתקשרות, אולם אקור סירבה לכך.
לדבריו, "אקור, שהינה אחת מחברות ניהול בתי-המלון המובילות בעולם, אשר פועלת בישראל מזה כ-12 שנה, העניקה לכלל תיירות מקבוצת אי.די.בי את הזיכיון לנהל בישראל בתי-מלון תחת המותגים נובוטל ומרקיור, שהינם מותגים בינלאומיים מובילים. בעקבות רכישת אחזקותיה של אי.די.בי בתחום המלונאות על-ידי אזורים, פנתה אזורים לאקור בבקשה כי הזיכיון האמור יימסר לאזורים, אולם בקשתה האמורה של אזורים סורבה על-ידי אקור. אקור רואה חשיבות רבה לפעילותה בישראל, ובכוונתה להמשיך לפעול בישראל - הן תחת המותגים נובוטל ומרקיור והן תחת מותגים נוספים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.