"הסיבה האמיתית ליוזמת החקיקה המסוכנת היא רצון להתערב בשיקול הדעת המקצועי של הנגיד". כך אומרים הערב (א') בכירים בבנק ישראל בתגובה לדבריו של נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש שפורסמו ב"גלובס" מוקדם יותר.
לפי בכירי הבנק המרכזי, "הצעת החוק של התאחדות התעשיינים שונה מהחוק של ה'פד' האמריקני. יתרה מזאת, החוק של הבנק המרכזי האמריקני מיושן, אינו עומד בסטנדרטים הבינלאומיים לגבי בנקאות מרכזית מודרנית, ויש שם רצון לשנותו. חייבים להתיישר עם נורמות בינלאומיות, ולא ללכת אחורה".
הבכירים מוסיפים כי, "חשוב להבין שהורדות הריבית בארצות הברית באו כדי להתמודד עם המשבר הפיננסי שם, בעוד שהמשק הישראלי נהנה מחוסן פיננסי ומצמיחה גבוהה ותעסוקה עולה. הורדת הריבית ב-0.5% היא צעד שיסכן את היציבות הפיננסית של המשק ויפגע בכולם, כולל התעשיינים ובעיקר בחלשים".
ברוש אמר ל"גלובס" בצהריי יום א' בשש השנים האחרונות בנק ישראל פספס את יעד האינפלציה ארבע פעמים. "במרדף אחר יעד האינפלציה האבוד שילמנו באלפי מובטלים ובאחוזי צמיחה אבודים", הוא הוסיף.
התאחדות התעשיינים מובילה מהלך לשינוי חוק בנק ישראל באופן שייתן משקל זהה לשלושת היעדים: יעד האינפלציה, יעד הצמיחה ויעד התעסוקה, במטרה ליצור מסלול "עוקף פישר" ולאלץ את הנגיד להוריד את הריבית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.